Otteluennakko: VPS – FC Inter

20220518-131052190522_VPS-INTER_WWW

Vaasan Palloseura nähdään jälleen tositoimissa Elisa Stadionilla, kun viime kauden Veikkausliigan nelonen FC Inter saapuu Hietalahteen vierailulle torstaina 19.5.


VPS on haalinut tällä kaudella kasaan seitsemästä ottelusta seitsemän pistettä, ja sarjataulukossa se majailee sijalla yhdeksän. Toissakierroksella Vepsu kävi hakemassa Valkeakoskelta vakuuttavan 0–2 voiton Hakasta, mutta viime kierroksella se taipui vahvoista otteistaan huolimatta kotonaan SJK:lle numeroin 0–1.


Torstain vastustajalla FC Interillä on kahdeksan ottelun jälkeen kassassa kymmenen pistettä. Interin alkukauden toistaiseksi suurin kohokohta oli neljännen kierroksen 1–4 vierasvoitto viime kauden mestarista HJK:sta. Tämä kertookin siitä, että ensimmäisen vuoden päävalmentajan Miguel Graun ryhmä voi hyvänä päivänä pystyä mihin vain. Interiltä ei olla kuitenkaan nähty yhtä vahvoja otteita viime aikoina, vaan tuloksena viimeiseltä kolmelta kierrokselta on kaksi häviötä, sekä viimeisimpänä 2–2 tasapeli sarjajumbo HIFK:ta vastaan. Joukkueen ehdottomia tähtipelaajia ovat Veikkausliigan parhaisiin keskikenttäpelaajiin kuuluva Petteri Forsell, sekä viime kauden maalikuningas Benjamin Källman. Muita silmällä pidettäviä pelaajia ovat topparipari Rick Ketting ja Roger "Ruxi" Bonet, sekä keskikenttäpelaaja Tommi Jyry.


– Yritämme pitää mahdollisimman paljon palloa itsellämme, se aina helpottaa pelaamista. Interin vahvuudet ovat omassa pallollisessa pelaamisessa, ja heillä on paljon taitavia pelaajia, jotka tykkäävät pitää palloa. Tietysti mitä vähemmän pallo on heillä, sitä parempi meille, ennakoi VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela.


– Petteri Forsell ja Benjamin Källman kuuluvat tämän sarjan eliittiin. He ovat Interille kaikki kaikessa, ja heidät pitää saada kuriin. Me luotamme omaan joukkuepelaamiseen ja siihen, että pystymme joukkueena puolustamaan tiiviisti, aggressiivisesti sekä aktiivisesti, ja tätä kautta saamaan heiltä pelitilaa pois, kertoo Nuorela.


Vepsun kapteeni Sebastian Strandvall lähtee luottavaisin mielin huomiseen otteluun.


– Tosi kiva pelata taas ja vielä kotikentällä. Viimeksi täällä oli mahtava tunnelma, ja meiltäkin myös ihan hyvä peli, vaikka tulos jäikin tekemättä. Nyt ehdottomasti pitää saada myös tulos aikaiseksi. Jos me pääsemme kutakuinkin samalle tasolle kuin viime pelissä, niin varmasti tulee pisteitä, kommentoi Strandvall.


Haluan nähdä meiltä samanlaista asennetta kuin viime ottelussa. Pelasimme hyvällä itseluottamuksella koko ajan, ja voitimme paljon kaksinkamppailuja. Otimme pelin haltuun, niin kuin kotikentällä pitääkin. Teimme myös järkeviä päätöksiä eri tilanteissa. Välillä kun jouduimme vähän puolustamaan, niin me teimme se nöyrästi, mutta sitten kun oli paikka prässätä ylempää, niin teimme myös sen hyvin. Toivottavasti teemme huomenna yhtä järkeviä päätöksiä, sekä parannamme viimeistelyä ja viimeisellä kolmanneksella pelaamista viime pelistä, kertoo Strandvall.


Tervetuloa torstaina 19.5. Hietalahteen kannustamaan Vepsu voittoon! Ottelu alkaa kello 18.00, ja liput ovat saatavissa täältä.


VPS kokoonpano:

1 Oskari Forsman

2 Josep Nuorela

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

7 Aleksi Pahkasalo

8 Sebastian Strandvall

10 Steven Morrissey

11 Samba Sillah

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen

19 Gustaf Backaliden

20 Tyler Reid

21 Prosper Ahiabu

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi

33 Akon Kuek

34 Antti-Ville Räisänen


VPS – FC Inter

Veikkausliiga

Elisa Stadion, Vaasa

19.5.2022. klo 18.00

Oskari Forsman Radio Hietalahden lähetyksessä
Otteluraportti: VPS - SJK

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio