Otteluennakko: VPS – AC Oulu

20220401-141404vps-acoulu_020422-WWWEVENT-1

Huomenna koittaa Vaasassa kauan odotettu päivä, kun VPS nähdään kahden vuoden tauon jälkeen jälleen Veikkausliigakentillä. Veikkausliigan avausottelussa Hietalahteen matkustaa Vepsun vieraaksi AC Oulu.

AC Oulu on Vepsulle tuttu vastustaja jo tältä kaudelta, sillä joukkueet kohtasivat helmikuussa Liigacupin lohkovaiheen toisella kierroksella. Tällöin VPS oli Kalle Multasen maalin siivittelemänä parempi lukemin 1– 0. Ottelu jäi kuitenkin Vepsun ainoaksi voitoksi Liigacupissa, ja jatkopaikka jäi vain yhden pisteen päähän. Myöskään AC Oulu ei onnistunut tarpomaan itseään lohkovaiheesta jatkoon, ottaen vain yhden pisteen kolmesta ottelusta. Pitkä preseason on nyt taputeltu, ja Vaasan Palloseuran päävalmentaja Jussi Nuorela on tyytyväinen alkukauteen.

– Voidaan olla tyytyväisiä siihen, että ollaan pystytty harjoittelemaan koko ajan hyvällä ryhmällä. Ei ole tullut mitään isoja poissaoloryppäitä minkään takia. Ollaan pystytty harjoittelemaan hyvin ja ollaan koko ajan pystytty pysymään siinä suunnitelmassa mitä ollaan alun perin haluttu. Pelien suhteen siinä oli harmittavasti useampikin suunniteltu peli, mitä ei päästy pelaamaan. Toki aina saatiin korvaava peli tilalle, että pelien määrässä ei ole ollut mitään ongelmaa. Tietysti olisin halunnut pelata useampia liigajoukkueita vastaan, että nyt talvella ollaan pelattu vain kolmea liigajoukkuetta vastaan. Siinäkin on kuitenkin plussat ja miinukset. Tietysti itse olisi halunnut nähdä enemmän erilaisia joukkueita, ja nähdä missä mennään ketäkin vastaan, mutta toisaalta nyt nekään ei ihan tiedä minkälaista on pelata meitä vastaan. Uskon et sillä toivottavasti päästään vähän yllättämään, summaa Nuorela preseasonin.

VPS on tuonut viime kauden monia tärkeitä runkopelaajia takaisin tällekin kaudelle. Tästä kertoo esimerkiksi se, että viime kauden päätösottelun avauksesta yhdeksän pelaajaa jatkaa Vepsussa tälläkin kaudella. Seuraikoni Sebastian Strandvall jatkaa kapteenina, ja viime kaudeksi takaisin Vepsuun palanneelta Joonas Vahteralta on odotettavissa paljon tällä kaudella. Hyökkäyksessä jatkavat jo 12. kauden Vepsussa aloittava Steven Morrissey, sekä Ykkösen kaikkien aikojen maalintekijä Kalle Multanen. VPS on tehnyt myös hyviä lisäyksiä kokoonpanoonsa. Vepsu-faneille tuttu Jesper Engström on tehnyt paluun raitapaitoihin kahden Interissä vietetyn kauden jälkeen. Tolppien väliin on hankittu runsaasti Veikkausliigakokemusta omaava Oskari Forsman, joka luo Vepsulle vahvan maalivahtikaksikon Teppo Marttisen kanssa. Puolustusta on vahvistettu Engströmin lisäksi Manchester Unitedin akatemiassakin pelanneella Tyler Reidillä, sekä TPS:stä saapuneella topparilla Juhani Pikkaraisella. Keskikentälle on tuotu IFK Mariehamnia ja SJK:ta aikaisemmin edustanut Gustaf Backaliden, sekä puolustava keskikenttäpelaaja Prosper Ahiabu.

– Hyvin lähtenyt klikkaamaan. On tosi hyvä maalivahtitiimi, ja erittäin moderni ja panostava maalivahtivalmentaja, jonka kanssa on ollut hyvä dialogi käynnissä koko ajan. Olen yrittänyt päästä tähän uuteen systeemiin ja taktiikkaan mukaan. Se on silti prosessi, että ei tässä ikinä olla valmiita urheilijana ja pelaajana. Mutta tosi hyvä fiilis ja ihan mahtava joukkuehenki, ja sen täytyy näkyä myös meillä peleissä. Meidän pitää puhaltaa yhteen hiileen. Ainoastaan sillä voidaan pärjätä tässä sarjassa, kertoo IFK Mariehamnista siirtynyt Forsman ensimmäisistä kuukausistaan Vepsussa.

– Uskon että me ollaan valmiita. Kaikki on mennyt ihan suunnitelmien mukaan ja terveystilanne on joukkueessa aika hyvä. Kaikki alkaa olemaan iskussa. Edellisissä peleissä ollaan oltu vielä aika raskaalla jalalla liikkeellä, mutta ollaan tässä viimeiset pari viikkoa selkeästi kevennetty harjoittelua, niin nyt alkaa taas näyttämään siltä, että jalka alkaa liikkumaan hyvin, kertoo VPS päävalmentaja Jussi Nuorela joukkueen fiiliksistä avausottelun alla.

AC Oulu lähtee viime kauden lopulla päävalmentajaksi nimetyn portugalilaisvalmentaja Ricardo Duarten johdolla parantamaan viime kaudesta, jolloin joukkue varmisti jatkonsa Veikkausliigassa vasta liigakarsinnoissa. Joukkuetta kipparoi pitkällä kokemuksella kesällä jo 40-vuotta täyttävä Rafinha. Seuran nimekkäin hankinta tälle kaudelle on HIFK:stä siirtynyt Moshtagh "Mosa" Yaghoubi, joka parhaimmillaan kuuluu Veikkausliigan tähtipelaajiin. Kesken viime kauden seuraan saapunut Liechtensteinin maajoukkuemies Dennis Salanović jäi jopa hieman yllätyksenä Ouluun täksikin kaudeksi, ja hänen harteillaan on iso osa Oulun maalintekovoimasta. Salanovićin tueksi hyökkäykseen hankittiin tulivoimaa argentiinalaiskärki Michael Lópezista, joka siirtyi Ouluun FK Minskistä.

– AC Oulu on lähtenyt aika kunnianhimoisesti tähän kauteen hankinnoilla ja muilla. Päävalmentaja on tietysti tuttu jo viime kaudelta Gnistanista, että aika tutulla sapluunalla ne on mennyt tämän talven. En usko että sieltä ihan hirveitä yllätyksiä tulee. Oulu haluaa vähän meidän tavoin pelata aktiivista jalkapalloa kumpaankin suuntaan, mutta tietysti heillä on ihan erilainen peliryhmitys. Sitä lähdetään nyt katsomaan sitten, että kumpi sitä peliä lähtee viemään, ennakoi Nuorela huomista vastustajaa.

– Mitä näitä niin sanottuja ensi-iltoja on ollut tässä uralla monta, niin huomaa että ottelu voi olla aluksi vähän tunnustelevaa puolin ja toisin. Se joka saa pallonhallinnan ja jännittää vähemmän, sekä pystyy ottamaan aggressiivisemmin otteen pelistä, alkaa viemään sitä peliä. Me tietenkin halutaan olla se osapuoli. Täällä ei tule kukaan kukkoilemaan Hietalahteen, ja halutaan näyttää se, että täältä ei saa ilmaiseksi yhtään mitään. Se on kiinni siitä kumpi toteuttaa pelisuunnitelmaa paremmin ja kummalla on se yksilötaito. Pienet asiat ratkaisevat Veikkausliigassa. Kaikkien pitää olla keskittyneitä koko pelin ajan. Se joka onnistuu paremmin hoitamaan omat hommansa yksilöinä ja joukkueena, niin se voittaa pelin, ennakoi Forsman huomista ottelua.

Tervetuloa Hietalahteen huomenna todistamaan Vepsun paluuta Veikkausliigaan! Ottelu on myös katsottavissa Ruutu+ palvelusta.

Ottelun kokoonpano:  

VPS – AC Oulu

Veikkausliiga

Elisa Stadion, Vaasa

2.4.2022.

klo 17.00

Liput: www.lippu.fi/artist/vps/ 

Vieraskynä
VPS MATCH 01 / 2022

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio