Otteluennakko: FC Inter - VPS

20220812-144757130822_INTER-VPSeventwwwgigantti_1920x1080px

VPS taistelee huomenna 13. elokuuta erittäin tärkeistä pisteistä, kun joukkue matkaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Viimeksi joukkueet kohtasivat toukokuussa Hietalahdessa, jolloin tiukan ottelun lopputuloksena oli Interin 1–2 vierasvoitto.


Vepsu ponnisti itsensä mukaan taisteluun ylemmän jatkosarjan paikoista, kun se kaatoi viime viikolla kotonaan Ilveksen numeroin 3–0. Kaikki kolme maalia syntyivät ensimmäisellä puoliajalla, ensimmäiset kaksi erikoistilanteista Kalle Multasen ja Juhani Pikkaraisen toimesta ja viimeinen Aleksi Pahkasalon komealla laukauksella. Ilves-ottelussa loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon paluun tehnyt Jesper Engström oli erittäin tyytyväinen otteluun.


– 3–0 voitto ja oli tosi kiva, että pidimme nollat omassa päässä pitkästä aikaa. Kaikin puolin hyvä ottelu meiltä. Oli tärkeää saada ensimmäinen kotivoitto, Engström kertoo.


Tällä hetkellä VPS majailee kahdeksannella sijalla 20 pisteellä, neljä pistettä jäljessä kuudetta sijaa pitävästä FC Interistä. Huomisen vastustaja Inter on onnistunut ottamaan voitot kahdesta viimeisestä ottelustaan. Toissakierroksella joukkue voitti IFK Mariehamnin numeroin 0–3, ja viime kierroksella SJK kaatui 1–0 voitolla. Oma maali on siis pysynyt puhtaana, mutta VPS saattaa hyvinkin olla joukkue, joka murtaa tämän Interin nollapeliputken, onhan Vepsu koko Veikkausliigan tehokkain joukkue tehtyjen maalien perusteella.


Inter koki kesän siirtoikkunassa kovan kolauksen, kun Veikkausliigan kirkkaimpiin tähtiin kuuluva Benjamin Källman siirtyi odotetusti ulkomaille. Joukkueessa on kuitenkin yhä paljon laatua, kuten tähtikeskikenttä Petteri Forsel, toppari Roger "Ruxi" Bonet, sekä läpimurtoaan tällä kaudella tehnyt keskikenttäpelaaja Tommi Jyry. Joukkue teki myös kesän siirtoikkunassa hyvän määrän lisäyksiä, kun seuraan siirtyivät esimerkiksi kolumbialaistoppari Miguel Nazarit ja MLS:ssä ja Allsvenskanissa kovia tehoja mättänyt hyökkääjä David Accam.


– FC Inter on tosi taitava joukkue. Heillä on varsinkin keksikentällä pallovarmoja kavereita, ja viime peleissä he ovat puolustaneet tosi tiiviisti viiden linjalla. Siitä tulee hyvä haaste meille, Engström ennakoi.


VPS:n valmentaja Henri Sillanpää ennakoi huomisesta ottelusta tasaista.


– Inter on jonkin verran muuttunut joukkue. Heiltä on lähtenyt muutama tärkeä pelaaja pois, mutta he ovat saaneet hankittua sitten tilalle hyviä korvaavia pelaajia. He puolustavat todella hyvin ja tietenkin heillä on sitten taitoa myös hyökätä, Sillanpää kommentoi.


– Uskon että tulee taas semmoinen tasainen ja tiukka peli. Olemme pystyneet haastamaan hyvin jokaista joukkuetta vastaan, ja täällä jäi vähän hampaankoloon viime kotipelistä Interiä vastaan. Olimme silloin vähintään yhtä hyviä, jos ei jopa vähän parempia. Mutta Inter on totta kai hyvä joukkue ja he pelaavat kotikentällään. Mielenkiinnolla odotan huomista, Sillanpää ennakoi.


Ottelu alkaa kello 17.00 ja on nähtävissä Ruutu+ palvelusta!


VPS Kokoonpano:

1 Oskari Forsman

2 Josep Nuorela

3 Juhani Pikkarainen

4 Jesper Engström

5 Mikko Pitkänen

6 Arttu Nuutinen

7 Aleksi Pahkasalo

12 Kareem Moses

14 Tete Yengi

17 Kalle Multanen

21 Prosper Ahiabu

22 Teppo Marttinen

23 Miika Niemi

25 Samuel Lindeman

28 Roni Hudd

30 Joonas Vahtera

33 Akon Kuek

77 Samu Alanko


FC Inter – VPS

Veikkausliiga

Veritas Stadion, Turku

13.8.2022 klo 17.00 

Luis Carlos Murillo Vepsuun!
Veikkausliigan runkosarja loppusuoralle – mestaruu...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio