Ennakko: VPS isännöi KuPS:ia maanantaina

Ennakko

Vaasan Palloseuran Veikkausliigakausi jatkuu jälleen maanantaina, kun sarjan kuudennella sijalla majaileva Kuopion Palloseura saapuu Vaasaan. VPS:n viimeisimmät ottelut liigassa ovat olleet pettymyksiä tuloksellisesti ja pelillisesti, mutta KuPS-ottelu on taas uusi mahdollisuus kauden kurssin kääntämiseen ja avausvoiton nappaamiseen.

"Tekemisen tason ja laadun pitää nousta"

VPS palasi maanantaina joukkueharjoituksiin lyhyen loman jälkeen. Takana on onnistunut harjoitusviikko, johon on sisältynyt muun muassa 11 vs 11 -peliä Akatemian pelaajien avustuksella. Päävalmentaja Petri Vuorisella on hyvä tunne menneestä viikosta ja tulevasta ottelusta.

- Meillä on ollut vähän pidempi tauko ja olemme pelanneet harjoituksissa vähän isompaa peliä. Meillä on enemmän pelaajia kuin aiemmin ja harjoitusten luonne on sitä myötä muuttunut. Viime ottelusta on jonkun aikaa ja siinä voi olla aina vähän mietintää, että miten seuraava ottelu lähtee käyntiin. Tällä hetkellä on kuitenkin hyvä tunne ottelusta ja siitä, miten lähdemme siihen.

Vepsun sairastupa on tyhjentymässä nopeaan tahtiin. Juho Lähde palasi kentille jo HIFK-ottelussa ja Jesper Engströmin, Samba Sillahin sekä Kostasin paluut kokoonpanoon ovat lähellä. Harjoituksissa on siis ollut enemmän pelaajia käytettävissä. Myös itse harjoittelussa on tehty muutoksia.

- Olemme pystyneet pelaamaan erilaisia pelejä ja se tuo oman lisänsä. Varsinkin iso peli. Se auttaa joukkuetta ja pelaajia. Olemme tehneet vähemmän puhtaasti taktisia harjoituksia ja olemme harjoitelleet enemmän pelin kautta. Enemmän peruspelaamisen asioita ja pelaajat tekevät itse päätöksiä. Vauhtiakin on ollut enemmän, Vuorinen kertoo.

Maanantaina Vaasaan saapuva KuPS tulee olemaan kova haaste Vepsulle. Kuopiolaisten esitykset Veikkausliigassa ovat ailahdelleet, mutta isolla budjetilla toimivasta joukkueesta löytyy todella paljon laadukkaita pelaajia. Kolme liigamaalia tehnyt maajoukkuehyökkääjä Rasmus Karjalainen on varmasti kuopiolaisten tunnetuin pelaaja, mutta myös kymppipaikan Petteri Pennanen ja brassihyökkääjä Rangel ovat päässeet liigassa samoihin maalilukemiin. Puolustuspäässä vastuuta ovat tällä kaudella kantaneet erityisesti kolumbialainen Luis Carlos Murillo ja senegalilaistoppari Babacar Diallo, joka on kuitenkin VPS-ottelussa pelikiellossa.

- KuPS on tosi juoksuvoimainen joukkue, joka pystyy pelaamaan lyhyillä syötöillä ja pitkillä hyökkäyksillä. KuPS on menestynyt monta vuotta ja he tietävät, mitä se vaatii. Suht fyysinen joukkue, joka pystyy tekemään maaleja erikoistilanteista ja niiden jälkeisistä tilanteista, Vuorinen kommentoi.

Vuorisen mukaan Vepsun on nostettava tasoaan, jotta pisteet jäävät Vaasaan maanantaina. Kentällä saatetaan myös nähdä joitain taktisia muutoksia.

- Tekemisen tason ja laadun pitää nousta. Se ei riitä, mitä olemme tehneet. Voi olla, että jotakin taktisia asioitakin muuttuu, mutta siitä on turha puhua, koska pelin pitää näyttää, että olemmeko onnistuneet viikon aikana. Jos jotain muutoksia on, niiden pitää näkyä katsomoon. Toivon, että peli ratkeaa kurinalaisuuteemme. Kurinalaisuus liittyy molempiin päihin ja hyökkäyspelimme pitää olla vielä parempaa ja tehokkaampaa, VPS-luotsi päättää. 

Ohjeet katsojille

Sisäänkäynti otteluun tapahtuu VAIN STADIONIN ETELÄPÄÄSTÄ (Tennis Centerin pääty). Myös lipunmyynti sijaitsee eteläpäädyssä. Pohjoispäädyn sisäänkäynti ja lipunmyynti eivät ole käytössä tietyömaasta johtuen. Katsojien toivotan saapuvan otteluun hyvissä ajoin, jotta sisäänkäynnillä vältytään pitkiltä jonoilta. Portit aukeavat klo 17:30, eli tunti ennen ottelun alkua.

Hanki lippusi otteluun TÄÄLTÄ

Artikkelikuva: Juha Tamminen

Raportti: Akatemialle tappio Oulussa
Vaasan Sport vieraili Elisa Stadionilla

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio