Ennakko: Pohjanmaan derby

20220512-130633130522_VPS-SJK_www-1

 Perjantaina 13.5. nähdään Veikkausliigakauden ensimmäinen Pohjanmaan derby, kun SJK saapuu vierailemaan Elisa Stadionille. Ottelu alkaa kello 18.00, mutta paikalle kannattaa saapua hyvissä ajoin, sillä VPS järjestää ennen ottelua Elisa Stadionin tapahtumatorilla Afterwork-tapahtuman kello 16.30 alkaen. Lue lisää tapahtumasta täältä! Pohjanmaan derbyn otteluisäntänä toimii Wasaline.


VPS katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa viime lauantaina, kun se kävi hakemassa kolme pistettä Valkeakoskelta. FC Haka kaatui Tete Yengin ja Aleksi Pahkasalon maalien, sekä Vepsun hyvän puolustuspelaamisen siivittelemänä numeroin 0–2. Pisteet tulivat ansaitusti ja varmasti tärkeään paikkaan, sillä tappioputken aikanakin Vepsu taisteli pisteistä aina loppuun asti, ja pystyi haastamaan pelillisesti Veikkausliigan kärkijoukkueita. Vepsulla on kasassa tällä hetkellä seitsemän pistettä kuudesta ottelusta, ja sarjataulukossa se majailee keskikastissa.


Viime kauden Veikkausliigan kolmonen SJK on aloittanut kautensa paljon odotettua heikommin. Kuuden kierroksen jälkeen kasassa on vaivaiset kolme pistettä, jotka tulivat avauskierroksen voitosta HIFK:iä vastaan. Viime kierroksella SJK taipui kotonaan FC Lahdelle numeroin 1–2. Vaikka tulosta ei ole tullut, löytyy toisen vuoden päävalmentaja Joaquín Gómezin luotsaamalta SJK:lta vahvaa pelaajamateriaalia, kuten SJK:hon paluun tehnyt puolustaja Matej Hradecký, keskikentällä peliä pyörittävät pohjoisirlantilainen Jake Dunwoody, sekä 20-vuotias Daniel Håkan, ja hyökkäyksessä maalintekovoimaa edustavat kaksi maalia tällä kaudella viimeistellyt Josepablo Monreal, sekä viime kierroksella maalitilinsä avannut englantilaishyökkääjä Jake Jervis.


Vaasan Palloseuran päävalmentaja Jussi Nuorela lähtee innokkain ja odottavin mielin derbyyn.


– Odotan ennen kaikkea hienoa tapahtumaa. Toivon ja uskon, että paikalle tulee paljon yleisöä. Otteluun on mielenkiintoiset lähtökohdat. Kaikki tietävät minkälainen putki SJK:lla on ollut nyt päällä. Tuloksen kanssa on ollut isoa ongelmaa, ja siellä on varmasti suuret paineet. Me taas saimme hyvä pelin alle viime viikolla, ja meillä on positiivinen vire päällä, kommentoi Nuorela.


– Valmistautuminen on ollut siinä mielessä vaikeaa, että on vaikea sanoa minkälainen SJK on tulossa huomenna vastaan. Vaikka SJK on pelannut koko kevään hyvin samalaisella muodostelmalla ja pelitavalla, niin on vaikea sanoa tässä tilanteessa, että tuleeko sieltä radikaaleja muutoksia, vai luottavatko he vielä siihen samaan pelitapaan.


– Valkeakoskella meillä oli hyvä joukkuesuoritus, sekä hyvää perustekemistä. Onnistuttiin sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä hyvin, mutta toki kun me olemme nyt kotijoukkue, niin haluamme olla vielä aktiivisempia hyökkäyssuuntaan. Isossa kuvassa meidän pelimme on ollut hyvin samanlaista oikeastaan koko kauden. Se on toiminut ihan hyvin, joten kyllä me sitä tietysti pyrimme jatkamaan, mutta pieniä asioita pitää koko ajan pystyä tekemään paremmin, kertoo Nuorela.


Paluun kentille tehnyt Jesper Engström lähtee myös hyvin mielin derbyyn.


– Hyvä fiilis tietenkin. Meillä on voitto alla, ja huomenna on luvassa derby kotikentällä, niin mikäs sen parempaa, kertoo Engstöm.


–Haka pelistä jäi hyvä fiilis. Vaikka me emme luoneet hirveästi paikkoja, niin me puolustimme tosi hyvin koko joukkueen voimin, ja annettiin itsellemme mahdollisuus voittaa se peli, kommentoi Engsröm viime viikkoista Haka ottelua.


Alkukauden sivussa ollut Engström oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella avauksessa viime viikolla. Yleensä laitapuolustajana nähty Engström kuitenkin nähtiin tällä kertaa topparin roolissa. Engström on kuitenkin sopeutunut hyvin tähänkin pelipaikkaan.


– Ihan hyvältä on tuntunut. Sanotaanko näin, että se on vähän niin kuin uusi vanha rooli. Aina silloin tällöin on tullut pelattua tuossa topparina tässä viime vuosien aikana.


– Derbyt on aina derbyjä. Viime vuosien derbyt ovat olleet tosi hienoja tapahtumia, ja toivottavasti yleisö löytää paikalle huomenna. Toivon että näytämme heti pelin alussa, että olemme kotijoukkue, ja saamme hyvin painetta aikaiseksi. SJK on vaarallinen joukkue, jos heille annetaan tilaa pallon kanssa, kertoo Engsröm vielä loppuun.


Mitä käy, kun pitkän vieraspeliputken 0–2 voittoon päättänyt VPS, sekä neljän ottelun tappioputkessa oleva SJK lähtevät taistelemaan pisteistä ja Pohjanmaan herruudesta? Tervetuloa perjantaina 13.5. Elisa Stadionille seuraamaan kauden ensimmäistä Pohjanmaan derbyä! Lehtereille kannattaa saapua jo ennen ottelua, sillä VPS järjestää ennen ottelua Elisa Stadionin tapahtumatorilla Afterwork-tapahtuman! Lue lisää täältä.


VPS – SJK

Veikkausliiga

Elisa Stadion, Vaasa

13.5.2022. klo 18.00

Otteluraportti: VPS - SJK
Juhani Pikkaraisen haastattelu Radio Hietalahdessa

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio