VPS seurojen laatujärjestelmän kehitysohjelmaan

Taso5-artikkelikuva

Vaasan Palloseura on valittu Palloliiton seurojen laatujärjestelmän tason 5 kehitysohjelmaan. Projektin aikana seuralle luodaan uusi pelaajakehitysohjelma.

"Looginen jatkumo"

Seurojen laatujärjestelmän tavoitteena on kannustaa seuroja systemaattiseen ja pitkäjänteiseen toimintaan. Laatujärjestelmässä on viisi tasoa ja kolme arviointialuetta: urheilutoiminta ja sitä tukevat johtaminen sekä viestintä ja markkinointi. VPS Juniorit saavutti viime vuonna tason 4, jolla on yhteensä viisi seuraa. Tason 5 ovat saavuttaneet ainoastaan HJK ja Ilves. FC Interin, KuPSin ja SJK:n taso 5 arviointi suoritetaan tämän kevään aikana. VPS ja RoPS valittiin uusimpina seuroina taso 5 kehitysohjelmaan.

- Taso 5 kehitysohjelma on looginen jatkumo VPS:lle. Seuran toiminta ja dokumentaatio on kehittynyt jatkuvasti. Tämä kehitysohjelma on Vepsulle tulos, joka ei ole sattumaa. Seura on tehnyt pitkäjänteisesti töitä laatujärjestelmän parissa jo kuuden vuoden ajan, kommentoi Palloliiton seurakehityspäällikkö Henri Alho.

8-9 kuukautta kestävän kehitysohjelman päätteeksi Vaasan Palloseuralle luodaan uusi pelaajakehitysohjelma. Tason 5 arviointi suoritetaan vuoden 2020 aikana.

- Vaasaan ja Vepsuun on mahdollista rakentaa uskottava ja tavoitteellinen arkiympäristö kovilla pelaajakehitystavoitteilla. Täällä on olosuhteet, edustusjoukkueen ja junioriputken yhteistyö, kohtuullisen hyvin päätoimisuuksia ja nuorten vaasalaispelaajien tarinoita. Tässä on hyvät juuret, joiden päälle aletaan rakentaa seuraavaa vaihetta ja siinä haluamme olla auttamassa, kertoo kehitysohjelmaprosessin ohjaaja Jorma Vertainen.

Mukana koko seura

VPS Junioreiden toiminnanjohtaja Joni Keturi on ollut alusta lähtien mukana seurojen laatujärjestelmässä.

- Meidän seurastamme minä ja Ville Priha olemme olleet mukana jo aivan pilottihankkeen ensimmäisistä päivistä lähtien. Olemme olleet mukana kehittämässä laatujärjestelmän mittaristoja ja kriteeristöjä. Laatujärjestelmä on pakottanut meidät jo alusta lähtien vahvistamaan seuran rakenteita, lisäämään dokumentointia ja tarkastelemaan seuran johtamiseen, markkinointiin, viestintään ja urheilujohtamiseen liittyviä toimintoja, sanoo Keturi.

Uutta pelaajakehitysohjelmaa laativassa työryhmässä on mukana edustajia Palloliitosta, VPS Junioreista, Ry:n hallituksesta, edustusjoukkueesta, toimistosta ja Oy:n hallituksesta. Tavoitteena on luoda VPS:n pelaajakehitystyölle vahva tiekartta, joka vastaa 2020-luvun haasteisiin.

- Taso 5 keskittyy enemmän urheilupuolelle ja pelaajakehitykseen. On erittäin mielenkiintoista nähdä, kuinka pystymme parantamaan pelaajakehitystämme. Olemme tässä projektissa mukana kehittymässä yhtenä seurana, Keturi kommentoi.

HANKI KAUSIKORTTI TAI RYHDY VEPSUN OMISTAJAKSI 

Olli Nieminen aloittaa Vepsun uutena myyntipäällik...
VPS:n ja GIF Sundsvallin välinen ottelu siirtyy Uu...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio