VPS sopimukseen Aatu Kujanpään kanssa – on kokoonpanossa jo tänään Vantaalla

aatu

VPS on tehnyt sopimuksen 1+2-vuotisen sopimuksen Aatu Kujanpään kanssa.

Kujanpää, 19, on lähtöisin Lapualta ja aloittanut pelinsä paikallisessa Ponnistuksessa. Sen jälkeen hän siirtyi SJK:n riveihin. SJK:ssa pelejä kertyi junioreiden SM-sarjoissa, sekä aikuisten tasolla SJK Akatemiassa (ex-Kerho 07) niin Kakkosessa kuin Kolmosessa.

Edustuksessa hänelle ei viime vuosina kertynyt minuutteja kuin kahdessa liigacupin ottelussa. Viime kaudella Kujanpää onnistui Suomen Cupin ottelussa maalinteossa juuri Vepsua vastaan pelattuaan SJK Akatemiassa.

Potentiaalia löytyy, sillä hyvällä laukauksella varustettu ja taitava Kujanpää on edustanut myös Suomea alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa.

Kujanpää on harjoitellut tammikuussa VPS:n kanssa ja pelasi harjoitusottelussa Umeå FC:tä vastaan.

– Aatu on tullut tänne ennakkoluulottomalla asenteella. Hänellä on vielä pitkä tie liigapelaajaksi, mutta jo nyt löytyy ominaisuuksia, joilla hän pystyy pärjäämään. Hän on kehittyvä pelaaja, jota koitamme auttaa matkan varrella, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Kujanpää on monipuolinen keskikenttäpelaaja, jota on Vepsussa ajettu lähinnä laidalle.

– Hän on pelannut kymppipaikalla paljon, mutta olemme peluuttaneet häntä laidalla täällä. Hän tietää tilanteen, että meillä on paljon hyviä keskikenttäpelaajia ja on ottanut haasteen vastaan. Hän on suorittanut nuoreksi pelaajaksi hyvin.

Pelin kokonaisvaltaisessa oppimisessa on kuitenkin edelleen tekemistä.

– Riippumatta näistä asioista, pitää hänen omaksua edelleen perusperiaatteita jalkapallosta liittyen niin puolustus- kuin hyökkäyspelaamiseen.

Nuorukainen itse on nauttinut olostaan Vaasassa.

– Tosi hyvät fiilikset on. Olen tykännyt tosi paljon olla Vepsussa. Valmennus on ollut tosi hyvää ja joukkue on ottanut minut hienosti vastaan. Mukana on paljon nuoria, niin mukaan on ollut helppo päästäkin. Olen tyytyväinen, että pääsin VPS:aan, Kujanpää kommentoi.

Pelaajalla itsellä oli halu tulla nimenomaan Raitaan.

– SJK:sta kun lähdin, niin VPS oli lähellä, tiesin seuran ja minulla oli tänne kontakteja. Sitä kautta soiteltiin tänne ja minut kutsuttiin treenaamaan. Sen verran hyvin on mennyt, että sopimus syntyi, Kujanpaa iloitsi.

Kujanpää on VPS:n kokoonpanossa jo tänään PKKU:ta vastaan Vantaalla. Lisää sopimusuutisia kuullaan ensi viikolla, joten kannattaa pitää silmät ja korvat auki ja seurata Vepsun kanavia.

Raportti: Caen hattutemppu mykisti PKKU:n – ”Varma...
Otteluraportti: VPS jätti Jaron vaille mahdollisuu...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio