VPS pelaa viikon päästä treenipelin - harjoituksissa useita testimiehiä

ErikssonKF100814-6

Vaasan Palloseura pelaa perjantaina 23.11. harjoitusottelun Kuopion Palloseuraa vastaan. Ottelu pelataan klo 14 alkaen Jyväskylässä.

Peli on omanlaisensa kohokohta marraskuulle. Kamppailun jälkeen joukkue treenaa vielä viikon verran, ennen siirtymistään joululomalle, jolta palataan tammikuun alussa.

Maalivahteja testissä

Joukkueen harjoituksissa on kuluneella viikolla nähty testipelaajia. Joukkue testaa parasta aikaa Leonid Shulginia, Eetu Lindforsia ja Karl-Filip Erikssonia. Lisäksi joukkueen kanssa harjoittelee VPS J Akatemian maalia kesällä vartioinut Mika Kaarre, 19.

Shulgin on 22-vuotias ukrainalaistorjuja, joka on edustanut viime vuosien aikana Suomessa KPV:n, TP-47:n ja PS Kemin organisaatioita. Lähes kaksimetrisellä kolossilla on kova työmoraali.

- "Leosta" näkee, ettei hän ole pelannut paljoa ja että hän on edelleen nuori. Hän oli nuorena nousemassa kotimaansa FK Dnipron edustusjoukkueen matkaan, mutta seura meni konkurssiin. Lopulta hän päätyi Suomeen. Selvästi hän on kova tekemään hommia, maalivahtivalmentaja Henri Sillanpää kommentoi.

Eetu Lindfors on puolestaan 19-vuotias porilaislähtöinen nuorukainen, joka pelasi menneen kauden HJK:n organisaatiossa, Klubi-04:n ja seuran A-junnujen mukana. 188-senttinen Lindfors on Musan Salaman kasvatti, mutta on edustanut juniorivuosinaan myös Porin Palloilijoita, sekä FC Jazzia.

- Eetu on kiinnostava nuori maalivahti, jonka halusimme nähdä. Henkka (Sillanpää) pääsee arvioimaan häntä treeneissämme, VPS-pääkäskijä Petri Vuorinen kommentoi.

Karl-Filip Eriksson puolestaan on edustanut VPS:aa jo aiemminkin. Aikanaan vakavista loukkaantumisista kärsinyt "Fille" on pelannut viimeiset kolme kautta jälleen kasvattajaseurassaan Närpes Kraftissa ja torjunut siellä hyvin.

- "Fille" on Vepsulle tuttu maalivahti, joka on liigadebyyttinsäkin aikanaan tehnyt ja pelannut muutamankin pelin. Loukkaantumiset varjostivat uraa jo nuoresta saakka ja on hienoa, että hän on taas pelikunnossa. Hän on ollut nyt muutaman vuoden Närpiössä ja hän on hyvässä kunnossa. Hirveästi ei näy eroa siihen, kun hän oli aiemmin mukana, joskin kokemusta on nyt enemmän, Sillanpää sanaili.

Gambialaispakki ja brassinuorukainen myös mukana

Testissä on myös kaksi kenttäpelaajaa: Topparin tonttia pelaava Alieu Ceesay, sekä brasilialaisnuorukainen Moises Luiz Correa.

Ceesay, 22, oli testattavana jo viime talvena Vaasassa. Toissa kaudelle BK-46:ta ja menneenä kesänä PEPO:a miesten Kakkosessa edustanut Ceesay on isokokoinen, 195-senttinen puolustaja. Gambialaispuolustaja teki toissa kaudella seitsemän ja menneenä kesänä neljä maalia Kakkosessa. Hänet valittiin Captain's Ball -tapahtumassa lohkonsa vuoden puolustajaksi.

Correa puolestaan on 20-vuotias keskikenttäpelaaja, joka on urallaan edustanut Red Bull Brasiliaa, Sao Pauloa, sekä viimeisimpänä Paulistaa. Paulistan riveissä hän on pelannut ammattilaisena.

- Meidän tavoitteenamme on testata marraskuun aikana nuoria pelaajia. Osa heistä on ottanut yhteyttä itse ja osaan me olemme olleet yhteydessä. Yleisesti on sovittu, että testimiehet ovat mukana ensi viikon peliin saakka, Vuorinen sanaili.

Muista mahdollisista testipelaajista seura tiedottaa aina, kun tiedotettavaa tulee.

- Katsotaan sitten, ketä pelissä pelaa. Tavoite on antaa peliaikaa myös sopimuspelaajille, sekä akatemian pelaajille, jotka kesän aikana ovat olleet edustusjoukkueen mukana, Vuorinen jatkoi.

VPS:n kanssa ovat testimiesten lisäksi harjoitelleet marraskuun ajan aiemmin urallaan Vepsua edustaneet Arttu Nuutinen, sekä Kim Böling. 

Artikkelikuva: Juha Tamminen.

KAUSIKORTIT KAUDELLE 2019 HUIPPUHINTAAN!
- Pääkatsomo 149 €
- Päädyt 59 €
Tarjous voimassa 30.11. saakka.
OSTA OMASI TÄSTÄ!

VEPSULTA & HOPE RY:LTÄ HYVÄN TAHDON BLACK FRIDAY -...
Martti Haukioja siirtyy Vepsuun Ilveksestä

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio