Ennakko: VPS lähtee hakemaan revanssia Maarianhaminasta

Ennakko

Sunnuntaina pelataan jälleen Veikkausliigaa, kun IFK Mariehamn isännöi Vaasan Palloseuraa molempien joukkueiden kauden yhdeksännessä ottelussa. Mariehamn on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä, ja VPS on viiden pisteen päässä sijalla yksitoista.

Vepsu taipui Rovaniemen Palloseuralle kotikentällään maanantaina lukemin 0-1. Raidalla oli vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun loppupuolella VPS loi voimakasta painetta rovaniemeläisten maalille, mutta kovaa yritystä ei palkittu tasoitusmaalilla.

Viime viikon kirvelevä Suomen Cup -semifinaalitappio IFK Mariehamnia vastaan on vielä tuoreessa muistissa. Raita tekee nyt vastavierailun saarelle ja joukkue on täynnä revanssihenkeä. Peli on Vepsulle oiva mahdollisuus korjata kauden kurssi takaisin raiteilleen. Joukkue on harjoitellut tällä viikolla Palosaarella, jotta luonnonnurmi ja kentän pienempi koko tulisivat tutuiksi.

- Olemme harjoitelleet Palosaarella luonnonnurmella ja kenttä on siellä suunnilleen samankokoinen kuin Maarianhaminassa. Pelasimme heitä vastaan Suomen Cupissa ja siitä jäi kyllä paljon hampaankoloon. Välierätappio menee minun piikkiini. Nyt meidän pitää tehdä parempi peli, kertoo päävalmentaja Petri Vuorinen.

Päävalmentaja uskoo, että Maarianhaminassa nähdään erilainen peli kuin Vaasassa. Olosuhteet tulevat vaikuttamaan huomattavasti ottelun luonteeseen.

- Peli tulee olemaan erilainen kuin Vaasassa, koska siellä pelataan pienemmällä luonnonnurmikentällä. Siellä korostuu yleensä eri asiat. Ahvenanmaalla pelissä tulee erilaisia tilanteita kuin täällä. Myös erikoistilanteita tulee jonkin verran enemmän, toteaa Vuorinen.

Luvassa on haastava vierasottelu. Pitkä vierasmatka Ahvenanmaalle aiheuttaa aina haasteita, ja kuten Cup-ottelussa nähtiin, IFK Mariehamnin joukkue on kokenut ja fyysinen. Vahvan Aristote Mboman johdolla maarianhaminalaiset pystyvät nopeisiin hyökkäyksiin, ja mikäli he pääsevät johtoon ja puolustusasemiin ottelun aikana, osaavat he tehdä vastustajan maalinteosta vaikeaa.

- Fyysisyys ja kamppailuvoima tulevat korostumaan sunnuntain pelissä. Jos pallo on paljon ilmassa, kentällä on paljon kamppailuja ykkös- ja kakkospalloista. Niissä tilanteissa Maarianhamina on ollut mielestäni hyvä. Jos pystymme pelaamaan meidän vahvuuksiemme kautta, tulemme pärjäämään ja saamme pois heidän vahvuuksiaan. IFK:n vahvuuksiin kuluu muun muassa riistonjälkeiset nopeat hyökkäykset, pohtii Vuorinen.

Jerry Voutilainen palaa sunnuntaina Vepsun kokoonpanoon kärsittyään pelikieltonsa RoPS-ottelussa. Aatu Kujanpää, Jesper Engström, Juho Lähde ja Kostas ovat sivussa sunnuntain ottelusta. IFK Mariehamn – VPS pelataan Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina klo 18:30. Ruutu+ näyttää ottelun suorana lähetyksenä.

Kuuntele alta lisää päävalmentajan mietteitä. 

Raportti: IFK Mariehamn kaatoi VPS:n
Petri Fahler luopuu tehtävästään VPS Oy:n toimitus...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio