VPS J Akatemialle portugalilainen päävalmentaja Sporting Clube de Portugalin akatemiasta

202382_huge

Kakkosdivariin noussutta VPS J Akatemiaa valmentaa tammikuusta alkaen portugalilainen Andre Alfredo Lourenço. Hän ottaa komentoonsa myös Vepsun B-juniorit.

Lourenço, 24, siirtyy Vepsuun Sporting Clube de Portugalin organisaatiosta. Hän on toiminut urallaan laajasti eri juniori-ikäluokkien valmennuksessa. Kaudella 2017-18 hän voitti Portugalin mestaruuden U15-ikäluokan kanssa. Sopimus on 1+1 -vuotinen.

Portugalilainen on valmentanut nuorten parissa nuoresta iästään huolimatta jo kahdeksan vuoden ajan. Kotimaansa suurseurassa toiminut intohimoinen valmentaja on suorittanut jalkapalloon erikoistuneen urheiluvalmentajan maisterin tutkinnon Lissabonin yliopistossa.

- Haimme valmentajaa, joka pystyy opettamaan ja kehittämään nuoria pelaajia, sekä vahvistamaan seuran identiteettiä nuorisovaiheen lopussa B-junioreista alkaen, kommentoi VPS Junioreiden urheilujohtaja Janne Lindberg.

Rekrytointiprosessi huolellinen. Ensisijaisesti etsittiin kotimaista vaihtoehtoa, mutta seuran hyvät kontaktit Portugaliin mahdollistivat Lourençon valinnan. Portugalilaisen suosittelijoiden lista on pitkä.

Edustusjoukkueen kanssa keskusteluyhteys oli tiivistä läpi prosessin. Varsinaisia vaihtoehtoja prosessin aikana oli kuusi kappaletta.

- Saimme hyvän nimen hyvillä suosituksilla ja otimme häneen yhteyttä. Sen jälkeen hänen kanssaan keskusteltiin puhelimitse, sähköpostitse, sekä videopuheluiden välityksellä. Kotimaisiakin vaihtoehtoja meillä kävi haastattelussa, mutta päädyimme Lourençon valintaan, Lindberg kommentoi.

Kokemukset portugalilaisista valmentajista ovat seurassa olleet tähän mennessä hyviä.

- Haluamme jatkumoa edustuksen, akatemian ja B-junioreiden välille. Meillä on samaa kansallisuutta jo nyt edustuksen valmennusryhmässä ja kokemukset, jota sieltä on saatu, ovat olleet hyviä niin työmoraalin kuin kenttätyöskentelyn osalta. Andre tulee vahvan futiskulttuurin maasta ja on tehnyt töitä nimenomaan akatemiatasolla nuorten kanssa.

- Hänen osaamisensa on laaja ja suosittelijoiden lista kattava. Olemme saaneet hyvää palautetta hänen kouluttajiltaan ja moni VPS:ssa toimineista henkilöistä mahdollisti kontaktimme siihen suuntaan.

Lourenço saapuu Vaasaan 3. Tammikuuta ja alkaa saman tien tutustumaan joukkueisiinsa. Valmennusryhmä toimii tiiviissä yhteistyössä koko yläpään osalta. Christian Sund tulee edelleen toimimaan tiiviisti Akatemian valmennuksessa.

B-junioreissa apua valmennuspuolella tarjoavat ainakin Lindberg itse, sekä Marko Suoste. Akatemian kanssa mukana on Ville Priha. Fysiikkapuolella vahvasti tulevat olemaan mukana niin Carlos Fradão Akatemiassa kuin Kari Salmi B-junioreissa.

- Tarjoamme heti niin paljon apua kuin mahdollista. Sovimme työnjakoa heti tammikuun alussa. Edustusjoukkueen kanssa yhteistyö tulee olemaan tiivistä päivittäin. Osallistuuko Andre miten paljon heidänkin treeneihinsä riippuu monesta asiasta ja siitä keskustelemme hänen saavuttuaan Vaasaan, Lindberg valottaa.

Kokonaisuudessaan rekrytointiprosessi on ollut tarkka ja myös vaativa.

- Tämä on ollut pitkä ja mielenkiintoinen prosessi. Meillä on rima korkealla edustusjoukkueessa ja koska haluamme kasvattaa omia pelaajia sinne, se vaatii meitä junioripuolella paljon, Lindberg kommentoi.

VPS toivottaa artikkelin myötä kaikille hyvää ja rauhallista joulua! Nettisivut hiljenevät ainakin 23.-26.12. väliseksi ajaksi.

Muistathan toki, että joulun kunniaksi on hyvä hankkia kausikortti edustuksen peleihin kaudelle 2019! Hintaa vain 199 € / 79 €

OSTA KAUSIKORTTI TÄSTÄ.

Roope Kuisma aloittaa Vepsun uutena tiedottajana -...
Joonas Vahtera siirtyy Helsingin Jalkapalloklubiin

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio