VPS J Akatemia palasi voittojen tielle - Ciss pelasi puoliajan

DSC_0827

VPS J Akatemia kaatoi torstai-iltana Virkiän Lapuan keskuskentällä. Ottelu päättyi maalein 3-2. Kahden voitottoman pelin jälkeen Akatemia palasi siis voittojen tielle.

Avausjakso oli pitkään maaliton, kunnes Mudu Sarr siirsi Vepsun nuoret 42 minuutin pelin jälkeen 1-0 -vierasjohtoon. Maali oli joukkueen kapteeninnauhaa kantavalle Sarrille kauden kymmenes.

Akatemia avasi toisen jakson räväkästi, sillä ennen kuin tunti oli saatu täyteen, oli Vepsu osunut jo kahdesti. Vepsun 2-0 -johtomaalin teki kauden ensimmäisellään Giuseppe Lo Giudice 56. Peliminuutilla ja vain kolme minuuttia myöhemmin Jesse Kankaanpää vei musta-valkoraitaiset nuorukaiset jo kolmen maalin karkumatkalle. Kankaanpäälle maali oli kauden seitsemäs.

Vaan eipä päästy jännittämättä loppuun saakka, sillä kuten niin monesti aiemminkin tällä kaudella, Akatemian pelin viime minuuteilla sattui ja tapahtui. Lapualaisten Ville Viita kavensi neljä minuuttia ennen täyttä aikaa pelin lukemiin 3-1. Tämän jälkeen Virkiän Antti Julinille nostettiin varoitus ja muutaman minuutin päästä sama mies oli asialla, kun ajassa 90+1' Lapualle merkattiin ottelun toinen osuma.

Kiri jäi kuitenkin tähän ja VPS korjasi kolme pistettä kotiin. Vepsun avauskokoonpanossa nähtiin tänään edustuksen sopimuspelaajista Sarrin lisäksi Fabrice Gatambiye, Akseli Lehtimäki, Leevi Mäkilä ja loukkaantumisestaan toipuva Elhadji Ciss. Senegalilaistoppari haki pelituntumaa pelaten ottelun ensimmäisen puoliajan.

Sarjataulukossa voitto tarkoitti sitä, että VPS on nyt sijalla kolme. FC Kiisto johtaa 40 pisteellä, Korsnäs FF on kakkosena 39 pisteellä ja VPS J Akatemia siis kolmantena 38 pisteen turvin. Kiistolla ja Korsnäsillä on kuitenkin peli enemmän pelattuna. Näin ollen rästipelinsä voittamalla Vepsun akatemialla on mahdollisuus nousta piikkipaikalle. Ero neljäntenä olevaan KPS:aan on jo huima, sillä KPS:lla on kasassa 25 pistettä.

Seuraava Akatemian ottelu on kärkipeli juuri FC Kiistoa vastaan. Ottelu pelataan Elisa Stadionilla torstaina 30.8. kello 19:00. Kyseistä matsia ei kannata missata!