VPS J Akatemia jatkoi voitokkaasti

Sarr

VPS J Akatemia jatkoi lauantaina pelejään miesten Kolmosessa kaatamalla Sporting Kristinan 2-1.

Sportingin riveissä nähtiin VPS:llekin tuttuja nimiä, sillä joukkueen päävalmentaja Vladan Zlatkovic pelasi aikanaan pitkään maalivahtina Närpes Kraftin riveissä ja vieraili myös Raidassa Veikkausliigassa aikanaan lainasopimuksella tämän vuosikymmenen alkupuolella.

Sportingin maalia vartioi Zlatkovicin poika Jovan. Vielä viime kaudella Sportingia edustanut Mika Kaarre torjui puolestaan akatemian maalinsuulla.

Elisa Stadionilla pelatussa ottelussa Vepsun akatemia aloitti mainiosti, sillä jo viidennellä peliminuutilla Jesse Kankaanpää laukoi pallon maaliin. Sporting tasoitti kun toista jaksoa oli pelattu reipas kymmenen minuuttia. Asialla oli Sportingin 27-vuotias serbialaisvahvistus Milos Djordevic.

Vepsun voitonjuhlat takasi kuitenkin Kankaanpää ampumalla päivän toisen osumansa 79. peliminuutilla. Kolmella osumallaan Kankaanpää on nyt Kolmosen maalipörssin johdossa yhdessä KPS:n Atte Hentun kanssa, kun pelikierroksia on takana kaksi.

Vepsun edustusjoukkueen sopimuspelaajista Akseli Kalermo pelasi avausjakson, Akseli Lehtimäki, Leevi Mäkilä ja Momodou Sarr puolestaan ysikymppiset. Khamis Maki tuli vaihdosta sisään vajaan tunnin pelin jälkeen.

Katso tarkemmat tilastot ottelusta tästä.