Raportti: VPS katkaisi 50 ottelua kestäneen Hongan putken

VPS-FC-Honka-14.05.2018-21

Vaasan Palloseura haki tänään tärkeän 0-1 -voiton Esport Hongasta Tapiolan Urheilupuistosta. VPS:n osuman iski DL Softwaren kummipelaaja Douglas Caé.

Honka-VPS 0-1 (0-0)
64' Caé 0-1

VPS aloitti ottelun terävästi, sillä jo ensimmäisestä hyökkäyksestään avausminuutilla se oli rakentaa maittavan maalipaikan, mutta Jesper Engströmin ratkaiseva syöttö Douglas Caélle karkasi aavistuksen pitkäksi. Ennen kymmenen minuutin täyttymistä oli Raidalla seuraava hässäkkä Hongan maalin edustalla, mutta viime hetkellä espoolaispuolustus putsasi tilanteen.

Ensimmäisen vartin jälkeen Honka alkoi päästä Vepsun prässin ohi ja niin sanotusti pelin päälle. Honka sai muutaman tilanteen 20 minuutin nurkilla, kun ensin Macoumba Kandji nousi laitaa pitkin ja laukoi takakulmasta ohi. Tämän jälkeen Joni Korhonen pääsi ampumaan, mutta Samu Volotinen nappasi hennoksi jääneen laukauksen. Pari minuuttia myöhemmin Volotinen liimasi Borjas Martinin yrityksen.

Avausjakson kohokohta tuli, kun Korhonen tälläsi kovaa ja kaukaa, Volotinen torjui eteensä, mutta onnistui torjumaan upeasti myös Kandjin jatkoyrityksen. Jakson lopulla VPS sai taas paremmin otetta, mutta Hongalla oli siis Vepsua paremmat maalipaikat avausjaksolla. Vepsun hyökkäykset tyrehtyivät monesti ratkaisevien valintojen heikkoon laatuun hyökkäyspäässä.

Toinen jakso alkoi tasaisesti, joskin Honka hiipi hiljalleen hiukan niskan päälle. VPS kuitenkin väläytti jo 57. peliminuutilla, kun Douglas Caé tälläsi pallon nopean hyökkäyksen päätteeksi ylärimaan. Vain seitsemän minuuttia myöhemmin sama mies oli asialla, kun VPS värkkäsi ottelun ainoaksi jääneen maalinsa. Maali syntyi puskulla aivan Hongan maalin edustalta. Loistavan keskityksen antoi vasemman pakin paikalta hienon nousun tehnyt Engström.

Mitä pidemmälle ottelu meni, sitä enemmän Honka painoi Vepsua alas. VPS puolusti kuitenkin todella tiiviisti ja piti espoolaiset laidoilla. Keskityksistä ja kulmapotkuista näin paikoille pääsemistä yrittänyt Honka pysähtyi kuitenkin viimeistään mainiosti pelanneeseen topparikaksikkoon Eero-Matti Auvinen-Timi Lahti, tai vastaavasti vakuuttavasti pelanneen Volotisen hyppysiin.

Lisäajalla VPS rakenteli vielä loistavan maalipaikan, kun Caé ja kentälle vaihdettu Steven Morrissey juonivat jälkimmäisenä mainitulle tekopaikan. Morrissey onnistui jo hassuttamaan maalivahti Tim Murraynkin, muttei saanut palloa siirrettyä tyhjään rysään Honka-puolustuksen ehdittyä estämään viime hetkellä. Kaukana ei varmasti ollut, ettei Honka-puolustus rikkonut tilanteessa, jolloin pallo olisi viety pilkulle.

VPS kesti vielä lopun Honka-uhittelut ja näin tärkeät kolme pistettä matkasivat Vaasaan. Samalla voitto oli sarjataulukon kolmanneksi nousseelle VPS:lle kolmas perättäinen. Hongan huima 50 tappiottoman kotiottelun putki katkesi samalla.

- Oli hyvätasoinen peli. Vepsu oli hyvä, me oltiin hyviä. Oli voitettavissa, mutta valitettavasti tänään kävi näin päin. Meillä oli ekalla puoliajalla paikkoja, mutta tänään ei mennyt. Vepsu oli vaarallinen ja onhan heillä hyviä pelaajia, Honka-toppari Robert Ivanov kommentoi pelin jälkeen Ruudun lähetyksessä.

- Huojentunut ja loistava fiilis. Meillä oli raskas viikko. Tämä taisi olla yhdeksään päivään kolmas peli. Huomenna alkaa loma, joten ei tässä paljon parempi fiilis voisi olla, VPS-puolustaja Timi Lahti puolestaan sanaili.

- Menimme puoliajalla neljän linjaan ja saimme keskikenttää paremmin tukkoon. Avausjaksolla Honka pelasi 10-paikalle Martinille pahoja palloja, mutta toisella jaksolla saimme ohjattua heidät meidän muodon ulkopuolelle. He joutuivat heittelemään niitä tappelupalloja ilmassa, mutteivät päässeet enää meidän muodon sisään, Lahti jatkoi.

Sarjan kolmostila on hieno asia, muttei tällä hetkellä vielä merkitse mitään.

- Ei tässä ole taulukkoa tuijoteltu. Katsotaan sitten, kun on viisi-kuusi matsia jäljellä. Tässä sarjassa nousee nopeasti, kun pitää nollan omissa ja pystyy sitä kautta voittamaan pelejä, Lahti pohti.

VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen oli tyytyväinen kolmeen pisteeseen.

- Honka oli kotona tosi hyvä ja osoitti sen jo ensimmäisellä jaksolla. Toisella puoliajalla me hallitsimme peliä hienosti maaliin asti, mutta sen jälkeen hallitsi Honka jahdaten tasoitusta vimmatusti. Puolustuksemme kuitenkin piti. Jätkät pelasivat hyvällä asenteella ja osoittivat jälleen kerran "teamworkin" toimuvuutta. Siinä mielessä voi olla ihan tyytyväinen, etenkin, kun Honka ei ollut hävinnyt kotona lähes neljään vuoteen.

Ratkaisevat tekijät löytyivät pelin molemmista päädyistä.

- Meidän tehokkuutemme hyökkäyspäässä oli ratkaiseva tekijä. Hongalla oli muutama paikka ottelussa myös, mutta me teimme ja he eivät. Puolustuspäässä se oli ratkaisevaa, että pystyimme pitämään nollan.

Yksi tärkeä seikka oli myös formaation muuttaminen toiselle jaksolle. Avausjaksolla VPS:lla oli välillä vaikeuksia pitkien hyökkäysten kanssa ja vastaavasti tasapaino keskikentällä ei aina ollut kunnossa. Aubrey Davidin konkkaaminen puoliajalla koppiin ei ollut kuitenkaan vaikuttanut formaatiovaihdokseen.

- Olimme vaikeuksissa ensimmäisellä puoliajalla. Näimme, että muutoksilla saisimme keskikentän tasapainoa paremmaksi. Aubrey vähän linkutti puoliajalle mentäessä, mutta tuli itse asiassa sanomaan, että pystyisi vielä pelaamaan. Päätimme kuitenkin muuttaa taktisista syistä, sillä muutimme jo avausjaksolla hetkeksi aikaa 5-4-1 -muodostelmaan, kun Honka pääsi muutaman kerran tulemaan laitojen kautta.

Davidin lisäksi kolhua sai Juha Hakola. Enempää iskuja ei tässä pelissä tullut.

- Aubrey ja Juha saivat vähän kolhua, kyllä. Heidän tilanteensa tiedämme vähän tarkemmin viikon päästä, kun palaamme lomilta, Vuorinen kommentoi. 

OSTA LIPUT SEURAAVAAN KOTIOTTELUUN TÄSTÄ!

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Sarja puolivälissä - VPS J Akatemia nousi Kolmosen...
Vaasan Palloseuran toimisto suljettu U19 EM-kisoje...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio