Vaasalaistunut Lahti aloittaa jo viidennen kautensa Vepsussa: ”Olen todella tykännyt”

14.1.2018

Vaasan Palloseuran luottotoppari Timi Lahti teki joulukuussa kaksivuotisen jatkosopimuksen VPS:n kanssa. Tiedotus jututti Timiä hiukan sopimuksen ja tulevan kauden osalta.

– Hyvä fiilis on kyllä sopimuksesta. Olen tykännyt olla Vaasassa. Viides vuosi taitaa jo lähteä. Niin se aika vain menee yllättävän nopeasti, Lahti naurahtaa.

– Molempien tahtohan tämä sopimus oli. Itse halusin jatkaa täällä ja seura halusi pitää, niin eipä siinä sinänsä ollut suurta epäselvyyttä, Lahti jatkaa.

Tähän mennessä Vepsun riveihin on vielä hankittu pääasiassa nuoria pelaajia. Kokenut Lahti on kokenut monenlaisia pre-seasoneita Vaasassa ja hän pitää tärkeänä sitä, että nuoret saadaan mahdollisimman hyvin ajettua sisään.

– Ei ole vielä ainakaan pitänyt erityisempää isähahmon roolia ottaa, Lahti nauraa jatkaen:

– Muutama kausi sitten tässä vaiheessa tuli Pyryä (Soiri), Jerryä (Voutilainen), Mikiä (Viitikko) ja kumppaneita mukaan. Nytkin on tullut nuoria ja potentiaalisia jätkiä ja heidät täytyy vain saada hommaan hyvin sisälle mahdollisimman nopeasti, Lahti kommentoi.

Siihen avautuu mainio sauma, kun pelikausi alkaa hyvinkin vikkelästi – jo ensi viikon lauantaina 20.1.

– Pelit tulee nopeasti mukaan ja sellainen puhdas harjoittelujakso on nykyään aika vähäinen. Siinä on hyvät ja huonot puolet. Aina on kiva pelata, mutta joskus sellaisella selkeällä harjoituskaudellakin on paikkansa, niin saa rauhassa hioa asioita. Viikon päästä nähdään missä mennään. Mielenkiintoinen peli on edessä ja mukava saada vastaan vähän erilaisia vastustajia, kun näitä lähialueen seuroja tulee sitten vastaan enemmän cupissa.

Kilpailulliset cup-mittelöt ovat nimenomaan sitä positiivista puolta talvikauden nopeasti eteen tulevista peleistä.

– Niissä on selkeä panos. Montaa ei saa hävitä, jos jatkoon meinaa ja Suomen cupista on tarjolla se yksi europaikka. Se vaatii hyviä pelejä ja sen saavuttamiseksi on matkaa ja työtä tehtävänä, mutta se tuo maustetta talven peleihin.

Lahden uraa Vaasassa ovat useammalla kaudella varjostaneet loukkaantumiset. Kovaotteinen toppari on lähestulkoon aina kunnossa ollessaan ollut iskussa, mutta monena kesänä vammat ovat vieneet merkittävän siivun peleistä.

– Tässä on mennyt aika monta kesää rikkonaisesti, kun aina on pitänyt olla jonkin aikaa sivussa. Tavoite on pelata terve kausi, mutta ei se ole hirveän hääviä, jos pelaa täysin terveenä ihan paskan kauden. Eli ei se pelkkä kunnossa pysyminen tyydytä, vaan kyllä pelien pitää kulkea, kun pelikunnossa olen. Se on pääprioriteetti. Terveenä pysymiseen ja vammojen ennältäehkäisyyn kiinnitetään kuitenkin harjoittelussa ja huoltamisessa kaikki mahdollinen huomio, Lahti analysoi.

Kuten Lahti ehti haastattelun alussa todeta, hän on Vaasassa viettänyt jo pidemmän tovin. Kaupungista on alkanut tulla merkittävä paikka ulkomaitakin nuorena kiertäneelle keskuspuolustajalle.

– Onhan tässä tavallaan vaasalaistunut paljonkin. Kyllä sen huomaa, kun vuodet menevät täällä juhlapyhiä lukuun ottamatta, jotka tulee vietettyä kotikonnuilla. Jalkapalloammattilaisen elämää on tullut vietettyä nyt sellaiset 11 vuotta ja alussa vaihtuivat aika tiuhaan kaupungit, seurat, jopa maat. Vaasassa olen ollut yhtäjaksoisesti selvästi pisimmän ajan sen jälkeen, kun olen 16-vuotiaana muuttanut Jyväskylästä. Tietyllä tavalla olen tänne siis vakiintunut ja olen todella tykännyt, Lahti kommentoi.

Faneille ja seuraajille Lahti heittää vielä loppuun terveiset:

– Toivottavasti moni löytää paikan päälle jo cupin peleissä. Rakennetaan talvesta saakka yhdessä hyvää ensi kautta. Tästä se taas lähtee!

Viron maajoukkuepakki nauttinut olostaan Vaasassa:...
Janakkalan Pallon kasvatti hakee nousujohteiselle ...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio