Tyly tappio Rovaniemellä – ”Jätimme itsestämme huonon kuvan”

Vaasan Palloseura hävisi tänään Rovaniemen Palloseuralle vieraissa tylysti 3-0.

RoPS-VPS 3-0 (2-0)
7' Muinonen 1-0
41' Lappalainen 2-0
48' Muinonen

Ottelun alussa VPS:n Andre Clennon pääsi puolittain läpi, mutta lähti laukomaan turhankin kaukaa, minkä myötä laukaus suuntautui suoraan RoPS-vahti Antonio Regueron syliin.

Seitsemän minuutin kohdalla RoPS pelasi pallon VPS:n boksiin ja vaikka Samu Volotinen torjui mainiosti keskityksestä tulleen puskun, pääsi Eetu Muinonen lataamaan paluupallosta RoPSin 1-0 -johtoon.

Seuraavan 25 minuutin ajan VPS otti pelin jokseenkin hallintaansa. RoPS joutui vetäytymään ja VPS pakotti kotijoukkueen ajoittain hyvinkin alas. Murtautumisessa jäi parantamisen varaa, mutta muutama maalipaikka, tai ainakin puolittainen sellainen, vieraiden onnistui rakentaa. Paras näistä siunaantui jälleen Clennonille, mutta jamaikalaisen jatko jäi ponnettomaksi.

Kun VPS ei etsikkoaikaansa käyttänyt, päätti Lassi Lappalainen sinetöidä ottelun. Nuorukainen peippasi erikoistilanteen jälkitilanteesta jakson loppupuolella VPS-puolustukselta jalkansa vapaaksi ja pyssytti upealla laukauksella pelivälineen takayläkulmaan. Maali oli todella hieno yksilösuoritus, eikä Volotisella ollut mitään asiaa venyä pallon tielle.

Toinen jakso alkoi murheellisesti, kun vain muutaman minuutin pelin jälkeen rovaniemeläiset siirtyivät 3-0 -johtoon Eetu Muinosen toisella osumalla. Maalin jälkeen VPS:n kiri ei oikeastaan ottanut lähteäkseen lentoon millään tavalla, vaan RoPS puolusti ja pelasi fiksusti Raidan aseettomaksi ja VPS:n peliä leimasi tietynlainen huolimattomuus.

– Tämä oli meiltä heikoin peli pitkään aikaan. Esitimme huolimatonta pelaamista molempiin suuntiin. Menetimme enemmän palloja kuin peruspelaamisessamme yleensä menetämme. Puolustussuuntaan boksin puolustamisessa ongelmamme jatkuivat. Se hyvä pelaaminen, mitä Interiä vastaan nähtiin ja tavallaan se punainen lanka siitä… ne olivat tänään kateissa, VPS-luotsi Petri Vuorinen harmitteli.

– Energisyys, mikä meillä oli viime pelissä, ei ollut tänään näkyvissä. Jätimme itsestämme huonon kuvan, Vuorinen jatkoi.

RoPSin peruspelaaminen oli tänään Vepsua vahvempaa läpi 90 minuutin ajan. VPS:n synkkä kierre on ajanut joukkueen pelaamaan aivan eri asioista kuin kesällä näytti. Vuorisen mukaan herätyksen on tapahduttava vielä viimeisten pelien aikana.

– Ei heidän tarvinnut hirveästi ekstraa tehdä. Itse olemme tehneet tilanteemme itsellemme tosi vaikeaksi. Vielä täytyy herätä pelaamaan, Vuorinen totesi.

Seuraavassa kamppailussa, joka on kauden viimeinen kotikentällä, vastaan asettuu FC Lahti, joka taistelee mitaleista.

– Neljän kärki on paikkansa ansainnut. Lahti on pelannut hienon kauden ja siitä tulee meille kova vastus, Vuorinen sanaili.

VPS tänään: Volotinen – Engström, Lampi, Viitikko (46′ Koskimaa), Levänen – Lähde (46′ Jürgenson), Laatikainen, Sohna (73′ Böling), Strandvall, Hakola – Clennon.

Penkillä: Meerits, Haas.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

VPSTV: Vepsu värittää Wärtsilän arkea – katso yhte...
Päävalmentaja Vuorinen Lahti-tappion jälkeen: ”Ei ...