Tommy Cooney Raidan puolustukseen

Cooney1

Irlantilainen laitapuolustaja Tommy Cooney ja Vaasan Palloseura ovat solmineet 1+1 -vuotisen sopimuksen. Cooney, 24, harjoitteli VPS:n mukana kahden viikon ajan joulukuussa. Galwayssa syntynyt vasen laitapuolustaja on innoissaan sopimuksen syntymisestä.

- Olen onnellinen. Minusta tuntuu, että tämä siirto on hyvä minulle. Seuran kunnianhimo sopii itselleni ja odotan innolla, että pääsen jatkamaan työntekoa päävalmentajan kanssa, Cooney kertoo.

182-senttinen laitapuolustaja sai kahden viikon aikana hyvän vaikutelman seurasta. Varsinkin päävalmentajan tyyli saa kehuja irlantilaispelaajalta.

- Ensivaikutelmani seurasta on todella hyvä. Näytillä oli paljon testipelaajia, joten tason arvioiminen oli vaikeaa, mutta sopimuspelaajista muodostuva runko on vahva. Uskon, että päävalmentajan tyyli sopii minulle. Hän on hyvä ihmisjohtaja. Sellaiset valmentajat saavat minusta eniten irti, Cooney sanoo.

Cooney on pelannut urallaan Englannissa, Walesissa, Australiassa ja Ruotsissa. Brentfordin maineikkaan akatemian kasvatti vietti viime syksyn Ruotsissa Skellefteå FF:n riveissä. Juoksuvoimainen pelaaja uskoo, että hänen kovat vasemman jalan keskityksensä tulevat toimimaan myös Suomessa.

- Pelasin Ruotsissa kahdeksan viikkoa pysyäkseni kunnossa ja uskon, että olen nyt sen takia hyvässä iskussa. Olen erittäin hyökkäävä pelaaja, joka tykkää juosta kenttää päästä päähän. Olen urheilullinen, mutta suurin vahvuuteni on keskittäminen.

Irlannin U18 -maajoukkueessakin esiintynyt Cooney haluaa auttaa Vepsua tulevalla kaudella sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä.

- Henkilökohtaisena tavoitteenani on pelata mahdollisimman monta peliä, antaa mahdollisimman monta maalisyöttöä ja pelata mahdollisimman monta nollapeliä. Joukkueena ja seurana meidän tulee tietysti tavoitella nousua, Cooney kommentoi. 

Tommy Cooney pelasi VPS-paidassa harjoitusottelussa FC Jazzia vastaan.

Päävalmentaja Christian Sund kehuu Cooneyn asennetta harjoituksissa. Kokemus mm. Englannin kentiltä näkyy Cooneyn tekemisessä.

- Tommysta huomaa, että hän on kasvanut ympäristössä, jossa peliajasta pitää taistella joka päivä. Hän antoi kahden viikon aikana kaikkensa jokaisessa treenissä. Se on hyvä myös meidän nuorille pelaajillemme, koska he näkevät, että jalkapallossa pitää olla joka päivä niin hyvä kuin vain pystyt olemaan.

Juoksuvoimainen Cooney nousee mielellään mukaan hyökkäyksiin. Sundin mukaan Cooneyn suurimmat vahvuudet ovatkin pallollisessa pelissä.

- Tommyn vahvuudet ovat ylöspäin pelaamisessa. Hänellä on hyvä vasen jalka ja hyvät keskitykset. Hän haluaa osallistua hyökkäyspeliin ja tukee meidän hyökkäyspelaajiamme hyvin, Sund kertoo.

Cooneyn ja Samuel Mahlamäen sopimuksien myötä VPS:n riveissä on kaksi puhdasta puolustajaa.

- Puolustuksemme rakentaminen näyttää ihan hyvältä, kun pidämme mielessä, että olemme vielä joulukuussa. Tarvitsimme vasenjalkaisia pelaajia, kun esimerkiksi Jeppe ei jatka meillä. Etsimme koko ajan pelaajia, jotka haluavat olla täällä ja tuovat meille lisäarvoa, VPS-luotsi kommentoi.

VPS on nyt joulutauolla ja harjoituskentälle palataan 7. tammikuuta.

HANKI HUIPPUEDULLINEN KAUSIKORTTI ENNEN VUODENVAIHDETTA

500 kausikorttia myyty – Hinnat nousevat vuodenvai...
Pyry Soirilta upea lahja junioreille – 1000 euroa ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio