Tappio kauden viimeisestä – treenit jatkuvat marraskuun ajan

29.10.2017

Vaasan Palloseura koki eilen lauantaina 2-0 -tappion JJK:lle kauden päättäneessä kamppailussa.

JJK-VPS 2-0 (0-0)
1-0 Gustavsson
2-0 Etock

Olosuhteet olivat haastavat, sillä vielä aamulla Harjun stadion oli lumen peitossa. VPS-luotsi Petri Vuorisen mukaan se ei näkynyt pelissä hirveän paljon, mutta avausjaksolla tuntui molemmilla ottavan hieman aikaa ennen kuin joukkueet pääsivät omaan tekemiseensä kunnolla kiiinni.

– Oli kenttä vähän liukkaampi ja pallot vähän karkailivat välillä livahtaen usein pitkiksi, kun niitä koitettiin laittaa linjan taakse. Muuten ei kuitenkaan huomannut olosuhteiden osalta mitään erityistä, vaikka odotettiin, että ne voivat olla paljonkin heikommat, Vuorinen kommentoi.

Avausjakson aikana pikkuhiljaa VPS sai juonesta paremmin kiinni ja otti pelin paremmin etenkin pallollisesti kontrolliinsa. Se sai rakennettua yhden mainion paikan, kun Jonas Levänen pääsi avausjaksolla ampumaan. Teppo Marttinen JJK-maalilla kuitenkin venyi mainioon jalkatorjuntaan.

JJK:n käytännössä ainoa paikka oli ylärimaan lähietäisyydeltä kolahtanut laukaus. Puoliajalle siirryttiin kuitenkin 0-0 -lukemissa.

Toisella jaksolla VPS:n peli ei oikein ottanut tuulta alleen, eikä kone käynnistynyt kunnolla oikein missään vaiheessa. JJK onnistui rokottamaan VPS:aa kahdesti, kun ensin jakson avauspuolikkaalla Felix Gustavsson puski Saku Leppäsen mainion keskityksen vastustamattomasti takanurkkaan. Aivan ottelun lopussa puolestaan Gael Etock puttasi takatolpalta kauden 11. Veikkausliiga-maalinsa ja varmisti 2-0 -loppulukemat.

Toisen puoliajan hienoin hetki oli Veli Lammen ansaitsema standing ovation miehen tultua urallaan viimeistä kertaa vaihtoon 70 minuutin kohdalla. Koko yleisö taputti ja kunnioitti Lammen viimeisiä hetkiä kentällä ja vastustajan pelaajatkin osoittivat kunnioitusta kättelyin ja halauksin.

– Ei ollut todellakaan sellainen tapa, miten halusimme kauden lopettaa. Peli kuvasti meidän loppukauttamme, kun peleissä ei ole ollut enää niin paljoa panosta. Asiat jotenkin toistivat itseään, Vuorinen harmitteli.

– Joskus tuntee jo ottelun alla, että homma voi lähteä johonkin suuntaan. Sitä ei kuitenkaan tällä kertaa ollut nähtävissä. Harjoittelussammekin on viime viikkoina näkynyt, että jokainen pyrkii tekemään kaikkensa antaakseen hyvän kuvan itsestään niin yksilönä kuin joukkueena kauden lopussakin. Eilisessä pelissä ei vain lähtenyt rullaamaan oikein missään vaiheessa, Vuorinen jatkoi.

Raskas loppukausi päätetään päättäjäisten muodossa ensi viikonloppuna. (Osta illalliskortti ja tule mukaan: www.vepsu.fi/kauppa/) Sen jälkeen joukkue jatkaa harjoituksia marraskuussa ja lomailee joulukuussa.

– Meillä on vähän pienempi rinki nyt kuin vuosi sitten marraskuussa. Treenit tulevat olemaan ylläpitoa ja uusien pelaajien katsastamista. Näytille tulee paljon pelaajia marraskuussa, kun harjoittelemme ja pelaamme treenipelejä. Näytille tulevista varmasti jonkun verran on nuoria pelaajia, Vuorinen kertoi.

Ricardo Duarte VPS:n valmennusryhmään – Jani Saraj...
VPS voitti Koskimaan ja Lammen jäähyväispelissä FC...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio