Sarja puolivälissä - VPS J Akatemia nousi Kolmosen kärkeen

DSC_0787

VPS J Akatemia voitti lauantaina I-JBK:n lukemin 4-1. Ottelu pelattiin Vähäkyrössä U19 EM-kisojen valmistelujen jo vallattua Elisa Stadionin.

Ottelu alkoi Vepsun osalta hyvin, kun pallo löysi tiensä vieraiden maaliin jo 11. minuutilla. Maali merkittiin vastustajan omaksi maaliksi. Osuma jäi myös avausjakson ainoaksi ja näin puoliajalla Vepsu johtikin 1-0.

Toisen jakson alussa edustuksen puolelta nuorukaisten apuna ollut Steven Morrissey onnistui maalinteossa. Jamaikalaiskärki laittoi pallon verkkoon 47 pelatun minuutin jälkeen. Tunnin kohdalla Anton Norrena lisäsi johdoksi jo 3-0.

I-JBK kavensi kun vajaat 80 minuuttia oli pelattu. Maalintekijänä toimi Kalle Sandvik. Kuten Akatemialla on tapana tällä kaudella ollut, se osui vielä ottelun lisäajalla. Raidan neljännen osuman tehtaili jo kauden kahdeksannen maalinsa tehnyt joukkueen kapteeni Mudu Sarr.

Kun Korsnäs FF ja FC Kiisto pelasivat puolestaan tasan, siirtyi Akatemia voitolla sarjan kärkeen. Akatemialla on kasassa nyt 11 pelistä yhdeksän voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio eli 28 pistettä. Korsnäs on pelannut puolestaan pelin enemmän ja sillä on 12 pelistä kasassa 26 pistettä. Sama pistemäärä on Kiistolla, joka on pelannut Akatemian kanssa yhtä monta peliä.

Neljäntenä oleva Sporting Kristina on kerännyt 22 pistettä, mutta sen jälkeen seuraavilla (VPV, KPV Akatemia, Virkiä) onkin enää vain 16 pistettä. Näin ollen kauden toiselle puolikkaalle lähdettäessä kärkiryhmä on hienoisessa karussa. Kokonaisuudessaan joukkueet pelaavat siis sarjassa 22 ottelua kukin.

Edustuksen sopimuspelaajista oli lauantaina mukana Morrisseyn ja Sarrin lisäksi ainoastaan Leevi Mäkilä.