Raportti: Hieno toinen puoliaika ei tuottanut ratkaisuosumaa Turussa

VPS-FC-Inter-20180407-32

Vaasan Palloseura pelasi 1-1 -tasapelin Turun Veritas Stadionilla torstaina. VPS:n osuman iski Österberg Groupin kummipelaaja Sebastian Strandvall.

Inter aloitti ottelun hyvin, sillä neljännellä minuutilla Lassi Viholainen nopean hyökkäyksen päätteeksi lataamaan pallon hienolla laukauksella takakulmaan ohi Samu Volotisen. Maali oli Viholaiselle uran ensimmäinen Veikkausliigassa.

VPS sai pelistä otetta ottelun edetessä ja sillä oli vartin pelin tienoilla parikin hyvää maalipaikkaa. Kertaalleen pallo kävi jo maaliviivalla saakka. Puolen tunnin pelin kohdalla Ibrahima Gueye pääsi puskemaan, mutta Jere Koponen Inter-maalilla onnistui torjumaan.

Jakson loppupuolella Sebastian Strandvall tasoitti ottelun kauniilla laukauksella hienon murtautumisen jälkeen. Uransa 50. liigamaalin tehnyt Strandvall pyssytti pallon maalin takanurkkaan. Lukemissa 1-1 siirryttiin myös puoliajalle.

Jos avausjaksolla oli hieman hidas tempo ottelussa, niin toiselle Raita tuli ryminällä. Peliminuuttien 50 ja 60 välillä Raita rakensi jatkuvasti painetta Interin päätyyn ja loi tilanteita. Näistä parhaat siunaantuivat Juho Lähteelle ja Timi Lahdelle, mutta yritykset joko hiukan epäonnistuivat tai Inter-puolustus ehti viime hetkillä väliin.

Toki Interilläkin oli yksi loistopaikka, kun Niilo Mäenpää pääsi lataamaan pilkun kohdilta sydämensä kyllyydestä, kun taulussa oli 52 minuuttia. Volotinen nappasi kuitenkin todellisen game saver -torjunnan.

Ottelun loppupuolellakin pallo pyöri aivan Interin maalin läheisyydessä muun muassa Koposen syljettyä eteensä Strandvallin vaarallisen vaparin. Ratkaisevilla hetkillä pelin loppuun saakka Inter onnistui kuitenkin selviytymään takaiskuitta ja näin pisteet jaettiin.

- Sanotaanko näin, että vähän tyhjä olo on, kuten yleensä silloin on, kun on antanut kaikkensa, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi koko joukkueen puolesta.

- Ensimmäiselle jaksolle saimme huonon alun, kun Inter päätti yhden hyökkäyksensä hienoon maaliin. Hieman pitkään annettiin pelaajan siinä tulla pallon kanssa. Jatkoimme kuitenkin omaa tekemistä ja meillä oli ennen "Seban" maaliakin muutama paikka, joista olisimme voineet tehdä maalin. Tulimme takaisin peliin tappioasemasta taas ja olisimme voineet voittaakin ottelun, Vuorinen analysoi.

- Toki Interkin pääsi muutaman kerran avauspuolikkaalla pelaamaan meidän puolustuksemme läpi, kun avasimme muotoamme vähän, emmekä pysyneet riittävän tiiviinä, Vuorinen jatkoi.

Toiselle jaksolle VPS teki hienoisia muutoksia pelaamiseensa.

- Saimme niillä lisättyä vähän vauhtia. Toinen puoliaika muistutti toista jaksoa Lahdessa. Tuolla pelillä saamme tuotettua tulosta pelillisesti, mutta emme tällä hetkellä tuloksellisesti, vaikka nytkin loimme paikkoja, Vuorinen harmitteli.

VPS-luotsi antoi tunnustusta myös nuorelle Volotiselle maalinsuulla Interin käytännössä ainoan toisella puoliajalla rakentaman maalipaikan selvittämisestä.

- Juho oli yksin läpi toisessa päässä ja seuraavasta hyökkäyksestä Inter rakensi loistavan paikan. Samu otti oikealla hetkellä loistavan torjunnan.

Voitto kiertää nyt kaukaa, vaikka pelillinen ilme on viime peleissä ollut etenkin toisilla puoliajoilla erinomainen.

- Tämän hetken tekemisestä ja asenteesta pitää olla ylpeä. Pelaajat kantavat vastuuta todella hyvin ja tahtotila on korkealla. Siitä ei voi sanoa pahaa sanaa. Se kaikki näkyy kentällä meidän pelimme yhtenäisyydessä.

Seuraava ottelu on Ilvestä vastaan kotikentällä maanantaina. Taas taistellaan erittäin tärkeistä pisteistä.

- Nyt palautellaan pari päivää ja harjoitellaan kevyesti, että olemme mahdollisimman "freesinä" ja valmiina Ilvestä vastaan. Perjantaina on palauttava treeni ja lauantaina ja sunnuntaina käydään sitten Ilvestä läpi.

VPS-Ilves -ottelu on jälleen jännittävä kamppailu tärkeistä sarjapisteistä. Tule kannustamaan Raita voittoon! Ottelun lipunmyynnissä on huipputarjous, sillä kaikki liput niin päätyyn kuin pääkatsomoonkin maksavat 10 € (+verkkokaupan toimitusmaksu 1€) ennakkoon verkkokaupasta ostettuna. Osta liput TÄÄLTÄ.

VPS tänään; Volotinen - David, Lahti, Auvinen, Ciss - Strandvall, Hakola, Voutilainen (86' Laatikainen), Lähde, Hakola, Gueye (68' Vahtera) - Morrissey (83' Caé)

Penkillä; Meerits, Alanko, Jama, Ojamaa.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Ennakko: Ilves vieraaksi maanantaina - kaikki lipu...
Ennakko: VPS lähtee hyvin latautuneena Interin kim...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio