Raportti: VPS tasapeliin Brommapojkarnan kanssa – ”Hyvää harjoittelua monenkin asian suhteen”

Suomen-Cup-VPS-TPV-17.02.2018-32-860x572

Vaasan Palloseura pelasi lauantaina 0-0 -tasapelin Allsvenskanissa pelaavaa Brommapojkarnaa vastaan.

Brommapojkarna-VPS 0-0

Ottelussa oli 0-0 -tuloksesta huolimatta vauhtia ja kaksinkamppailuja. Tilanteisiin mentiin kovaa ja niiden jälkeen oli pelaajilla monesti vähän asiaa vastapuolelle tai tuomarille. Kaiken kaikkiaan päävalmentaja Petri Vuorinen oli tyytyväinen ottelun pelilliseen antiin, vaikka maalipaikoilla ei suoranaisesti juhlittu.

– Siinä oli sellaista Suomi-Ruotsi maaottelun -henkeäkin ilmassa. Pelaajat vähän juttelivat useammankin tilanteen jälkeen, Vuorinen naurahti.

– Hyvä, että tulimme pelaamaan tämän ottelun. Tosi tärkeä peli meille, Vuorinen jatkoi.

Avausjaksolla BP prässäsi kovaa ja korkealta, mutta VPS pääsi paineen alta pois. Jakson aikana tapahtui paljon hyviä asioita etenkin VPS:n pallollisessa pelissä, mutta tyytymättömyyttäkin päävalmentajassa ilmeni.

– Toisaalta emme pystyneet luomaan riittävästi maalipaikkoja. Olisimme voineet pyrkiä hanakammine linjan taakse, kun siihen tuli mahdollisuuksia ja sinne tuli liikkeitäkin.

VPS onnistui siis selvittämään ruotsalaisten prässin ja hallitsemaan palloa pidempiä jaksoja ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla BP otti hiljalleen pelin hallintaansa.

– He jatkoivat prässiä ja kykenivät lisäämään myös pallonhallintavaiheissaan vauhtia. Meidän laatu hiukan heikkeni ja liike väheni. Puolustimme enemmän, kun menetimme palloa nopeasti. Emme enää onnistuneet samoissa asioissa kuin avauspuolikkaalla.

– Toisaalta puolustimme matalammalta välillä pidempiäkin jaksoja ja pystyimme pitämään suhteellisen hyvin vastustajan pois maalipaikoilta. Tilanteet tulivat enemmän keskityksistä. Muutaman kerran Brommapojkarna pääsi syöttämään boksin sisään, mutta hoidimme nekin hyvin, Vuorinen analysoi.

Brommapojkarnalla oli ottelussa kenties hieman paremmat maalipaikat, mukaan lukien ensimmäisen jakson pusku, jonka Marko Meerits nappasi lopulta kiinni ja toisella puoliajalla muutama läheltä piti -keskitys. Ottelun paras paikka oli kuitenkin VPS:lla.

– Pystyimme pitämään nollan ja aivan ottelun lopussa Aatu (Laatikainen) pääsi nokikkain veskarin kanssa ja sai vietyä häntä hieman sivuun jo. Maalivahti otti kuitenkin todellisen huipputorjunnan ja sai venytettyä vielä kätensä eteen, Vuorinen kertoi.

Mainio anti

Vastustaja oli tänä talvena kohdatuista joukkueista paras.

– Joukkuepelaamisensa ja pallollisen pelinsä suhteen vastustaja oli kevyesti paras tähän mennessä kohtaamistamme. Heillä ei välttämättä ollut sellaisia aivan huippuyksilöitä, Vuorinen kommentoi.

Brommapojkarna on noussut täksi kaudeksi Allsvenskaniin ja pääasiallinen tarkoitus on varmasti säilyminen.

– Heillä on varmasti tavoitteena pelata historiansa paras kausi Allsvenskan-tasolla. Se on heillä se lähtökohta. Allsvenskanin sellaiset viisi-kuusi kovinta joukkuetta ovat niin hyviä, että sinne heillä voi vielä olla matkaa, Vuorinen pohti vastustajaansa.

Kokonaisuutena pelistä jäi siis montakin positiivista pelillistä asiaa käteen. Nopean Tukholman reissun anti oli siis varsin mainio.

– Pelistä saimme hyvää harjottelua monenkin asian suhteen. Onnistuimme prässäämään välillä korkeammalta ja vastaavasti puolustamaan matalassa blokissa. BP ei päässy meidän linjan taakse. He prässäsivät kovaa, mutta pystyimme omalla pelillä tekemään asiat hyvin. Toisella jaksolla onnistumiset näissä tilanteissa olivat harvemmassa.

Ensi viikonloppuna jatkuvaan Suomen Cupiin mukaan otetaan myös kehitettävät asiat.

– Cupissa haluamme jatkoon. Meidän pitää paremmin pystyä ylläpitämään tempo korkeana otteluissamme Suomessakin koko 90 minuutin ajan. Silloin olemme vahvoilla. Pelimme rakenteissa on monta asiaa, jotka toimivat. Pitää vain pystyä sen koko 90 minuutin ajan vielä rytmittää peliä ja pitää palloakin hallitummin, Vuorinen jutteli.

Ottelun kannalta tärkeää oli sekin, että jokainen pelaaja kakkosvahti Samu Volotista lukuunottamatta sai arvokkaita peliminuutteja. Toki tämän pelin osalta pienoista jobinpostia kuultiin jo ennen peliä.

– Eero-Matti Auvinen sairastui aamulla. Hän tunsi itsensä flunssaiseksi ja lämmittelyssä päätimme, että hän ei pelaa. Timi Lahti pelasi hänen sijastaan sitten ensimmäiset 45 minuuttia. Olisi varmasti voinut pelata enemmänkin, mutta päätimme mennä askel kerrallaan, kun ottelun tempokin oli vähän tavanomaista kovempi. Nyt Timille jäi hyvä kokemus. Toisella jaksolla hänet korvasi Akseli Kalermo.

Berkant Günerin paperiasiat saatiin selvitettyä ja hän pelasikin saman tien 90-minuuttisen.

– Berkant pelasi sekä laidalla että kymppipaikalla. Hän väläytteli sitä osaamista, mitä häneltä odotetaankin. Toisaalta hän jäi välillä jumiinkin tilanteissa, kun prässi tulikin tosi nopeasti. Siinä näkyi mielestäni osittain tämä pelaamattomuuksin ja nuo asiat paranevat varmasti pelien myötä.

VPS: Meerits – Ojamaa, David, Lahti (46' Kalermo), Engström – Jama (52' Laatikainen), Voutilainen, Strandvall (52' Vahtera), Hakola (75' Gatambiye), Güner, Caé. 

Klubi vastaan Suomen Cupissa
Ennakko: VPS kohtaa Brommapojkarnan – ”Voittamisee...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://vepsu.fi/

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2021 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio