Raportti: VPS taipui Interille kauden avausottelussa

raportti

VPS-FC Inter 1-2 (0-1)

31' Valencic 0-1

65' Sarr 1-1

89' Valencic 1-2

VPS:n Veikkausliigakauden ensimmäinen peli pelattiin maananti-iltana Elisa Stadionilla. Vastassa oli FC Inter, jonka VPS oli voittanut Suomen Cupin puolivälierässä reilu viikko sitten. Olosuhteet olivat suorastaan arktiset voimakkaan tuulen ja lumisateen johdosta. Sää oli saanut monet vaasalaiset jäämään kotiin, mutta 1099 katsojaa saapui seuramaan VPS:n kauden avausottelua.

Kirvelevä tappio

Ottelun alku oli hyvin samankaltainen kuin joukkueiden aikaisemmassa kohtaamisessa Suomen Cupissa. Inter hallitsi palloa ja VPS joutui vetäytymään syvälle omalle puoliskolleen. Mika Ojala pääsi testaamaan Martin Kompallan torjuntavirettä ottelun yhdeksännellä peliminuutilla, mutta saksalainen onnistui torjunnassaan. Ensimmäisen puoliajan edetessä VPS pääsi paremmin peliin mukaan, mutta vaarallisia maalipaikkoja ei onnistuttu luomaan.

Inter loi muutamia puolittaisia tekopaikkoja, mutta VPS puolustus hoiti tilanteet hyvin. Lopulta hieman yli puolentunnin pelin jälkeen Inter rakensi hienon hyökkäyksen oikealta laidalta. Ojala löysi syötöllään vapaana olleen Valencicin ja slovenialainen sijoitti pallon varmasti maaliin. Ensimmäisellä jaksolla ei syntynyt enempää maaleja ja puoliajalle lähdettiin turkulaisten johtaessa peliä.

VPS vaihtoi puoliajalla Fabrice Gatambiyen Samu Alankoon. Samalla VPS muutti ryhmitystään hiemän hyökkäävämpään suuntaan. Muutos näytti toimivan ja kotijoukkue pystyi luomaan laadukkaampia hyökkäyksiä. Pelistä tuli avoimempaa ja VPS sai tilaa teräville vastahyökkäyksilleen. Pelikellossa oli 65 minuuttia, kun Samu Alangon syöttö tavoitti Momodou Sarrin rangaistusalueen rajalla. Nuorukainen sijoitti pallon tyylikkäästi takakulmaan ja VPS tasoitti pelin. Maali oli Sarrin ensimmäinen Veikkausliigassa.

Tasoitusmaalin jälkeen peli jatkui avoimena ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa. Martti Haukiojan kova laukaus oli yllättää Henrik Moisanderin ja Inter-vahti joutui venymään tärkeään torjuntaan. Myös Inter loi useita paikkoja. Kompalla oli kuitenkin mies paikallaan Vepsun maalilla ja otti useita tärkeitä torjuntoja. Ottelun lopussa VPS:n niskaan kaadettiin vielä kuitenkin kylmää vettä. Valencic pääsi puolittaiseen läpiajoon juuri ennen ottelun loppua. Kompalla tuli hyvin vastaan tilanteessa, mutta Valencic liukui tilanteeseen ja pallo lipui maaliviivan yli. VPS sai luotua vielä muutaman hyvän hyökkäyksen ottelun lisäajalla, mutta tasoitusmaalia ei syntynyt ja VPS koki kirvelevän tappion kauden avausottelussaan.

"Inter kontrolloi ottelua"

Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan Inter hallitsi tänään peliä.

- Inter kontrolloi ottelua varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. He tekivät hyviä juoksuja linjan taakse ja ne aiheuttivat meille ongelmia. Ottelu tuntui uusinnalta Turun ottelusta ja pääsimme peliin paremmin toisella jaksolla. Tasoitusmaalin jälkeen tuntui, että saatamme tehdä vielä toisenkin. Jotain kuitenkin tapahtui ja menetimme palloa liian usein.

Inter tuli otteluun hakemaan revanssia Vepsusta. Joukkue oli muuttanut pelaamistaan joukkueiden edelliseen kohtaamiseen verrattuna.

- He pelasivat tänään aggressiivisemmin ja hyökkäsivät suoremmin. Inter oli tehnyt selvän rytminmuutoksen peliinsä ja he hyökkäsivät suoraviivaisemmin tänään, Vuorinen kommentoi.

Päävalmentaja oli tyytyväinen Momodou Sarrin onnistumiseen. Lisäksi päävalmentajaa miellytti toisella puoliajalla tapahtunut pelillinen muutos.

- Silloin kun olemme vähän lähempänä vastustajaa, saamme heidät pois heidän mukavuusalueeltaan. Pääsimme pari kertaa hyökkäämään suoraan heidän linjaansa vastaan, mutta emme olleet tarpeeksi kärsivällisiä niissä tilanteissa. Toisella puoliajalla teimme muutoksia, koska halusimme keskikentällemme kaksi pohjapelaajaa vaikeuttamaan Interin pelinrakentelua. Toisella jaksolla pelasimme myös tavallaan kahdella hyökkääjällä ja pääsimme juoksemaan enemmän linjan taakse. Puskimme kuitenkin liikaa ja menetimme pallon helposti, Vuorinen sanoo.

VPS:n pelit jatkuvat ensi sunnuntaina vierasottelulla Ilvestä vastaan. Sen jälkeen vuorossa kaksi kotiderbyä, kun KPV ja SJK saapuvat Vaasaan. Liput derbyihin tulevat myyntiin vielä tällä viikolla.

Kuva: Harri Bragge

VPS: Kompalla - Haukioja, Auvinen, Häkkinen, Ojamaa - Laatikainen (63' Strandvall), Voutilainen, Gatambiye (46' Alanko) - Sarr, Kostas (74' Sillah), Morrisey

Ennakko: VPS jahtaa avauspisteitään sunnuntaina Ta...
Ennakko: VPS kohtaa FC Interin kauden avausottelus...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio