Raportti: VPS nousi tasapeliin HJK:ta vastaan

Raportti

VPS – HJK 1-1 (0-0)

55' Lappalainen 1-0

90+4' Ojamaa 1-1

VPS ja HJK kohtasivat tiistai-iltana Elisa Stadionilla huipputärkeässä ottelussa. Hallitseva mestari HJK oli jäänyt ilman voittoa viidessä viimeisimmässä ottelussaan ja VPS oli pelannut neljä perättäistä tasapeliä. Paikalle saapuneet 1872 katsojaa saivat nauttia uskomattomasta jännitysnäytelmästä.

Dramaattinen ottelu

HJK on tunnettu tällä kaudella pallonhallinnastaan ja VPS pyrkikin rikkomaan vierasjoukkueen peliä prässäämällä ylhäältä ottelun alussa. HJK onnistui kuitenkin ohittamaan VPS:n prässin useaan otteeseen ja vierasjoukkue pääsi muutamille hyville maalipaikoille ottelun alussa. Peliä oli pelattu 9 minuuttia, kun Nikolai Alho laukoi vaarallisesti, mutta Martin Kompalla venyi hienoon torjuntaan. Pian tämän jälkeen Kaan Kairinen laukoi vapaapotkusta VPS-maalin ylärimaan.

VPS alkoi päästä peliin paremmin sisään ja luomaan paikkoja puolentunnin jälkeen. Vaarallisin tilanne syntyi, kun Samu Alanko lähetti maalille loistavan syötön, mutta Steven Morrissey ei aivan ehtinyt palloon. Ensimmäisen jakson loppupuolella kumpikaan joukkue ei luonut enää kummoisia maalipaikkoja ja puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

VPS tuli toiselle jaksolle aggressiiviisesti ja HJK oli vaikeuksissa VPS:n aktiivisen prässipelin kanssa. Morrissey pääsi laukomaan hyvästä paikasta toisen puoliajan alussa, mutta laukaus jäi pehmeäksi ja HJK-vahti Maksim Rudakov teki varman torjunnan. HJK onnistui kuitenkin iskemään ottelun avausmaalin VPS:n hyvästä vaiheesta huolimatta. Kairinen tavoitti hienolla syötöllä täysin vapaaksi jääneen Lassi Lappalaisen, joka nosti pallon takakulmaan ohi Kompallan. Kotijoukkueella oli vaikeuksia saada kirivaihdetta päälle HJK:n maalin jälkeen. Helsinkiläiset onnistuivat pitämään palloa ja laskemaan peliä tempoa, eikä VPS päässyt monille tekopaikoille. Lähimmäksi pääsi Momodou Sarr, jonka pusku kuitenkin suuntautui yli Rudakovin maalin.

Ottelussa alkoi todenteolla tapahtua 80 minuutin pelin jälkeen. HJK sai vapaapotkun keskikentällä ja Kairisella kesti erittäin pitkään vapaapotkun antamisessa. Kairisella oli alla jo keltainen kortti. Useiden varoitusten jälkeen erotuomari Atte Jussilla vihelsi pilliinsä ja antoi Kairiselle toisen keltaisen kortin ja sitä myötä myös punaisen. VPS pääsi siis jahtaamaan tasoitusosumaa miehen ylivoimalla. Paine HJK:n päässä kasvoi hiljalleen ja se tuotti tulosta 88. minuutilla. Martti Haukiojan pitkä sivurajaheitto tippui lopulta Timi Lahdelle, joka pääsi laukomaan noin metrin päästä maaliviivasta. HJK:n Elderson torjui Lahden laukauksen maaliviivalta kädellään ja vuorossa oli jo illan toinen ulosajo. VPS sai tilanteen seurauksena rangaistuspotkun, jota asettui ampumaan Jerry Voutilainen. Voutilaisen laukaus meni kuitenkin valitettavasti ohi HJK-maalin eikä VPS onnistunut tekemään tasoitusta.

Vepsu pääsi jatkamaan kiriään kahden miehen ylivoimalla, mutta HJK-puolustus näytti kestävän ottelun loppuun saakka. VPS sai kuitenkin vielä yhden tilaisuuden. Eero-Matti Auvinen lähetti keskityksen vierasjoukkueen maalille ja Momodou Sarr sekä Samba Sillah jatkoivat pallon Hindrek Ojamaalle. Virolaisen vasemman jalan laukaus painui vastustamattomasti HJK-maalin takayläkulmaan ja Elisa Stadion räjähti riemusta. Samalla erotuomari Jussila vihelsi pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi ja VPS nappasi tärkeän pisteen hallitsevalta Suomen mestarilta.

"Olen todella ylpeä joukkueestamme"

VPS on nyt pelannut viisi peräkkäistä tasapeliä. Aiemmissa otteluissa VPS on menettänyt johtoasemansa, mutta tänään se nousi tappioasemasta. Päävalmentaja Petri Vuorinen oli erittäin ylpeä joukkueestaan ottelun jälkeen.

- Olen todella ylpeä joukkueesta. Meillä on nuoria pelaajia, jotka eivät ole pelanneet miesten pelejä ja pelaajia, jotka olivat Kolmosessa viime kaudella. Meillä on myös pelaajia, jotka eivät ole pelanneet ollenkaan lähes vuoteen. Toivon, että yleisö näkee, että nämä pelaajat oikeasti taistelevat tämän seuran puolesta. Uskon, että ne, jotka olivat paikalle, näkivät sen. Siitä kiitokset pelaajille ja joukkueelle, Vuorinen sanoi ottelun jälkeen.

VPS ansaitsi tasoitusmaalinsa, vaikka HJK hallitsikin pitkiä jaksoja pelissä. Vepsun nopeat hyökkäykset olivat jälleen vaarallisia. Joukkue ei ole vielä saanut kauden avausvoittoaan, mutta tappioita on kertynyt vasta yksi.

- HJK hallitsi peliä ensimmäisellä puoliajalla. Prässäsimme välillä ylhäältä ja pääsimme nopeisiin ja vaarallisiin hyökkäyksiin muutamia kertoja. Pääsimme käyttämään omia vahvuuksiamme nopeissa hyökkäyksissä ja niistä olisi voinut syntyä maaleja. Toisella jaksolla meillä oli rangaistuspotku ennen tasoitusta ja se kuvastaa sitä kuinka kovassa meidän pisteemme ovat tällä hetkellä. Olemme pelanneet hyviä jaksoja pelien sisällä ja se pitää muistaa tässä vaiheessa. Pisteitä ei ole riittävästi, mutta enemmänkin pisteitä voisi olla, kun katsoo mitä peleissämme on tapahtunut. Se pitää ottaa huomioon, Vuorinen kommentoi.

Vepsun pelit jatkuvat jo ensi lauantaina vierasottelulla Honkaa vastaan. Seuraava kotipeli pelataan Elisa Stadionilla torstaina 16.5. Silloin vuorossa on Suomen Cupin välierä IFK Mariehamnia vastaan. Liput otteluun tulevat myyntiin tällä viikolla.

VPS: Kompalla – Haukioja, Auvinen, Lahti, Ojamaa – Häkkinen, Voutilainen, Gatambiye (62' Strandvall) – Sarr, Alanko (62' Sillah), Morrissey 

Artikkelikuva: Harri Bragge

Ennakko: VPS kohtaa FC Hongan lauantaina vierasken...
Ennakko: ”Meillä on nyt hyvä paikka iskeä” – HJK s...
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio