Raportti: VPS nappasi toisen peräkkäisen voiton Cupissa

Kups-raportti-artikkelikuva

VPS-KuPS 1-0 (0-0)

60' Gatambiye 1-0

Vaasan Palloseura lähti hakemaan toista peräkkäistä voittoaan Suomen Cupissa kauden kotiavauksessa lauantai-iltana. Vastaan asettui Kuopion Palloseura, joka oli kerännyt kahdesta Cup-ottelustaan vain yhden pisteen. Ottelu pelattiin Fennia Arenassa, jonne oli saapunut hyvä määrä katsojia.

Toinen peräkkäinen voitto

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja KuPS pääsi testaamaan Martin Kompallan torjuntavirettä muutamaan otteeseen. Juho Pirttijoki pääsi neljännellä peliminuutilla puskemaan hyvästä paikasta, mutta saksalainen otti helpon torjunnan. Päävalmentaja Petri Vuorinen ja monet pelaajat painottivat oman syöttöpelin tärkeyttä ennen ottelua. Tämä myös näkyi kentällä. VPS piti palloa paremmin hallussaan kuin Cup-avauksessa Seinäjoella. Kuopiolaisten prässi tyrehtyi vaasalaisten nopeaan pallonliikutteluun. Debyyttinsä tänään VPS-paidassa tehnyt Jonas Häkkinen avasi peliä rohkeilla ja tarkoilla syötöillä.

VPS:n erikoistilanteet tuottivat vaikeuksia KuPSille. Pelikellossa oli 10 minuuttia, kun Häkkinen pääsi puskemaan maalia kohti, mutta kuopiolaisten puolustus onnistui selvittämään tilanteen. Jakson edetessä VPS otti peliä yhä enemmän haltuunsa ja vierailijat olivat vaikeuksissa. Puolen tunnin pelin jälkeen VPS puhkaisi kuopiolaisten puolustuksen komeilla syötöillä. Samu Alanko keskitti maalin edustalle, mutta KuPS-puolustus onnistui purkamaan pallon viime hetkellä. Puoliajalle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa, mutta vaasalaiset olivat pelillisesti niskan päällä.

Kuopiolaiset tulivat toiselle jaksolle kovalla asenteella. VPS ei onnistunut luomaan pitkiä hyökkäyksiä yhtä hyvin kuin ensimmäisellä jaksolla ja pelin hallinta siirtyi vähitellen KuPSille. 50 minuutin pelin jälkeen Rasmus Karjalainen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta VPS-kapteeni Timi Lahti onnistui blokkaamaan laukauksen. Kotijoukkue loi toisella jaksolla useita vaarallisia vastahyökkäyksiä. 60 minuutin paikkeilla Steven Morrissey lähti terävään kuljetukseen omalta kenttäpuoliskoltaan. Jamaikalainen pelasi yhteen Samu Alangon kanssa ja eteni aina KuPSin rangaistusalueelle saakka. Morrissey harhautti Pirttijoen ja syötti Fabrice Gatambiyen avopaikkaan. Gatambiye siirsi pallon varmasti verkon perukoille ja VPS siirtyi johtoon.

Viimeisen puolen tunnin aikana KuPS jahtasi tasoitusmaalia aktiivisesti. VPS joutui vetäytymään yhä syvemmälle omaan päähänsä, mutta kuopiolaisia ei silti päästetty huippupaikoille. Kompalla torjui muutamat vierailijoiden yritykset tyylikkäästi. 73 minuutin kohdalla Morrissey pääsi vastahyökkäyksen jälkeen huippupaikkaan, mutta Otso Virtanen onnistui torjunnassaan. KuPSin kiri ei lopulta riittänyt ja VPS nappasi toisen peräkkäisen voittonsa Suomen Cupin lohkovaiheessa.

"On tärkeää, että opimme ja kehitymme jatkuvasti"

Päävalmentaja Petri Vuorinen oli pelin jälkeen ylpeä joukkueestaan. Vuorinen korosti nollapelin tärkeyttä ja oli tyytyväinen VPS:n oman pelin kehitykseen.

- On erittäin tärkeää jo tässä vaiheessa, että pystymme pitämään oman päämme puhtaana. Tänään onnistuimme pitämään vastustajan pois vaarallisimmilta maalipaikoilta. Me olemme tehneet paljon töitä tiettyjen asioiden parantamiseksi, ja se näkyi kentällä. On tärkeää, että opimme ja kehitymme jatkuvasti.

VPS:n syöttö- ja pallonhallintapeli oli toimi erinomaisesti varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Toisella jaksolla kuopiolaiset kuitenkin ottivat pelin hallinnan itselleen.

- Olen tyytyväinen muutokseen edellispeliin verrattuna. Nyt me lähdemme kehittämään peliämme vielä lisää. Tavoitteenamme on pystyä pelaamaan ehjä ysikymppinen. Siinä riittää vielä tekemistä, mutta olen tyytyväinen moneen asiaan, kommentoi Vuorinen

VPS:n kokoonpanossa oli jälleen mukana useita nuoria pelaajia. 19-vuotias Jonas Häkkinen teki ottelussa debyyttinsä raitapaidassa.

- Jonas oli pallon kanssa hyvä ja rauhallinen. Paljon on kehitettävää vielä puolustuspelaamisessa, mutta tämä oli hänelle ensimmäinen peli pitkään aikaan. Lähdimme kehittämään tiettyjä asioita nuorten pelaajien kanssa tässä ottelussa ja se näkyi kentällä. Monet pelaajat ovat tottuneet tekemään asioita tietyllä tavalla, mutta heidän täytyy oppia pelaamaan tietyissä tilanteissa meidän haluamallamme tavalla. Se vie aikaa, mutta olemme ottaneet askeleita eteenpäin, kertoi Vuorinen

Vuorinen uskoo, että kaksi voittoa kahdesta ottelusta tekee hyvää koko joukkueelle ja joukkuehengelle.

- Tämä antaa uskoa meidän omaan tekemiseemme. Hyvien tuloksien lisäksi näemme, että tietyt asiat toimivat kentällä ja se ruokkii kaikkien itseluottamusta sekä antaa uskoa omaan peliimme. Sama usko ja itseluottamus täytyy kuitenkin pitää myös tappion hetkellä.

Suomen Cup jatkuu Vepsun osalta viikon päästä lauantain. Silloin vastaan asettuu Rovaniemen Palloseura. Ottelu pelataan Fennia Arenassa klo 17:45. Vuorinen odottaa tulevaa viikkoa innolla.

- Edessä on hyvä työviikko. Nyt on hyvä rytmi, koska pelaamme lauantaisin ja saamme pelien alle viisi kovaa harjoituspäivää. Lähdemme taas kehittämään omaa peliämme. Kehitys ei välttämättä ole aina nousujohteista ja huonoja päiviä saattaa tulla. Suunnan pitää kuitenkin olla aina ylöspäin. Kaikki pelaajat ovat nälkäisiä ja haluavat kehittyä myös pelaajina. Edessä on hyvä harjoitusviikko, päättää Vuorinen.

VPS: Kompalla – Haukioja, Lahti, Häkkinen, Ojamaa (62' Engström) – Gatambiye, Laatikainen (76' Irumwa), Voutilainen – Alanko (90+4' Lehtimäki), Morrissey (79' Strandvall), Sarr (51' Sillah)

Kuva: Harri Bragge

OSTA KAUSIKORTTI KAUDELLE 2019

VPSTV jatkaa myös ensi kaudella – Uutena ohjelmana...
Ennakko: VPS kohtaa KuPSin Suomen Cupin kotiavauks...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio