Raportti: VPS kärsi kotitappion RoPSille

rops-14.4.2018

VPS kärsi tänään 0-1 -kotitappion Rovaniemen Palloseuralle. Ainoan maalin teki avausjaksolla vieraiden Lassi Lappalainen.

VPS-RoPS 0-1 (0-1) 23' Lappalainen 0-1

Ottelun avausjaksolla RoPS tuli peliin hyvin. Ensimmäinen 10 minuuttia oli suhteellisen tarkkaa, mutta sen jälkeen rovaniemeläiset rakensivat muutaman maukkaan maalipaikan. Kertaalleen pallo kävi tolpassa ja 23. peliminuutilla Lassi Lappalainen onnistui uimaan laidalta sisään ja laukomaan. Pallo muutti viime hetkellä suuntaa VPS-puolustuksesta ja upposi VPS-verkkoona.

Maalin jälkeen VPS alkoi päästä peliin paremmin mukaan ja saikin muutaman puolittaisen maalipaikan. Juha Hakolan heppoiseksi jäänyttä laukausta ja muutamaa erikoistilannetta lähemmäs VPS ei kuitenkaan päässyt ja tauolle mentiin RoPSin 0-1 -johdossa.

Toisella jaksolla VPS otti peliä paremmin hallintaansa ja RoPS joutui vetäytymään syvälle omalle alueelleen. RoPS puolusti kuitenkin tiiviisti, eikä VPS aivan huippupaikoille tuntunut pääsevän.

Sebastian Strandvall ampui vaarallisen vapaapotkun reippaan tunnin pelin jälkeen, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero onnistui vaivoin pallon vangitsemaan. Kymmenen minuuttia myöhemmin VPS sai jo pallon maaliin, mutta osuma hylättiin lopulta käsivirheenä avustavan erotuomarin huomioitua asian.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana VPS sai vielä muutaman kerran kovan paineen napapiiriläisten boksin sisään, mutta aina oli viime hetkillä joku edessä. Näin RoPS piti pintansa ja nappasi kolme pistettä ensimmäistä kertaa pitkään, pitkään aikaan mukaan Elisa Stadionilta.

– Ilman muuta kolmeen pisteeseen pitää olla tyytyväinen. Käsittääkseni RoPS ei ole hetkeen täällä voittanut, Toni Koskela pohti pelin jälkeen.

– Aloitimme tosi hyvin ja olimme aika suvereeneja jopa hetken. Meillä oli pari-kolme hyvää paikkaa ja yhdestä teimme maalin. VPS pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan ja sai pidempiä hyökkäyksiä. Toisella jaksolla he pakottivat meidät puolustamaan syvemmältä. Emme olisi ihan noin paljoa halunneet puolustaa, mutta VPS on hyvin organisoitu joukkue ja käytännössä pakotti meidät siihen.

– Liian vähiin jäivät meidän pitkät hyökkäykset, mutta oli tunne koko ajan, että tämä on suhteellisen hyvin hanskassa. Lopussa VPS nosti paljon pelaajia boksiin ja silloin siellä alkaa olla niin paljon ihmisiäkin, että se voi jostain pomppia. Siinä oli pari hässäkkää lopussa. Tyytyväinen pitää silti olla siihen, miten kurinalaisesti puolustamme omaa rangaistusaluettamme, Koskela analysoi.

Päävalmentaja Vuorinen oli pitkälti samaa mieltä kollegansa kanssa.

– Onnittelut RoPSille voitosta. Eka jakso oli heiltä hyvä. Tilanteet tulivat sieltä, mistä odotimmekin niiden tulevan. RoPS rakensi laidalle hienosti 3 vs 2 -tilanteita, mutta me avasimme mahdollisuuksia niihin liian helposti.

– RoPSin maalin jälkeen pääsimme mukaan ja saimme jokusen puolittaisen tilanteen erikoistilanteista. Pelaajille on annettava kredittiä siitä, miten tulimme toiselle jaksolle ja millainen yritys oli päällä. Saimme erilaisten pelaajatyyppien kautta uhkaa boksiin. Maalia on vaikea välillä tehdä, kun toinen ottaa matalalta, mutta kun saa yrittää pitkään, niin se yleensä tulee sieltä. Tänään ei tullut, Vuorinen kommentoi.

Lehdistö kysyi hylätystä maalista kummaltakin käskijältä mielipidettä.

– En ole nähnyt uusintaa tilanteesta. Meidän pelaajamme olivat vahvasti sitä mieltä, että se oli käsi ja uskon heitä, mutta kuten sanoin, en ole nähnyt tilannetta videolta, Koskela sanoi.

– En ole nähnyt tilannetta. Meidän pelaajat puolestaan sanoivat, että se oli vastustajan käsi. Näitä tulee peleissä silloin tällöin. Päätös on nyt tehty ja toki jos se on väärä, niin se on melko arvokas päätös. Enää ei kuitenkaan voida vaikuttaa tulokseen, Vuorinen puolestaan totesi.

VPS tänään: Volotinen – Ojamaa, Lahti, Ciss, Engström – Laatikainen, Jama (71' Gueye), Voutilainen – Strandvall, Hakola (67' Güner) – Caé.

Penkillä: Meerits, Auvinen, Kalermo, Gatambiye, Sarr.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

VPSTV: Seamchip slämäri – esittelyssä Hindrek Ojam...
VPSTV: Timi Lahti haastattelussa valmistavien tree...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio