Raportti: VPS kaatoi Interin – Strandvall ja Hakola maalintekijöinä

juhlaa-inter

Vaasan Palloseura voitti sarja-avauksessaan FC Interin lukemin 2-0. Maalinteossa onnistuivat Sebastian Strandvall ja Juha Hakola.

VPS-FC Inter 2-0 (1-0)
35' Strandvall 1-0
79' Hakola 2-0

Ottelun alku oli Interin. Jo ensi minuuteilla Benjamin Källmanilla ja Timo Furuholmilla oli omat tilaisuutensa siirtää turkulaiset johtoon, mutta viimeistely ontui vaikeista asennoista. Kahdeksan minuutin kohdalla Douglas Caé pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Henrik Moisander Inter-maalilla nappasi loistavan torjunnan.

Muutoin ensimmäisen puolen tunnin aikana Inter pelasi hyvin ja fiksusti. Se pysyi pallossa hyvin ja painoi peliä Vepsun päätyyn. VPS puolusti puolestaan mallikkaasti matalammalta, mutta pallollinen peli oli nihkeää. Pallosta luovuttiin aikaisin tai vastaavasti Inter onnistui prässäämään Vepsun ahtaalle.

Pelin 35. minuutilla nähtiin kuitenkin avausjaksoin hienoin hyökkäys. Douglas Caé jakoi pallon keskeltä vasemmalle laidalle, jossa useampikin Vepsun pelaaja pelasi näppärästi palloa nopeilla, lyhyillä syötöillä ja lopulta Jerry Voutilainen petasi Sebastian Strandvallille tyhjän maalin. Kippari siirsi Vepsun 1-0 -johtoon vain parin metrin päästä maaliviivaa.

Vielä aivan ennen taukovihellystä Källmanilla oli paikka puskea Inter tasoihin, kuitenkaan siinä onnistumatta.

Toinen jakso oli hienokseltaan Vepsun. VPS sai pidettyä palloa ja Interin joukkuepelaaminen alkoi rakoilla niin pallottomana kuin pallollisena. Se sai pidettyä Raidan poissa pahimmilta paikoilta, muttei myöskään onnistunut itse hyödyntämään vastaiskujaan.

Pelin 77. minuutilla Timi Lahti pääsi puskemaan, mutta pusku suuntautui hieman yli maalin. Hetki tästä ja VPS loi kuitenkin paikan, kun kentälle vaihdettu Ibrahima Gueye pääsi nokikkain Moisanderin kanssa. Gueyen yrityksen Moisander vielä torjui, mutta paluupallosta Juha Hakola iski Vepsun 2-0 -johtoon.

– Totta kai sitä on pettynyt hävitessään kauden ensimmäisen liigapelin. Tiesimme, että vastassa on hyvä joukkue. Ei ole ikinä helppoa pelata VPS:aa vastaan. He pitävät palloa niin hyvin ja paljon. Pitää kuitenkin mennä positiivisen kautta ja tänään pystyimme vastaamaan tuohon pallonhallintaan ja onnistuimme pelaamaan sen näköistä jalkapalloa, mitä olemme pre-seasonilla pelanneet, Inter-luotsi Fabrizio Piccareta kommentoi pelin jälkeen ja jatkoi:

– Sanoin jätkille kopissa, että pitää olla pettynyt, mutta tämä on vasta ensimmäinen peli. Liian paljoa tästä ei kannata masentua.

VPS-käskijä Petri Vuorinen antoi tunnustusta vastustajalle.

– Inter on talven paras joukkue ja selviytyi cupin finaaliinkin. Tiesimme mitä oli tulossa. Peli oli viime kautta tasaisempi pallonhallinnan suhteen. Meillä oli kysymysmerkkejä, koska Inter pelasi kolmen linjalla ja heillä oli wing backit laidoilla, että miten me saamme tilanteen haltuun puolustettaessa. Inter saikin meistä yliotteen avausjaksolla sitä kautta, mutta olemme käyneet läpi sitä, miten haluamme puolustaa matalammalta ja se toimi tänään suhteellisen hyvin.

– Suhteellisen hyvin pidimme Interin poissa paikoilta. Kertaalleen he pääsivät läpi, kun menetimme pallon ja kerran Källman pääsi puskemaan, mutta siinä ne paikat pitkälti olivatkin. Yksi ratkaiseva tekijä oli, että pystyimme puolustamaan Interin nopeat hyökkäykset pois. Niissä he ovat todella hyviä.

Vuorisen mukaan toisella jaksolla oli ensimmäistä levollisempi tunnelma penkillä. Tuntui, että peli oli paremmin Vepsulla hallussa. Siltä se näytti myös katsomoon.

– Eka jakso oli meille vaikea, mutta saimme maalin ja maalit helpottavat. Tokalla tuntui paremmalta penkilläkin. Välillä Inter piti palloa, mutta se kuuluu jalkapalloon. Lopussa olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja, mutta kaksikin riittää. Tosi ylpeä olen joukkueesta. Teimme tosi hienoja maaleja, eikä moni varmasti uskonut, että voitamme Interin kauden avauksessa 2-0, vaikka oli kotipelistä kyse. Tämä oli kova saavutus, mutta pitää muistaa, että tämä oli vasta yksi peli.

Vuorinen sanoi myös, ettei kentältä 80 minuutin jälkeen tällin saatuaan pois tullut Timi Lahti loukkaantunut pahemmin.

VPS tänään: Volotinen – David, Lahti (80' Auvinen), Ciss, Engström – Jama, Laatikainen, Voutilainen – Strandvall, Hakola (87' Gatambiye) – Caé (73' Gueye)

Penkillä: Meerits, Ojamaa, Güner, Sarr.

VPSTV: Petri Vuorisen mietteitä Inter-ottelusta
Ennakko: Sarja-avauksessa vastaan talvikauden kovi...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio