Raportti: VPS jäi tasapeliin - "Huonoin peli tähän asti"

20200822-VPS---MP-0706 Kuva: Samppa Toivonen

Lauantain ottelua edelsivät uhkaavat säätiedotukset voimakkaista ukkosmyrskyistä, mutta pelin alkaessa niistä ei ollut tietoakaan vaan aurinkokin yritti pilkistää pilven takaa. Se herätti toivomaan, josko kyseessä olisi ennusmerkki - Vepsun pelikin nimittäin alkoi erittäin aurinkoisissa merkeissä. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana VPS pääsi muutamaan puolivaaralliseen paikkaan, ja Puron hankkimasta vaparista Sebastian Strandvall pääsikin sitten ampumaan mielipaikastaan 20 metristä. "Seban" kierteinen vapari upposi MP-vahti Urosen taakse helpon oloisesti, ja näin VPS oli heti alkuun johdossa 1-0.

MP pääsi pian takaiskun jälkeen vastahyökkäykseen, mutta Leislahti koppasi boksin sisältä lähteneen vedon varmasti. Sen jälkeen seesteytyi aina minuutille 22 asti, kun Vaasan taivas kirjaimellisesti musteni ja voimakas sade ropsahti Elisan kattorakenteisiin. Kuuro meni lopulta ohitse yhtä nopeasti kuin alkoikin. Sateen jälkeen MP alkoi päästä peliin vähäsen mukaan, ja alkoi vyöryttää hyökkäyksiä kohti VPS-maalia, mutta mainittavampiin maalipaikkoihin ei kumpikaan joukkue loppujaksolla enää päässyt.

Toinen jakso alkoi samoissa tasaväkisissä merkeissä. Alussa MP sai sählingin jälkeen paikan viimeistelyyn, mutta VPS-sumppu oli pallon tiellä eikä pallo päätynyt verkon perukoille. Toisen puoliajan jatkuessa VPS sai pari maalipaikkaa itse, mutta Rissanen ei aivan päässyt riittävän hyville paikoille saadakseen voimaa laukaustensa takaisin.

Sitten VPS:n ote alkoi herpaantua pahasti, mistä alkoi MP:n kova painostusjakso. Harhasyötöt ja huolimaton pelaaminen johtivat pariin loistavaan MP-maalipaikkaan, mutta kotiyleisön onneksi ensin MP:n hyökkääjä ei ehtinyt pallon väliin vasemmalla takatolpalla, ja vähän myöhemmin toisella takatolpalla MP-pelaaja pääsi yrittämään maalia mutta tälläsi sen yläriman kautta taaksepäin. Ja kun itse ei tee, niin kaveri taas tekee. Morrissey hankki hyvän pystyynjuoksun jälkeen pilkun, kun maalivahti joutui häntä rikkomaan. Strandvall tälläsi pisteeltä yläkulmaan ja tilanteeksi 2-1.

Sen jälkeen VPS pyrki keskittymään voiton varmistamiseen, mutta taivas musteni lisäajalla tällä kertaa kuvaannollisesti. MP sai vaparin boksin rajalta, ja siitä Iiro Äijö tälläsi pallon etuyläkulmaan. Rasmus Leislahti sai kättä väliin, mutta ei riittävän paljon, ja näin tilanteeksi jäi lopulta 2-2.

Jouko "Takku" Jokinen palkittiin ennen ottelua 700 VPS:n joukkueenjohtajana toimitun sarjaottelun johdosta.


VPS:n päävalmentaja Christian Sund oli ottelun jälkeen erittäin pahantuulinen Vepsun peliesityksestä.

- Paska peli. Eipä siinä tarvitsisi enää muuta sanoa. Huonoin peli tähän asti, emmekä olisi ansainneet yhtään mitään. En ymmärrä, miten oltiin johdossa niin pitkään, kuin me oltiin. Eka 10 minuuttia oli hyvää, minkä jälkeen kaikki ideat katosivat meidän pelistä. Ollaan tosi pettyneitä.

- Näyttää siltä, että pelaajat eivät halunneet ottaa vastuuta kentällä enää. Puhuttiin kopissa, että muutoksia pitää tehdä. Siihen, miten me treenataan ja mitä me vaaditaan toisiltamme. Mutta jotain muutoksia pitäisi tehdä. Emme voi mennä jalkapalloa, jos se näyttää tuolta. En tiedä, kannattaako meidän edes treenata, jos tulos näyttää tuolta. Nyt me laitetaan niin paljon aikaa tähän, ja me ollaan ammattilaisjoukkue. Ainakin mä odotan enemmän noista pelaajista, jotka ovat kentällä joka viikonloppu.

- Ei voida olla mikään happy family enää. Nyt riittää. Ollaan jollain lailla liikaa annettu pelaajille. Oltiin onnekkaita, että saatiin yksi piste. Juna on mennyt, Sund manasi.

Positiivisena asiana Sund mainitsi nuoren lainapelaaja Rissasen esityksen.

- Hän oli hyvä treeneissä, ja ansaitsi mahdollisuutensa. Hän toteutti taktisia asioita ja pelasi hyvin niin kauan, kun jaksoi. Sitten meillä oli hyvä ase laittaa Steven kentälle väsynyttä puolustusta vastaan, mikä toimi jotenkin, kun hän hankki pilkun.

- Jos on tarpeeksi hyvä ja näyttää treeneissä että ansaitsee paikan, niin pääsee kentälle ainakin mun joukkueessa, aivan sama mikä nimi selässä on, Sund kommentoi.

VPS:n kausi jatkuu ensi viikolla sunnuntaina vierasottelulla Gnistania vastaan. 

VPS-MP 22.8.2020

8' Strandvall 0-1

66' Abdelali 1-1

81' Strandvall 2-1

90' Äijö 2-2

VPS tänään, VPS idag: Leislahti - Strandvall, Koskimaa, Lo Giudice, Garrett - Sarr (77' Mahlamäki Camacho), Nuutinen, Laatikainen, Alanko (63' Gatambiye) - Puro (63' Sillah), Rissanen (71' Morrissey)

Ennakko: "Voidaan tavoitella sitä, että voitetaan ...
Ennakko: MP saapuu Vaasaan - “Pitää tehdä asioita,...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio