Raportti: VPS ja Lahti tasapeliin Kisapuistossa

raporapo

VPS pelasi tänään 1-1 -tasapelin FC Lahden vieraana. Vepsun osuman iski Juha Hakola.

FC Lahti-VPS 1-1 (0-0)
49' Vjatkin 1-0
62' Hakola 1-1

Ottelun avausjaksolla nähtiin varsin laadukasta jalkapalloa ja molemmat onnistuivat rakentamaan omat hyvät tilanteensa. Jo ensimmäisen kympin aikana tapahtui paljon. Kolmen minuutin kohdalla Santeri Hostikka pääsi laukomaan, mutta Marko Meerits vangitsi pallon varmasti syliinsä.

Kuuden minuutin pelin jälkeen Vepsun Timi Lahti ja Lahden Stenio törmäsivät kovalla vauhdilla ja lahtelaisten brassihyökkääjä koki kovia. Stenio jouduttiin kantamaan kentältä paareilla ja Loorents Hertsi korvasi tämän.

Hieman myöhemmin molempien joukkueiden kärkipelaajat pääsivät kokeilemaan laukaustaan, mutta sekä Douglas Caén, että Henri Anierin yritykset epäonnistuivat. Reippaan puolen tunnin jälkeen Juha Hakola pelattiin puolittain läpi ja hän yritti nostaa palloa takakulmaan. Nosto suuntautui kuitenkin hieman yli maalin.

Kun seitsemisen minuuttia oli avausjaksoa jäljellä, avautui Hertsille huippupaikka maalin eteen, mutta viimeistely livahti metritolkulla ohi maalin.

Toisen jakson alussa Lahti oli vahva. Ensin Artem Vjatkin onnistui puskemaan isännät 1-0 -johtoon lukuisten erikoistilanteiden jälkeen ja sen jälkeen Hostikka rakensi itselleen kaksi varsin hyvää maalintekotilannetta.

VPS vaihtoi vajaan tunnin kohdalla Aatu Laatikaisen hieman rauhoittamaan peliä keskikentälle ja onnistui siinä. Reippaan tunnin jälkeen Eero-Matti Auvinen pelasi upealla läpisyötöllä Hakolan maalintekoon. Myös viimeistely oli laadukas.

Maalin jälkeen VPS pääsi peliin paremmin mukaan, vaikkakin peli aaltoili jakson loppuajan jonkin verran. Molemmilla oli omat saumansa hyökätä ja sitä kautta paikkansa rakentaa maalipaikkoja. Enempää osumia ei kuitenkaan Lahdessa nähty.

Päävalmentaja Petri Vuorinen kertasi peliä ottelun jälkeen seuraavasti.

- Vaasasta oli tänään iso joukko faneja tullut kannustamaan meitä. Tunnelma oli hieno jo pelin alkaessa ja lähtökohdat olivat olosuhteiden puolesta hyvät. Kentällä nähtiin kaksi joukkuetta, jotka pyrkivät pelaamaan jalkapalloa ja se näkyi.

- Me aloitimme hyvin ja pääsimme hyökkäämään ensimmäisellä jaksolla. Viimeinen syöttö jäi monesti vähän uupumaan. Toisella jaksolla peli aaltoili enemmän. Tulimme toiselle jaksolle valitettavasti vähän huonosti. Emme olleet ihan mukana ja se kostautui maalinakin. Sen jälkeen kumpikin hyökkäsi vuorollaan, eikä kumpikaan prässännyt enää niin ylhäältä. Kaksi tasaista joukkuetta pelasivat vastakkain. Teimme hienon maalin, siitä olen tyytyväinen, Vuorinen summasi.

VPS pystyi toteuttamaan ottelusuunnitelmaansa suhteellisen hyvin.

- Pääsimme alussa tuomaan palloa ylös aika hyvin. Meillä on peleissä aina hieman erilainen ottelusuunnitelma ja erilaisia teemoja osittain riippuen vastustajastakin. Onnistuimme noissa tänään suhteellisen hyvin. Emme hallinneet koko peliä, mutta se oli tiedossakin, koska Lahti on hyvä pallollinen joukkue, Vuorinen kommentoi.

FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas harmitteli hänen mielestään menetettyjä pisteitä.

- AIka paljon hyviä maalipaikkoja oli. Vaikka peli ajoittain aaltoili, tuli sellainen tunne, että tämä kotiottelu olisi pitänyt voittaa. Päällimmäisenä on siis pieni harmitus siitä, että joukkue pelasi riittävän hyvin voittaakseen.

- Tiesimme miten VPS pyrkii murtautumaan ja siinä maalissa nukahdimme. Meillä oli paljon erikoistilanteita ja olemme niihin aika paljon käyttäneet aikaa. Nyt ei saatu onnistumisia niistä, Korkeakunnas pyöritteli päätään.

Stenion tilanteesta Korkeakunnas sanoi myös sanottavansa.

- No ei se hyvältä näytä. Kolauttiko hän nyt sitten itseään, en tiedä, mielestäni joku häntä siinä kolautti. Tällä hetkellä arvio on kuusi viikkoa vähintään poissa tai pahimmillaan kuusi kuukautta. Jotain sieltä polvesta meni. Toivotaan, ettei mennyt pahimmalla mahdollisella tavalla, Korkeakunnas tuhisi.

Seuraava ottelu onkin sitten Pohjanmaan derby. VPS-SJK pelataan perjantaina 1.6. kello 20:00 Elisa Stadionilla. Otteluun on mennyt lippuja jo tasaiseen tahtiin. Varmista oma paikkasi kiihkeässä paikallistaistossa ja…

OSTA LIPUT POHJANMAAN DERBYYN TÄSTÄ!

VPS tänään: Meerits - McQueen, David, Lahti, Auvinen, Güner - Jama, Voutilainen (58' Laatikainen), Strandvall - Hakola, Caé (75' Gueye)

Penkillä: Volotinen, Kalermo, Ojamaa, Gatambiye, Privitera.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Loppukauden kausikortit myynnissä huippuhintaan! O...
Ennakko: Pitkästä aikaa Kisapuistoon - vastassa ko...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio