Raportti: Viime hetken maali synkensi illan Rovaniemellä

rapoooo

Vaasan Palloseura hävisi tänään Rovaniemellä RoPSille lukemin 1-0 aivan viime hetken maalilla.

RoPS-VPS 1-0 (0-0)
90+5' Okkonen 1-0

Ottelun avausjakson alkupuoliskolla RoPS oli joukkueista pirteämpi. Isännät onnistuivat hallitsemaan peliä hienokseltaan ja kykenivät rakentamaan Vepsua parempia hyökkäyksiä.

Pelin seitsemännellä minuutilla Lassi Lappalaiselle pelattiin laidalle hyvä paikka. Lappalaisen laukauksen Marko Meerits torjui ja jatkopallosta Aapo Heikkilä ohjasi pallon yli maalin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Lucas Lingman puolestaan sai mahdollisuuden tykittää palloa kohti Vepsun maalia, mutta Aatu Laatikainen blokkasi viime hetkellä Lingmanin kudin. Leo Väisänen sai pallon jo 23. peliminuutilla maaliinkin, mutta tilanne vislattiin paitsioksi.

Tämän jälkeen VPS alkoi saamaan paremmin pelistä otetta. Reippaan puolen tunnin jälkeen Sebastian Strandvall pääsi ampumaan vapaapotkun ja ampuikin kaukaa todella vaarallisesti. Antonio Reguero RoPS-tolppien välissä onnistui kuitenkin vaivoin torjumaan.

Vain pari minuuttia myöhemmin Berkant Güner ja Juha Hakola käynnistivät laidalta mainion hyökkäyksen, jonka päätteeksi jälkimmäisenä mainittu pääsi kokeilemaan laukaustaan boksin tuntumasta. Pallo tolpan sisäreunaan ja lähes maaliviivaa viistäen ulos.

Aivan jakson lopussa Lingman onnistui vielä kertaalleen nostamaan Lappalaiselle paikan, mutta Meerits venyi jälleen pallon tielle. Tauolle lähdettiin siis tasalukemissa.

Jos oli avauspuolikas kaksijakoinen tai hienokseltaan RoPSin, niin toinen jakso olikin sitten Raidan. VPS onnistui läpi jakson luomaan hyvin painetta rovaniemeläisten päätyyn. Muutamissa hyvissä hyökkäyksissä viimeiset ratkaisut jäivät hieman vajavaisiksi, mutta sen lisäksi vaasalaiset rakensivat muutaman maukkaan maalipaikan.

Reippaan tunnin kohdalla Hakola chippasi Strandvallin maalin eteen nokikkain Regueron kanssa, mutta "Seban" laukaus suuntautui hieman ohi lähietäisyydeltä. Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Douglas Caé sai paikan ja hassutti jo Regueron tilanteesta ulos. Laukauksen tielle pääsivät kuitenkin RoPSin puolustajat, eikä maalia syntynyt. Vielä viimeisellä vitosella Laatikainen pääsi tykittämään 16. alueen rajalta. Pallo jysähti ylähirteen ja jatkotilanteesta Timi Lahti oli päästä puskemaan, mutta menetti tasapainonsa juuri ennen suoritusta. Tuomari ei nähnyt tilanteessa kuitenkaan rikettä.

Niin katkeraa kuin se onkin; jos et itse tee, niin kaveri tekee. Pelin viidennellä lisäaikaminuutilla RoPS sai vapaapotkun suhteellisen hyvästä paikasta. Taye Taiwon pommin Meerits vielä torjui, mutta jatkopallosta Antti Okkonen suti pallon Vepsun maaliin. Näin pisteet jäivät Rovaniemelle.

- Lähdimme peliin eri tavalla kuin aiempiin, emmekä prässänneet niin ylhäältä. Emme päässeet alussa hyökkäämään niin paljoa kuin olisimme halunneet ja RoPS tuotti vaikeuksia meidän laidoillemme. Mitä pidemmälle peli meni, niin hyökkäyspelaamisemme parani. Avauspuolikkaalla parhaimmillaan Hakola ampui tolppaan, VPS-luotsi Petri Vuorinen analysoi avausjaksoa ja jatkoi toisen puolikkaan osalta seuraavasti:

- Toiselle jaksolle tulimme tosi hyvin. Muutimme vähän juttuja ja liikuimme ylhäällä eri tavalla. Pääsimme avaamaan hyvin moneen paikkaan niin keskelle kuin linjan taaksekin. RoPS väsähti. Pystyimme luomaan muutaman tosi hyvän maalipaikan, joista olisi voinut maalin tehdä. Näin ollen loppu tuntui raa'alta. Vähän niin kuin RoPS olisi noussut haudasta. Omalla tavallaan se on julmaa, mutta se myös kuuluu urheiluun. Omista paikoista pitää tehdä.

Tunteet todella olivat pinnassa pelin jälkeen. Ruutu+:n lähetyksestäkin näki, että niin pelaajisto kuin valmennus kävi lämpöisenä. Mistään sen kummemmasta ei kuitenkaan ollut kysymys.

- Pelaajat kävivät kuumana pelin jälkeen ja tunteet olivat pinnassa. Kovaa keskustelua käytiin monestakin asiasta pelin jälkeenkin kentällä ja kopissa. Kun ottelu päättyy tällä tavalla, niin se menee tunteisiin ja reaktiot ovat tiukkoja.

Tämän päivän pelissä positiivista Vuorisen mukaan oli etenkin toisen jakson pelaamisessa tietty asia.

- Aiemmin on ollut vaikeuksia välillä ylläpitää vauhtia. Nyt pidimme. Sen muutoksen onnistuimme tekemään. Tämä peli osoitti myös, että asenteesta ei ole homma kiinni, eikä siitä, ettemmöke osaisi pelata. Se ei kyllä lämmitä kun ei tule kolmea pistettä. Tuloksia vain pitää ruveta tulemaan, jos meinaa pärjätä. Kovasti koetellaan tällä hetkellä.

Seuraavassa pelissä vastaan asettuu FC Inter, niin ikään vieraskentällä. Tästä pelistä koitetaan pusertaa tiettyjä asioita henkiselle puolellekin mukaan.

- Kova haaste tulee taas. Pelit ovat tasaisia tässä sarjassa. Voittoja kun ei ole irronnut, niin se on meille raaka pala. Nyt meitä on kuitenkin jo jonkin verran kiukutettu ennen tulevaa peliä ja toivon, että se jää osittain päällekin tästä pelistä. Tuollaista ei saa antaa tapahtua enää ikinä ja pelaajatkin tietävät sen, Vuorinen paalutti.

VPS tänään: Meerits - David, Voutilainen, Lahti, Auvinen, Güner - Jama (73' Gatambiye), Laatikainen, Strandvall, Hakola - Caé (73' Gueye)

Penkillä: Volotinen, Ojamaa, Kalermo, Lähde, Privitera. 

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Ennakko: VPS matkaa Turkuun: "Marginaalit tällä he...
Sydämentykytyksiä Kolmosen kärkiottelussa - Akatem...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio