Raportti: Vepsulle kauden ensimmäinen tappio

raportti-artikkelikuva

VPS-KPV 0-1 (0-1)

15' Heiermann 0-1

VPS kohtasi Kokkolan Pallo-Veikot Suomen Cupin alkulohkon ottelussa Fennia Arenassa lauantai-iltana. Kyseessä oli kauden ensimmäinen Vaasassa pelattava Pohjanmaan derby. VPS oli varmistanut jatkopaikkansa Cupin alkulohkosta jo viime ottelussa RoPSia vastaan. KPV sen sijaan tarvitsi ottelusta kipeästi pisteitä.

Tasainen Pohjanmaan derby

Ottelu alkoi tunnustelevasti, mutta VPS onnistui luomaan muutamia vaarallisia hyökkäyksiä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Viimeisen syötön laatu jäi kuitenkin puuttumaan ja KPV puolustus selvitti tilanteet. Peliä oli pelattu vartin verran, kun KPV iski. Pallo jäi pomppimaan VPS:n rangaistusalueen edustalle ja Harri Heiermann ampui pallon komeasti volleysta yläriman kautta maaliin.

Maalin jälkeen peli jatkui tasaisena ja molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia luoda hyviä maalipaikkoja. Puolen tunnin pelin jälkeen VPS kuitenkin alkoi luomaan vaarallisia tilanteita. Ensin Martti Haukiojan pitkä sivurajaheitto tuotti vaikeuksia kokkolalaisille ja heti perään Momodou Sarrin keskitys leijaili tolppaan. Sarr pääsi testaamaan KPV-maalivahti Teppo Marttista vielä kerran ennen puoliaikaa, mutta Marttinen torjui Sarrin laukauksen varmasti. Puoliajalle lähdettiin KPV:n yhden maalin johdossa.

Toisen jakson alussa VPS piti palloa ja KPV panosti vastahyökkäyksiin. Pelikellossa oli 56 minuuttia, kun KPV:n Milos Josimov laukoi vapaapotkusta vaarallisesti. Martin Kompalla onnistui kuitenkin ohjaamaan laukauksen kulmapotkuksi. Tunnin pelin jälkeen KPV vetäytyi yhä enemmän omaan päätyynsä. VPS loi useita puolittaisia maalipaikkoja, mutta kokkolalaiset onnistuivat blokkaamaan laukaukset hyvin. Vaihdosta kentälle tullut Samba Sillah tuli peliin pirteästi sisään. Sillah pelasi yhteen Steven Morrisseyn kanssa ja pääsi nokikkain Marttisen kanssa. KPV-vahti tuli kuitenkin hyvin vastaan ja selvitti tilanteen. Paine kasvoi kokkolalaisten päässä, mutta VPS ei onnistunut kääntämään painetta huippupaikoiksi. Kokkolalaisten tiivis puolustus kesti Vepsun loppukirin ja ottelu päättyi KPV:n 1-0 voittoon.

"Haluaisimme pelata tämän pelin uudestaan"

Kauden ensimmäinen tappio luonnollisesti harmitti päävalmentaja Petri Vuorista. Vuorinen oli pettynyt Vepsun pelaamiseen varsinkin ensimmäisellä puoliajalla.

- Paikalliskamppailun häviäminen ei tunnu hyvältä. Seuraavassa kohtaamisessamme tulemme olemaan valmiimpia kuin tänään. Odotankin innolla revanssia. Nyt haluaisimme pelata tämän pelin uudestaan. Ensimmäisellä puoliajalla pelaajat eivät tehneet niitä asioita mitä meidän pitää tehdä. Kentällä tehtiin liikaa omia juttuja ja pelaamisemme oli vaikeaa. Tämä peli ei soljunut samalla tavalla kuin aiemmat ottelut. KPV teki ensimmäisellä jaksolla hienon maalin. Martin torjuu monta laukausta, mutta tuonkaltaisen laukauksen torjumista ei voi vaatia häneltä, kommentoi Vuorinen.

VPS:n peli parani toisella puoliajalla, mutta tasoitusmaalia ei saatu tehtyä.

- Toinen puoliaika oli enemmän sen näköinen, mitä olemme tottuneet näkemään. Pelin olisi pitänyt olla sellaista jo alusta saakka. Toisella jaksolla meillä oli hyvä momentum, mutta menetimme sen pelin lopussa. KPV antoi meille pallon melkein kymmenen kertaa viimeisen viiden minuutin aikana, mutta emme silti saaneet luotua kunnon loppukiriä, kertoo Vuorinen.

Ottelun ainoa maali syntyi harhasyötöstä VPS:n omassa päässä. Vuorisen mukaan pelissä oli liikaa koheltamista ja turhautumista.

- Meidän pelimme töksähteli tänään ja sen takia näytimme vaisuilta. Ryntäilimme ohi tilanteista ja rikoimme väärissä paikoissa. Emme puolustaneet pitkiä syöttöjä laadukkaasti, vaikka yleensä olemme niissä hyviä. Tällaisissa asioissa meidän pitää parantaa. Ymmärrän, että pelimme ei voi kehittyä koko ajan. Nuorten pelaajien kanssa tie ei ole tasainen.

VPS pelaa viimeisen Suomen Cupin lohkovaiheen ottelunsa vieraissa Ilvestä vastaan ensi lauantaina.

- Suomen Cupin pelit ovat olleet hienoja. Nuoret pelaajat ovat saaneet vastuuta useissa joukkueissa. Myös Ilveksellä on nuori joukkue. Ottelusta tulee varmasti hyvä kahden nuoren ryhmän kohtaaminen. Otamme KPV-pelistä mukaan ne asiat, jotka tänään toimivat, päättää Vuorinen.

VPS: Kompalla - Haukioja, Auvinen, Häkkinen, Ojamaa – Gatambiye (75' Lähde), Laatikainen, Voutilainen – Alanko, Morrissey, Sarr (62' Sillah)

Kuva: Harri Bragge

OSTA KAUSIKORTTI KAUDELLE 2019

Ennakko: VPS ja Ilves kohtaavat Suomen Cupin kärki...
Ennakko: VPS kohtaa KPV:n Pohjanmaan derbyssä

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio