Raportti: Vepsu voitti PS Kemin - Gatambiyelle ensimmäinen liigaosuma

fabu

Vaasan Palloseura voitti PS Kemin torstaina Elisa Stadionilla maalein 3-1. Vepsun maalit iskivät Sebastian Strandvall, Fabrice Gatambiye ja Ibrahima Gueye.

VPS-PS Kemi 3-1 (2-0)
9' Strandvall 1-0
15' Gatambiye 2-0
61' Mäkelä 2-1
62' Gueye 3-1

Vepsu aloitti terävästi, sillä jo kahdeksannella minuutilla Alexander McQueen pääsi laukomaan boksin tuntumasta. Oskari Forsman nappasi kuitenkin huipputorjunnan. Seuranneen kulman jälkitilanteesta Sebastian Strandvall jatkoi huimaa virettään tekemällä kauden neljännen maalinsa ja vieden Vepsun 1-0 -johtoon.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin koitti hieno hetki, kun Fabrice Gatambiye sai vetopaikan noin 20 metrin etäisyydelle. VPS:n oma kasvatti pamautti ensimmäisessä Veikkausliiga-startissaan pallon vastustamattomasti ohi Forsmanin ja siirsi Vepsun 2-0 -johtoon.

Jakson loppuun saakka VPS hallitsi pelin kuvaa ja piti Kemin poissa pallosta. Maalipaikkoja ei enää juurikaan siunaantunut, vaikka VPS uhittelikin keskiblokissa maannutta Kemi-ryhmää hyvillä pysty- ja ristipalloilla.

Toisella puoliajalla Hakeem Araba pääsi alkupuolella kokeilemaan vastaiskusta, mutta pallo painui taivaan tuuliin. Tämän jälkeen VPS onnistui jälleen nappaamaan pallonhallinnan ja sitä kautta pelinkin näppeihinsä.

Tunnin tienoilla Raidan pelaamisessa näkyi hermostuneisuutta ja yksi karmaiseva virhe kostautuikin siten, että Juho Mäkelä pääsi viimeistelemään maalin edestä rauhassa 2-1 -kavennuksen.

Jo seuraavalla minuutilla Ibrahima Gueye kuitenkin kuittasi ensimmäisellä Veikkausliiga-osumallaan. "Ibra" chippasi kauniisti pallon yli vastaan tulleen Forsmanin. Pallo vieri lopulta tolpan kautta sisään.

Ottelun lopun VPS piti palloa ja Kemi yritti päästä iskemään vastaan, mutta kiri jäi lopulta aika laihaksi. Aivan viimeisellä minuutilla vieraat toki osuivat vielä pystypuuhun, mutta loppulukemat jäivät muotoon 3-1.

Kemin päävalmentaja Jari Åhman oli varsin tyytymätön omiensa esitykseen.

- Eka puoliaika oli meiltä luokatonta pelaamista. Toinen oli vähän parempaa ja pyrimme jatkamaan siitä HJK:ta vastaan maanantaina, Åhman sanoi ytimekkäästi.

- En tiedä onko kyse syöttötaidosta vai sijoittumisesta, mutta kun menetät pallon aina heti kun sen saat, niin se on aika työlästä ottaa koko ajan vastaan. Jos voitat pallon puolestaan alhaalla, niin vaatii enemmän syöttöjä päästä maalintekopaikoille. Olimme kaukana niistä tänään, Åhman jatkoi.

Kemiläisluotsin mielestä osalta pelaajista vaatii vielä totuttelua Veikkausliigan rytmiin.

- Kaikki eivät vielä ihan tiedä mitä se tarkoittaa pelata Vepsua vastaan vieraissa. Luulen, että pelaajat oppivat koko ajan lisää miten nopeasti tässä sarjassa pitää pelata, kun toinen prässää korkeammalta. Aika monesti olemme puhuneet siitä parin viime päivän aikana mihin pitäisi pelata silloin, että pääsisimme hyökkäämään. Tänään se tapahtui avausjaksolla kahdesti, Åhman manasi.

Vepsun päävalmentaja Petri Vuorinen oli puolestaan todella tyytyväinen kauden toiseen voittoon.

- Meillä oli asenne kohdillaan ja se pitää säilyttää. Se on pakko olla, jos meinaa pärjätä. Muut asiat tulevat sen jälkeen. Tänään tapahtui monia hyviä asioita ottelussa ja voitto oli mielestäni ansaittu.

- Nyt johtoasemassa pelaaminen näytti toisella jaksolla VPS:n pelaamiselta. Vaikka sieltä yleisöstä kuinka huudetaan, että eteenpäin, eteenpäin, niin me olemme pelanneet eteenpäin näissä aiemmissa otteluissa ja luopuneet helposti pallosta johtoasemassa. Nyt emme pelanneet vaan rytmitimme peliä ja liikutimme vastustajaa. Se on kaiken A ja O näissä jos meinaa pitää johtoaseman. Meillä oli paikkoja sen jälkeenkin. Tämä oli todella hyvä esitys, Vuorinen jatkoi painokkaasti.

Edes lahjoitettu maali ei hajottanut Vepsun pakettia.

- Maali liittyy siihen, mitä teemme ja miten pelaamme. Kommunikointi tilanteessa petti ja tänään tuollainen asia tapahtui. Silti jatkoimme siitä. Olisi ollut helppoa lähteä räiskimään sen jälkeen ja pelkäämään. Nyt sellaista ei näkynyt. Oli tärkeää, että pystyimme hoitamaan tämän pelin näin, Vuorinen paalutti.

Vuorinen oli mielissään myös Gatambiyen avausosumasta.

- Fabu on joutunut odottamaan omaa vuoroaan avauskokoonpanossa, kun muut ovat pelanneet hyvin. Nyt se mahdollisuus tuli ja hän käytti sen hyvin. Olen tosi tyytyväinen Fabun kohdalla tästä. On hienoja, kun saadaan lisää omia kasvatteja kentälle.

VPS tänään: Meerits - McQueen (80' Ojamaa), Auvinen, Lahti, Ciss, Engström - Strandvall, Laatikainen, Gatambiye (69' Lähde) - Gueye, Hakola (85' Caé)

Penkillä: Volotinen, Kalermo, Güner, Privitera.

OSTA LIPUT SEURAAVAAN KOTIOTTELUUN TÄSTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

VPS J Akatemia jatkoi voitokkaasti
Ennakko: Fyysinen PS Kemi vieraaksi - "Erilainen v...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio