Raportti: Tiukka derby päättyi tasatulokseen

raportti

VPS – SJK 1-1 (1-0)

41' Oma maali 1-0

71' Yaghoubi 1-1

Vaasan Palloseura ja Seinäjoen Jalkapallokerho kohtasivat perjantai-iltana Elisa Stadionilla tärkeässä Pohjanmaan derbyssä. VPS lähti otteluun hakemaan kauden avausvoittoaan Veikkausliigassa ja vahvistamaan asemiaan Pohjanmaan PowerPark Liigassa. Ottelu päästiin pelaamaan erinomaisissa olosuhteissa ja sitä oli saapunut seuraamaan komeat 3432 katsojaa.

Tiukka taistelu

VPS aloitti ottelun erittäin hyvin. Ennen peliä oli painotettu VPS:n pallollista peliä ja pitkien hyökkäyksien tärkeyttä. VPS onnistuikin hallitsemaan peliä hienosti ensimmäisellä jaksolla. Hallinta tuotti myös useita hyviä maalipaikkoja. Pelikellossa oli kuusi minuuttia, kun Samu Alanko ehti ensimmäisenä keskitykseen ja onnistui jatkamaan pallon Momodou Sarrille. Sarrin pusku lähietäisyydeltä meni kuitenkin yli Jesse Östin vartioiman SJK-maalin. Sarr aloitti ottelun vahvasti ja loi useita puolittaisia paikkoja nopeudellaan.

Puolentunnin pelin jälkeen ottelun tempo alkoi rauhoittumaan ja SJK pääsi paremmin pelin sisään. Peli oli silti yhä VPS:n hallinnassa. Peliä oli pelattu hieman yli 40 minuuttia, kun kapteeni Sebastian Strandvall sai pallon SJK:n rangaistusalueen rajalla. Strandvall lähetti maalille kovan matalan pallon, joka kimposi lopulta SJK-puolustaja Jude Arthurista maalin etukulmaan. VPS siirtyi ottelussa onnekkaaseen, mutta ansaittuun johtoon ja puoliajalle lähdettiin lukemissa 1-0.

Toisen puoliajan alussa näytti, että VPS jatkaa vahvaa peliään. 49 minuutin kohdalla VPS pelasi hienon syöttökombinaation SJK:n rangaistusalueen rajalla. Steven Morrissey pääsi laukomaan, mutta Öst sai kätensä juuri ja juuri pallon eteen. Pallo kimposi torjunnasta vain hieman yli SJK-maalin. SJK teki toiselle puoliajalle muutamia vaihtoja, joiden avulla joukkue tuntui saavan peliä hallintaansa. VPS kävi silti vielä lähellä maalintekoa hieman yli tunnin pelin jälkeen. Hienon ottelun keskikentällä pelannut Jerry Voutilainen pelasi vaihdosta kentälle tulleen Samba Sillahin puolittaiseen läpiajoon, mutta Öst teki näyttävän jalkatorjunnan ja pelasti SJK:n toiselta takaisku maalilta.

Peli siirtyi yhä enemmän vierasjoukkueen hallintaan ja se kostautui VPS:lle 71 minuutin kohdalla. Mostagh Yaghoubi sai jalkansa vapaaksi noin 20 metrissä ja laukoi pallon voimalla kohti etukulmaa. Martin Kompalla ei ylettänyt matalaan laukaukseen ja SJK onnistui tasoittamaan ottelun. Maalin jälkeen SJK alkoi pelaamaan tiiviimmin ja molemmat joukkueet pyrkivät välttämään turhia riskejä. Ottelun ehkä paras maalipaikka siunaantui kuitenkin vierasjoukkueelle, kun vaihdosta kentälle tullut brassikärki Batista pääsi laukomaan lähes tyhjään maaliin. Veto suuntautui kuitenkin reilusti yli maalin. Ottelun loppuhetkillä peli oli tarkkaa, mutta tunteet olivat pinnassa ja kentällä syntyi muutamia torikokouksia. Lopulta erotuomari Antti Munukka vihelsi viimeisen kerran pilliinsä ja ottelu päättyi 1-1 -tasatulokseen.

"Olen ylpeä joukkueesta"

Päävalmentaja Petri Vuorinen oli tyytyväinen joukkueensa ensimmäiseen jaksoon ja ottelun tunnelmaan. Joukkue loi maalipaikkoja myös toisella jaksolla.

- Ensiksi pitää sanoa, että tunnelma oli hyvä. Ollaan vasta huhtikuussa ja yleisö eläytyy tällä tavalla paikalliskamppailussa, tämä on hienoa. Sitä pitää nostaa esiin. Tunnetta oli kentällä ja katsomossa. Ensimmäisellä puoliajalla hallitsimme peliä täysin. Toisella jaksolla oli kuitenkin ehkä paremmat maalipaikat, esimerkiksi Morrisseyn laukaus 49. peliminuutulla. Öst torjui sen hienosti. Myös Seballa ja Samballa paikat tehdä maali, kommentoi Vuorinen.

Vuorinen oli tyytyväinen joukkueen taisteluilmeeseen, mutta harmitteli pelin kontrollin menettämistä toisella jaksolla.

- Olen ylpeä joukkueesta ja siitä, miten nostimme tasoamme KPV-pelistä. Näimme, että pelaajat antavat kaikkensa kentällä. Toisella jaksolla tuli ongelmia ja ne eskaloituivat isossa kuvassa. Emme pystyneet enää pitämään palloa ja menimme vähän liian nopeasti välillä eteenpäin. Menetimme palloja ja se oli sellainen jakso, joka käy todella raskaaksi. SJK on vahva joukkue ja sen takia jouduimme puolustamaan paljon enemmän ja matalammalta. Siinä meillä on vielä paljon työstämistä, Vuorinen pohti.

VPS:n nuori joukkue pärjäsi hyvin fyysisessä taistelussa SJK:n kokeneita pelaajia vastaan. Vuorisen mukaan SJK:n vahvuudet tulivat kuitenkin enemmän esiin toisella puoliajalla.

- SJK on fyysisesti vahva ja meidän pitäisi käyttää omia vahvuuksiamme. SJK käytti vahvuuksiaan paremmin kuin me omiamme. Näillä pelaajilla on hyvä rakentaa tulevaisuutta. Nämä ovat isoja pelejä ja sanoin ennen peliäkin, että tämän isompia pelejä ei tule.

VPS:n pelit jatkuvat jo vappuaattona vierasottelulla FC Lahtea vastaan. Seuraavassa kotiottelu pelataan 7.5. ja silloin vastassa on HJK.

VPS: Kompalla – Haukioja, Auvinen, Lahti, Holmgren – Häkkinen, Voutilainen (73' Gatambiye), Strandvall – Sarr (77' Kostas), Alanko (61' Sillah), Morrissey

Artikkelikuva: Harri Bragge

Ennakko: VPS kohtaa FC Lahden vieraskentällä vappu...
Ennakko: Taistelu Pohjanmaan herruudesta jatkuu pe...