Raportti: Sundsvall parempi lukemin 2-0 – ”Motivaatiota ja kiukkua liigaa varten”

VuorinenP130716-02-1-e1470755001756

Vaasan Palloseura koki 2-0 -tappion GIF Sundsvallille lauantaina. Sundsvall pelaa Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa.

GIF Sundsvall – VPS 2-0

VPS matkusti perjantaina Uumajaan ja harjoitteli kertaalleen siellä. Lauantaina joukkue reissasi Sundsvalliin pelaamaan ja tuli yöksi takaisin Uumajaan. Uumajasta joukkue palasi tänään Vaasaan.

– Nämä ovat raskaita, mutta antoisia reissuja. Toisaalta matkustetaan paljon, mutta toisaalta päästään mittaamaan tasoamme kovia joukkueita vastaan. Sundsvall voitti tämän pelin ansaitusti.

– Se, että on pelattu kovia pelejä koko maaliskuu valmistaa meitä liigaan. Tietenkään näitä ei ole tarkoitus lähteä häviämään, mutta saamme tappiollisistakin tuloksista motivaatiota ja kiukkua liigaa varten. Tiedämme, että pystymme parempaan, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Sundsvall-ottelussa näkyi monilta osin parempaa tekemistä kuin HJK:ta vastaan. Etenkin pallollisessa pelissä petrattiin.

– Pallollisesti otimme askelia eteenpäin. Saimme myös onnistumisia uusille pelaajille, mikä oli hieno nähdä.

– Sundsvall aloitti tosi hyvin, mutta ekojen minuuttien jälkeen pääsimme hyvin peliin mukaan. Pystyimme avaamaan peliä, mutta emme päässeet välttämättä niin vaarallisille paikoille. Monissa asioissa tekeminen oli kuitenkin suhteellisen tasapainoista ja eritoten tuki pallolliselle pelaajalle oli hyvää pääsääntöisesti.

– Meillä oli vähän vaikeuksia laitapuolustamisessa. Ensimmäinen maalikin tuli oikealta laidaltamme.

– Toisen jakson alussa meillä oli hyvä paikka tasoittaa, mutta Douglasin (Caé) yritys torjuttiin kulmaksi.

Caén paikan jälkeisen kulman jälkeen Fabrice Gatambiyella oli oiva tasoitusmahdollisuus, mutta hyvään laukaukseen venytti Sundsvall-vahti vielä paremman torjunnan. Näiden paikkojen lisäksi VPS:lla oli maalipaikkojen osalta myös muun muassa yksi läpiajo avausjaksolla.

– Olemme pelanneet nyt Ruotsissa pari peliä ja molemmissa peleissä vastustajat ovat olleet meitä omalla tavallaan parempia. Se mikä näissä peleissä on näkynyt yhtenä tärkeimmistä asioista on, että tuloksesta riippumatta meidän on vielä paremmin pystyttävä ylläpitämään tasomme läpi ottelun.

– Me emme luoneet niin hirvittävän paljoa maalipaikkoja, mutta se ei ehkä Sundsvallin tasoista joukkuetta vastaan ollut oletuskaan, että rakentaisimme niitä aivan liukuhnalta. Pääsimme kuitenkin hyökkäämään aika monipuolisesti, välillä alhaalta rauhassa rakentaen ja välillä linjan taakse isommilla pelaten.

– Meidän keskittymisemme herpaantui toisella jaksolla ja luovuimme pallosta hieman helposti ja puolustimme tietyissä vaiheissa yli-innokkaasti. Sen takia toinen jakso oli ensimmäistä vaikeampi. Sundsvall on hyvä, kokenut pallollinen joukkue, jolla on selkeä pelitapa. Me emme pystyneet pitämään tasoamme riittävän hyvin läpi pelin.

Steven Morrissey loukkaantui avausjaksolla ja toisella hänet korvasi Caé. Mistään vakavammasta vammasta ei kuitenkaan pitäisi olla kysymys.

Muutamille pelaajille Vuorinen jakoi kehuja.

– Samu (Volotinen) pelasi maalilla pitkästä aikaa ja hän pelasi hyvin. Hän oli rauhallinen, otti muutaman tosi hyvän torjunnan ekalla jaksolla ja avasi peliä maltilla ja teki hyviä valintoja. Fabun (Gatambiye) pelaaminen oli tosi kypsää sen reippaan tunnin verran mitä hän pelasi. Lisäksi on hienoa nähdä omia kasvatteja lisääkin kokoonpanossa. Mudu (Momodou Sarr) tuli sisään ennakkoluulottamasti ja pääsi lopussa vetopaikkaankin. Vaikka tuossa kohtaa hän vähän hätäilikin, niin hän teki mielestäni ihan hyvän sisääntulon.

Tästä jatketaan nyt kohti pääsiäistä ja Jaro-peliä ja pian jo kohti Veikkausliigaa.

– Maanantaina ja tiistaina testataan vähän pelaajia ja käydään läpi Sundsvall-peliä. Sen jälkeen treenataan tärkeitä asioita ja pelataan Jaro-peli viikon kohokohtana. Pääsiäisenä pidämme parin päivän tauon ja otamme hiukan happea ennenkö alamme keskittymään täysillä Veikkausliigan avauspeliin FC Interiä vastaan.

VPS: Volotinen – Ojamaa (Kalermo), Lahti, David, Engström – Jama, Laatikainen (Voutilainen), Gatambiye (Sarr) – Güner (Vahtera), Strandvall (Gueye) – Morrissey (Caé)

OSTA VPS:N KAUSIKORTTI TÄSTÄ.

Kahden ensimmäisen Veikkausliiga-ottelun lipunmyyn...
Ennakko: Allsvenskan-ryhmä GIF Sundsvall isännöi V...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio