Raportti: Piste Lahdesta, taistelu jatkuu - "Me emme luovuta"

sdkaardi

Vaasan Palloseura pelasi perjantai-iltana vieraissa tasapelin FC Lahden kanssa lukemin 1-1. Vepsun maalin teki Piccolon kummipelaaja Ibrahima Gueye.

Avausjaksolla kotijoukkue Lahti oli aavistuksen niskan päällä. Se hallitsi palloa ja loi painetta Vepsun päätyyn useammankin kerran pidemmillä jaksoilla. Etenkin laidoilta Lahti pääsi keskittelemään, mutta VPS-puolustus selvitti tilanteet hyvin. Varsinaiset maalipaikat siunaantuivat ensimmäisellä 20 minuutilla Teemu Jäntille ja Santeri Hostikalle, jotka eivät kuitenkaan saaneet tulosta aikaan.

Vepsu loi omat tilanteensa puolestaan erikoistilanteista ja muutamista hyvistä nopeista hyökkäyksistä. Omat tonttinsa oli muun muassa Steven Morrisseylla, Sebastian Strandvallilla ja Juha Hakolalla. Hakola pääsi yrittämään maalintekoa myös rankkarista reippaan 20 minuutin pelin jälkeen, mutta tällä kertaa Lahti-torjuja Oskari Forsman vei pidemmän korren.

Harmittava takaisku syntyi aivan jakson lopussa, kun Jäntti ampui matalalla vapaapotkulla isännät 1-0 -johtoon. Maali tuli vain minuutti ennen puoliajan päättymistä.

Toiselle jaksolle tuli kuitenkin sisuuntunut VPS. Se antoi hurjan prässin heti jakson alusta ja jo neljän minuutin pelin jälkeen Ibrahima Gueye puski loistopelin pelanneen Jerry Voutilaisen mainion keskityksen takanurkkaan.

Vain pari minuuttia myöhemmin Gueye oli jälleen pahanteossa, mutta tällä kertaa todella kova laukaus pamahti ylähirteen. Toisella puolikkaalla VPS prässäsi hyvin ja oli selvästi pelin päällä. Se hallitsi kenttätapahtumia ja Lahti oli pitkiä jaksoja jopa helisemässä.

Maalipaikkojakin VPS loi useita ja esimerkiks Elhadji Cissin parista tontista tai Juho Lähteen mainiosta tilanteesta olisi jonain toisena päivänä voinut tehdä jokusen maalin lisääkin. Toki Lahtikin sai aivan lopussa kaksi mainiota paikkaa, kun Hostikka ja Loorents Hertsi sutivat kumpikin avopaikoissa pallosta ohi.

Joka tapauksessa Vepsun rynnistystä ei voittomaalilla palkittu, eikä Lahti onnistunut sitä kirpaisevaa vastaiskua vaasalaisten näkökulmasta tekemään, joten maaleja ei enempää nähty ja näin ollen pisteet jaettiin.

- Ensimmäisellä jaksolla peli meni jo osittain siten, miten halusimme. Pääsimme nopeisiin hyökkäyksiin, joihin pyrimme, mutta emme päässeet ihan tekemään niin hyviä ratkaisuja niiden päättämisessä. Pikkaisen oli kiire. Saimme myös muutamia aika vaarallisia erikoistilanteita luotua, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

- Puolustamisen yksityiskohdissa oli toki vähän hakemista. Vastustaja pääsi kääntymään meidän boksin lähellä, kun vähän liiankin innokkaasti yritimme kaivaa palloa tilanteista. Boksin tuntumassa pitää käyttäytyä puolustaessa vähän eri tavalla.

Puoliajalle siirryttiin kuitenkin tappioasemassa ja tauolla piti viritellä kiriä. Vuorinen olikin tyytyväinen siihen, että ottelun kuva muuttui toiselle jaksolle täysin.

- Otimme homman haltuun, Vuorinen sanoi.

VPS prässäsi heti alusta saakka kovaa, mikä ei itse asiassa ollut sovittu asia. Siitä Vuorinen kiittelikin ryhmäänsä.

- Meillä oli suunnitelma miten lähdemme peliin ja mitä teemme vähän ajan päästä. Pelaajat aistivat kuitenkin heti ensimmäisestä tilanteesta, että Lahti on nyt haavoittuvainen. Itsekin huusin asiasta kentälle, mutten tiedä oliko sillä nyt niin suurta vaikutusta enää siinä vaiheessa. Hienosti joukkue reagoi ja muutimme suunnitelmaa ja iskimme heti kiinni. Siihen olen tosi tyytyväinen ja olisimme voineet tehdä kaksikin maalia heti jakson alussa, Vuorinen totesi.

Vuorinen oli tyytyväinen myös joukkueensa asenteeseen.

- Eilen homma näytti siltä, miltä sen pitäisikin näyttää. Joukkue ja "staffi" on painanut pitkää päivää aamusta iltaan helkkarin kovalla asenteella ja olen toivonut, että palkinto tulisi voiton muodossa. Jalkapallossa tulokset eivät aina kuitenkaan tule, mutta se ei ole näkynyt tekemisessä esimerkiksi menneellä viikolla. Siitä voi olla ylpeä.

Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli sitä mieltä ennen peliä, että loppukauden strategia riippuu eilisen pelin lopputuloksesta. Vuorinen oli tästä täysin eri mieltä. Maaottelutauon jälkeen Vepsu iskee kovaa loppukautta kohti.

- Me emme luovuta. Puhuimme kopissakin, että kausi on edelleen käynnissä ja jokaisessa pelissä on paljon pelattavaa. Joukkueessa on loistava meininki. Carlos on tehnyt hyvät ohjelmat muutaman päivän omatoimijaksolle maaottelutauon ajaksi. Osa menee nyt kotikonnuille ja osa jää Vaasaan ja harjoittelee Akatemian kanssa ja sitten isketään taas, Vuorinen paalutti.

Vepsun seuraava ottelu on vieraissa 13.9. FC Interiä vastaan. Kotona pelataan puolestaan 17.9., kun vastaan asettuu Ilves. Liput tuohon kamppailuun voit ostaa TÄÄLTÄ.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

VPS:n toimisto suljettu 3.-9.9.
VPS J Akatemia kaatoi Kiiston kärkikamppailussa

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio