Raportti: Merkkipaalujaan juhlineet Hakola ja Lähde illan ratkaisijoina

VPS-TPS-20180704-2

Vaasan Palloseura voitti keskiviikkoiltana Turun Palloseuran kotonaan maalein 2-0. Maaleista vastasivat Piccolon kummipelaaja Juha Hakola ja Vaakunan kummipelaaja Juho Lähde.

VPS-TPS 2-0 (2-0)
11' Hakola 1-0
18' Lähde 2-0

Ottelun alla VPS:n Juho Lähde palkittiin saatuaan 200 liigapeliä täyteen. Samoin palkittiin Juha Hakola, joka sai muutama peli takaperin 100 ottelua liigassa täyteen.

VPS oli avausjaksolla turkulaisia parempi alusta saakka, vaikka TPS:llakin jakson aikana oli omat saumansa. Niistä paras oli varmasti kahdeksan minuutin kohdalla Aleksi Ristolalle siunaantunut tilanne nopean hyökkäyksen päätteeksi. VPS-vahti Samu Volotinen kuitenkin liukui hienosti pallon tielle. Puoliajan loppupuolella TPS sai vapaapotkun suhteellisen hyvästä paikasta, mutta Niklas Blomqvistin laukaus viuhui selvästi ohi maalin. Näiden paikkojen lisäksi TPS:lla oli muutama hässäkkä Vepsun maalin edustalla, muttei sen kummempaa.

VPS:lla puolestaan oli paikkoja useampaankin kuin niihin kahteen maaliin, jotka se värkkäsi. Jo kuudennella minuutilla Juha Hakola oli päästä tuikkaamaan Vepsun johtoon. Hänen piti kuitenkin odottaa vielä viitisen minuuttia lisää ennen kuin onnistui maalinteossa. Kun reipas 10 minuuttia oli pelattu Hakola pommitti boksin tuntumasta pallon kauniisti taka-alakulmaan.

Seitsemän minuuttia avausosumasta ja Juho Lähde liukui Hakolan hienon keskityksen mainiosti sisään maalin edestä. Luonnollisestikaan 200. liigapeliään pelannut Lähde ei tuulettanut osumaa kasvattajaseuraansa vastaan.

Tovi eteenpäin ja VPS:lla oli taas mahdollisuus tehdä lisäosumia. Tällä kertaa Sebastian Strandvall ampui kuitenkin ohi. Jakson lopulla Raita rakensi parikin tonttia vielä Douglas Caélle, mutta Joonas Vahteran tarjoilut eivät brassille avausjaksolla kelvanneet.

Toisella jaksolla alku oli hieman tasaisempi ja vähän tunnustelevampi. TPS oli päästä otteluun hieman paremmin mukaan, mutta hyökkääjä Drago Milovic otti hölmöllä liu'ulla itselleen toisen keltaisen kortin ottelussa ja VPS pääsi pelaamaan ottelun loppuun miehen ylivoimalla.

Vepsulla oli paikkoja lisätä johtoaan useaan otteeseen. Paikkoja oli Strandvallilla parikin ja Hakolalla kertaalleen. Molemmat ampuivat pallon ylärimaankin. Parhaat tontit tulivat Hindrek Ojamaalle ja raikuvin aplodein kentälle vaihdetulle Steven Morrisseylle. Kumpikaan ei kuitenkaan onnistunut.

Hakola sai myös pallon kolmannen kerran TPS-vahti Viscosin selän taakse, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Joka tapauksessa tärkeät kolme pistettä irtosivat 2-0 -voitolla.

- VPS pelasi tänään tosi hyvän pelin mielestäni. Varsinkaan ekalla jaksolla emme pystyneet vastaamaan. Olisimme voineet tehdä tiettyjä asioita paremmin, mutta VPS onnistui tänään tosi hyvin verrattuna edelliseen kohtaamiseemme, kommentoi TPS-valmentaja Mika Laurikainen pelin jälkeisessä pressissä.

Omiensa joukkuepelaamiseen Laurikainen oli hieman pettynyt.

- Emme oikein päässeet sellaisiin hyökkäyksiin, joihin olisimme halunneet. Pääsimme vähän paremmin mukaan toisen jakson alussa, mutta toki VPS:kin otti jalkaa hieman kaasulta. Olin juuri vaihtamassa Dragoa (Milovic) pois kentältä, mutta myöhästyin sen minuutin ja peli oli taputeltu. Hyvin pojat taistelivat lopun, vaikka Vepsu olisi voinut tehdä pari-kolme maalia lisääkin. Tulos mairittelee tänään vähän meitä, Laurikainen totesi rehellisesti.

TPS-pääkäskijän mukaan vierailla oli hieman kokoonpanovaikeuksia ottelun alla. Erään nuoren debytantin otteisiin hän oli kuitenkin suhteellisen tyytyväinen.

- Otto Schultz pelasi ensimmäisen pelinsä Veikkausliigassa. Hän pärjäsi kelvollisesti odotusarvoihin nähden, vaikka vauhti meinasi välillä olla hänelle kova.

VPS-käskijä Petri Vuorinen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon.

- Hienoa, että pystyimme taas voittamaan kotona ja ylläpitämään pelissä vauhtia, vaikka otteluita on ollut paljon. Olen ylpeä siitä, Vuorinen paalutti.

- Pelasimme taas hyvän kotipelin ja yleisö varmasti nautti. Tänään tuhlailimme hieman paikkoja, mutta suotakoon se tällä kertaa, sillä tärkein, eli kolme pistettä irtosi, Vuorinen jatkoi.

TPS:n parhaasta paikasta luotsi otti omaan piikkiinsä reippaasti.

- Vastustajan vaarallisin tilanne menee minun piikkiini. Vastaisku lähti meidän hyökkäyspään kulmastamme. Siinä oli ehkä vähän liian positiivinen asetelma ja TPS olisi voinut meitä siitä rokottaa. Jo ensimmäisen 10 minuutin aikana molemmilla oli läpiajo.

Vepsun pelissä Vuorisen mukaan tapahtui molempiin suuntiin hyviä asioita.

- Me olimme vaarallisia kun hyökkäsimme, ja hyökkäyspelissämme moni asia toimi. Puolustimme myös riittävän kurinalaisesti, toisesta perättäisestä nollapelistä iloinnut Vuorinen kommentoi.

VPS pelaa seuraavan kerran sunnuntaina Espoossa, kun se kohtaa Esport Hongan. Sen jälkeen VPS:lla on ensi kertaa vuosiin heinäkuussa mahdollisuus viettää viikon loma, sillä Honka-pelistä seuraava kamppailu pelataan vasta 22.7. Kuopiossa. Seuraava kotipeli on vasta maanantaina 30.7. FC Lahtea vastaan.

VPS tänään: Volotinen - David, Lahti, Auvinen, Engström - Vahtera (77' Morrissey), Lähde (46' Laatikainen), Voutilainen, Strandvall (73' Ojamaa) - Hakola, Caé.

Penkillä: Meerits, Jama, Kalermo, Gatambiye.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

VPS J Akatemia voittoon kärkikamppailussa
Ennakko: VPS saa vieraakseen parempaan vireeseen ä...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio