Raportti: Maaliton tasapeli Tammelassa

vepsu-2214

Vaasan Palloseura pelasi 0-0 -tasapelin Tampereella Ilveksen vieraana.

Ilves-VPS 0-0

Ottelun avausjakso oli melko tasaista puurtamista. VPS hallitsi palloa ja hienokseltaan ottelua lähestulkoon koko avausjakson ajan, muttei onnistunut saamaan samanlaista painetta Ilveksen päätyyn kuin esimerkiksi Honkaa vastaan.

Hyvin ja tiiviisti puolustaneen Ilveksen yritykset koostuivat muutamista vastahyökkäyksistä, mutta oikeastaan Eero Tammisen heppoiseksi jäänyttä kaukolaukausta lukuunottamatta Ilves ei avausjaksolla edes paikan puolikkaita saanut rakennettua.

Jakson lopulla VPS onnistui rakentamaan kaksi varsin hyvää tilannetta, kun ensin Ibrahima Gueye pääsi läpiajoon, mutta viimeistely-yritys löytyi sivuverkon väärältä puolelta. Tämän jälkeen Juho Lähde sai puskupaikan aivan maalin edestä, mutta pusku suuntautui suoraan päin Ilves-vahti Mika Hilanderia.

Toinen jakso alkoi räväkästi, sillä ensin Sebastian Strandvallin kauden kuudes osuma oli lähellä. Vapaapotkun onnistui Hilander kuitenkin vaivoin torjumaan.

Sen jälkeen Ilveksen Niklas Jokelainen pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta Meerits venyi ottelun ainoaan niin sanottuun "game saveriin."

Seuraavalla minuutilla Juha Hakola oli läpi, mutta hyvästä kulmasta huolimatta laukaus suuntautui päin Hilanderia.

Tämän jälkeen Ilves alkoi saada pelin juonesta hieman paremmin kiinni siten, että se onnistui vaikeuttamaan esimerkiksi Vepsun pelinavaamista. Maalipaikkoja se ei kuitenkaan pystynyt luomaan, vaikka tamperelaiset onnistuivatkiin hienoista painetta rakentamaan eritoten erikoistilanteiden kautta.

- Mielestäni loimme maalipaikkoja, joista olisi pitänyt maalit tehdä. Ensimmäisellä jaksolla Ibra oli läpi ja Juho pääsi puskemaan ja toisella Hakola oli läpiajossa. Strandvallin suora vapari oli jälleen vaarallinen. Paikkoja ei tänään ollut niin montaa, mutta niistä, mitä loimme, pitää tällaisissa peleissä tehdä maali, päävalmentaja Vuorinen kommentoi.

Itse peliä Vuorinen kommentoi seuraavasti.

- Tästä ei kehkeytynyt samanlaista hallintaa kuin vaikkapa Honka-peli, mutta ensimmäistä jaksoa hallittiin aika selvästi ja Ilveksellä oli vain muutamia vastahyökkäyksiä. Toisella aloitettiin hyvin ja sitten Ilves sai momentuminsa. He saivat pelinavaamisvaiheessa meitä kiinni ja kaksinkamppailujen myötä saivat vapareita ja kulmia ja sitä kautta vähän painetta meidän boksiin.

- Mielestäni Meerits ei joutunut tekemään yhtään varsinaista huipputorjuntaa niin kuin Hilander. Monesti on puhuttu, että meidän Ilves-pelimme ovat aina samanlaisia, mutta tänään ei ollut. Me loimme riittävästi paikkoja ja Ilveksen paikat olivat vähissä. Tämä ei kuitenkaan ollut yhtä hyvä peli kuin Honkaa vastaan, mutta riittävä siihen, että olisimme voineet voittaa. Pidimme nollan, mikä antoi mahdollisuuden meille. Olimme väsyneempiä toisella jaksolla, Vuorinen kommentoi.

Veikkausliiga-debyyttinsä teki Ilves-ottelussa myös kolmas FC Sion -laina Marco Privitera.

- Ilveksellä oli siinä parempi jakso meneillään ja meillä näkyi väsymystä. Näimme, että tarvitsemme tuoreita pelaajia kentälle auttamaan. Vaihtojen myötä pelimme ei muuttunut vaarallisemmaksi, mutta se katkaisi Ilveksen hyvää hetkeä. Marco pelasi ihan OK sen, mitä kentällä oli. Hän tuli "freesinä" kentälle ja teki töitä valtavasti niin kuin hän on viime aikoina tehnyt ja osoittanut hyvää asennetta, Vuorinen analysoi.

Vepsun reissu alkoi jo hieman erikoisella tavalla. Aubrey Davidin piti olla avauksessa, mutta hän jäi lopulta sairastumisen vuoksi pois aivan viime metreillä.

- Oli tarkoitus, että Aubrey avaa, mutta vain hetki ennen bussin lähtöä kutsuimme Petri Lehtosen vielä tarkistamaan Aubrey Davidin kunnon ja hän totesi, ettei David ole pelikuntoinen. Jouduimme joukkueena tekemään uusia suunnitelmia bussimatkan aikana. Onneksi Petri tuli käymään paikalla, Vuorinen kommentoi.

Seuraava ottelu pelataan tiistaina Elisa Stadionilla. Vastaan asettuu KuPS.

OSTA LIPUT KUPS-OTTELUUN TÄSTÄ

VPS tänään: Meerits - McQueen, Lahti, Auvinen, Engström - Strandvall (71' Privitera), Jama, Laatikainen, Lähde, Hakola (90+2' Güner) - Gueye (71' Caé)

Artikkelikuva: Harri Bragge.

VPS J Akatemialle kauden ensimmäinen tappio
Ennakko: VPS Tammelaan ilvesjahtiin

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio