Raportti: Lahti punnersi tasoihin toisella jaksolla

VPS-FC-Lahti-20180730-3

Vaasan Palloseura pelasi maanantai-iltana tasapelin FC Lahden kanssa lukemin 2-2. VPS:n maaleista ensimmäinen oli vastustajan oma maali ja toisen iski Aubrey David.

Lahti aloitti ottelun todella vahvasti. Jo neljän minuutin kohdalla Stenio pääsi nopean tilanteenvaihdon jälkeen viimeistelemään maalin edestä vieraiden 0-1 -johdon.

Maalin jälkeen Santeri Hostikalla oli avopaikka, mutta hän laukoi pallon sivuverkkoon. Vielä ennen vartin täyttymistä Stenio pääsi kokeilemaan illan toistaan, mutta VPS-vahti Samu Volotinen esitti mainion torjunnan.

Tovi eteenpäin ja VPS sai kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta pallo lipui Lahden maalin takakulmaan. Katsomoon näytti vahvasti siltä, että pallo meni verkkoon Timi Lahden kyljen kautta, mutta osuma merkittiin omaksi maaliksi.

Tasoituksen jälkeen Hassan Sesay ja Aleksi Paananen pääsivät kumpikin kokeilemaan laukaustaan, mutta tuloksetta. Sesayn volley painui metrin verran yli maalin ja Paanasen kudin Volotinen vangitsi varmasti syliinsä.

Jälleen hetki eteenpäin ja VPS pelasi näyttävän kulmasommitelman. Juha Hakola tiputti lyhyen kulman Jesper Engströmille, joka keskitti pallon taka-alueelle. Douglas Caé nikkasi pallon alaviistoon Aubrey Davidille, joka pommitti Vepsun 2-1 -johtoon. Enempää osumia tai varsinaisia vaarallisia tilanteitakaan ei avausjaksolla nähty.

Toisen puoliajan alkupuolella Hostikka petasi itselleen hyvän vetopaikan boksin tuntumasta, mutta Volotinen venyi maalilla huipputorjuntaan. Lahti hallitsi toista jaksoa jonkin verran ja VPS joutui moneen otteseen puolustamaan. Pallollisessa pelissä oli vaikeuksia, mutta puolustus pysyi kuitenkin tiiviinä.

Vepsullakin toki oli paikkanssa muun muassa Hakolan parin vapaapotkun muodossa, mutta Oskari Forsman Lahden maalilla onnistui torjumaan molemmat yritykset.

Aukon Vepsun puolustuksesta löysi lopulta reipas 10 minuuttia ennen täyttä aikaa Henri Anier, joka pommitti pallon kovaa etualakulmaan noin 18 metristä. Ottelun lopussa ei enää kummaltakaan huipputontteja nähty, vaan pisteet jaettiin maalein 2-2.

- Olemme pelanneet Vepsun kanssa tasaisia pelejä. Tänään pelasimme hyvän vieraspelin. Pojat noudattivat suunnitelmaa ja tekivät hyvin hommia. Onnistuimme matalammassa prässissämme pelin alussa ja saimme alussa jo muutaman erinomaisen maalipaikan, Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas jutteli ottelun jälkeen.

Lahti-luotsia harmittivat oman pään erikoistilanteet.

- Hölmöilimme vähän oman pään erikoistilanteissa. Totta kai se on vastustajan hyvyyttäkin, mutta olemme olleet tuollaisissa tilanteissa tänä vuonna ihan hyviä.

Piste oli lopulta Korkeakunnaksen mielestä suhteellisen hyvä tuliainen Vaasan-matkalta.

- Pystyimme nousemaan tasoihin vaikeassa vieraspaikassa ja olimme oman näkemykseni mukaan jopa lähempänä voittoa. Parannettavaa on viimeisissä ratkaisuissa. Peli oli olosuhteisiin nähden suhteellisen hyvätasoinen muutenkin. Ei voi täysin pettynyt olla, kun saa Vaasasta pisteen mukaan.

VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen antoi niin ikään tunnustusta vieraille. Omasta pelaamisesta luotsi löysi sekä hyvää, että huonoa.

- Meillä oli vaikeuksia ottelun alussa aina kun menetimme pallon. Lahden tilanteenvaihdot olivat hyviä. Hyvä puoli oli, että teimme kaksi erikoistilannemaalia, joita olemme tällä kaudella tehneet jonkin verran.

- Johtoasemassa me vähän passivoidumme liikaa ja se näkyy kentällä. Olisi ollut taas paikkoja avata alhaalta, mutta emme aina niin tehneet. Vastaavasti menetimme palloja tilanteissa, joissa ei ollut edes prässiä varsinkin viimeisellä kolmanneksella. Pelaaminen oli hyökkäyspäässä meiltä huolimatonta. 

- Jos haluaa pärjätä tässä sarjassa, niin pitää tehdä paremmin asiat jatkossa molemmissa päissä. Tänään emme ansainneet yhtään enempää ja siitä puhuimme kopissakin pelin jälkeen, Vuorinen totesi.

VPS pelaa seuraavan ottelunsa vieraissa Seinäjoella, kun Pohjanmaan derbyssä vastaan asettuu SJK. Otteluun saa lippuja Vaasan Palloseuran toimistolta hintaan 10 €. Toimistolta voi lunastaa myös bussikyydityksen hintaan 10 €, eli 20 eurolla saa sekä lipun, että matkan. Pelkän ottelulipun voi ostaa myös Studio Ticketistä. Ostamalla lipun toimistolta tai Studio Ticketistä, paikka löytyy Itäpäädystä ja lipputuotot menevät Vepsulle.

Seuraava kotipeli on niin ikään SJK:ta vastaan 11.8. ja sen ottelun liput ovat myynnissä jo tutussa osoitteessa Vepsun verkkokaupassa.

OSTA LIPUT SEURAAVAAN KOTIPELIIN TÄSTÄ

VPS tänään: Volotinen - Lähde, David, Lahti, Auvinen, Engström (64' Ojamaa) - Hakola, Jama, Voutilainen, Vahtera (68' Morrissey) - Caé (87' Gueye)

Penkillä: Meerits, Mäkilä, Sarr, Alanko.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Ennakko: Pohjanmaan derby perjantaina Seinäjoella
Ennakko: Pisteen päässä kärkkyvä Lahti huomenna Hi...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio