Raportti: Jaro antoi Vepsulle kipeän opetuksen

vps_akatemia-sporting_kristina-270720-11

Vepsun Ykkösen kausi jatkui tänään kello 18:30 peräti kolmannella peräkkäiseltä ottelulla pohjalaisjoukkuetta vastaan. Nyt vuorossa oli kenties otteluista odotetuin, kun päästiin vierailemaan Pietarsaaressa pitkän tauon jälkeen. Vastassa oli viime vuosikymmenten kovimpien paikallisottelujen vastustaja, Jaro.

Peli alkoi Jaron hallinnalla, mutta myös Vepsulla oli pari puolittaista hyökkäyspaikkaa, ja Steven Morrisseyn pusku tavoitteli maaliakin ennen kymmentä minuuttia. Sitten Vepsun taivas musteni melkoisella vauhdilla. Ensin vasemmalla laidalla Topi Järvinen hassutti Ville Koskimaan ja laukoi pienestä kulmasta pallon maaliin, sitten Joni Remesaho karkasi läpiajoon VPS-puolustajien välistä ja nosti pallon yli Leislahden, ja pian vielä Anthony Olusanyan laukaus 20 metristä kimposi onnekkaasti Leislahden taakse. Tilanteeksi oli alle kymmenessä minuutissa tullut 3-0, ja Vepsulle jäi melkoinen silta kiivettäväksi.

Mitä pidemmälle ensimmäinen jakso eteni, sitä enemmän VPS näytti saavan pelin hännästä kiinni. Jos yksi asia Vepsun pelissä tänään toimi niin se oli murtautumispeli, mutta viimeistelytaito oli kadoksissa sekin. Steven Morrissey pääsi yrittämään jakson lopulla kahteenkin otteeseen vasemmalta puolelta, mutta kummastakaan yrityksestä ei saanut aikaan kovin vaarallista laukausta. 38 minuutin kohdalla Morrissey syötti vielä Sarrin läpiajoon, mutta tämän nosto meni yli maalin.

Mutta jos ensimmäisellä jaksolla Vepsu oli ojassa, niin toisella puoliajalla mentiin suoraan allikkoon. 52 minuutin kohdalla vaihdosta kentälle tullut Will Inalien pisti Giuseppe Lo Giudicen pahasti nippuun ja tykitti pallon takakulmaan. Montaa minuuttia ei ehtinyt kulua, kun Severi Kähkönen jo karkasi puolustuslinjalta, niittasi tilanteeksi 5-0 ja nyt aivan viimeistään tämän pelin lopullisesti pelatuksi.

Viidennen maalin jälkeen pelistäkin tuli entistä enemmän pallottelua, jota värittivät lähinnä turhautuneen Vepsun ottamat turhat keltaiset kortit. Minuutilla 82 VPS antoi paineettoman debyytin Akatemian pelaaja Kasperi Polvilammelle, joka ehti olla kentällä vain 30 sekuntia ennen ensimmäistä tilastomerkintäänsä. Laatikainen lähetti korkean pallon boksiin, ja Polvilammen rinnalla haltuun ottama pallo kimposi Momodou Sarrille, jonka laukaus kimpoili maaliin asti. Näin VPS sai lohdutusmaalin sekä Polvilampi syöttöpisteen.

Kuin pisteeksi i:n päälle Jarolle tuomittiin vielä lopussa vaparin painitilanteesta rankkari, ja Inalien viimeisteli täplältä loppulukemiksi 6-1. Ansaitsemattomiksi lukemia ei silti voi kutsua. Koko pelin ajan VPS:n kolme topparia jäivät toistuvasti aivan liian yksin ilman oman keskikenttänsä tukea, ja Jaro hyödynsi tätä ongelmaa erittäin tehokkaasti. Nopean 3-0:n jälkeen VPS näytti lamaantuneelta, ja ennen peliä joukkueesta huokunut itseluottamus katosi aivan tiehensä.

VPS:n päävalmentaja Christian Sund myönsi Jaron olleen rutkasti Vepsua parempi.

- Emme selvästi olleet valmiita otteluun, ja siksi se näytti tältä. Jaro voitti ykkös- ja kakkospallot, olivat koko ajan askelen edellä, ja he yllättivät sillä ei vain minut mutta ehkä myös pelaajat, VPS:n päävalmentaja Christian Sund totesi ottelun jälkeen.