Raportti: Ilves haki voiton Elisa Stadionilta hyvän alun siivittämänä

habe

Vaasan Palloseura hävisi tänään kotikentällä lukemin 2-1. VPS:n ainokaisen iski tänään Österberg Groupin kummipelaaja Sebastian Strandvall.

Ilves aloitti ottelun todella kovalla prässillä. Ilves onnistuikin ensimmäisen 20 minuutin aikana kahdesti maalinteossa. Ensin 11. minuutilla Issa Thiaw latasi volleysta pallon verkkoon erikoistilanteen jälkeen. Toinenkin osuma tuli erikoistilanteen jälkitilanteesta 18. peliminuutilla, tällä kertaa tekijänä oli Lauri Ala-Myllymäki.

Maalien jälkeen VPS pääsi hieman paremmin peliin mukaan ja saikin luotua enemmän painetta Ilveksen päätyyn. Puolen tunnin kohdalla VPS sai rankkarin ja Sebastian Strandvall ampui pallon vuorenvarmasti vieraiden verkkoon.

Vielä jakson lopussa Ilveksellä oli vielä pari maalipaikkaa, mutta VPS-maalilla Samu Volotinen venyi hyviin torjuntoihin. Enempää osumia ei siis puoliajalla nähty.

Toisella jaksolla Ilves hieman tiputti prässiään ja VPS saikin paremmin luotua painetta keltapaitojen päätyyn. Toki samalla VPS joutui avaamaan hieman omaa pakettiaan ja maalipaikkoja nähtiin molemmissa päissä.

Ilveksen paikat tulivat lähinnä laukauksilla boksin tuntumasta tai 16. rajan takaa. Parhaat tontit avautuivat Eero Tammiselle, Iiro Järviselle ja Ilari Mettälälle.

VPS puolestaan loi myös paikkoja ja kertaalleen oli jo tyhjä maalikin edessä. Ibrahima Gueye ei kuitenkaan onnistunut vaikeasta asennosta suuntaamaan palloa takatolpan tuntumassa kohti maalia. Myös Timi Lahdella, Samu Alangolla ja Strandvallilla oli omat paikkansa jakson aikana. Maaleja ei kuitenkaan kumpikaan joukkue onnistunut tekemään ja näin pisteet matkasivat Tampereelle lukemin 1-2.

- Hieno voitto erinomaisen esityksen jälkeen. Viisi vaihtoa edelliseen pelin avaukseen, joista osa pakon sanelemia ja osa siksi, että saatiin tuoreita jalkoja kentälle. Tänä aamuna tipahti vielä yksi pelaaja ja Aspegren ja Ala-Myllymäki eivät ole paljoa pelanneet viime aikoina. Kollektiivisesti tulimme mahtavasti peliin. Meillä on välillä ollut ongelmia pelien alkujen kanssa esimerkiksi täällä ja Honkaa vastaan, mutta nyt loimme heti alussa rakenteluvaiheeseen ylivoiman. Sen myötä pidimme palloa ja hienoa, että saimme alun hallinnasta heti palkinnon maalin muodossa. Sitten tuli vähän kyseenalainen rankkari ja Vaasa pääsi vähän ilmaiseksi peliin mukaan. Toisella VPS sai luotua luonnollisesti painetta enemmän, mutta hienosti jätkät sen kestivät, suitsutti Ilves-luotsi Jarkko Wiss pelin jälkeen.

Samalla Wiss lähetti terveisiä myös Tampereen kaupungin päättäviin elimiin.

- Toivottavasti Tampereen kaupungin päättäjätkin katsovat näitä pelejä. On hienoa pelata futista hyvällä alustalla. Tammelassa on varmasti kulttuuriarvoa ja sieltä on kaikilla paljon hyviä muistoja, mutta kyllä meidän pitäisi saada uusi stadion, jossa voi oikeasti pelata jalkapalloa. Tämänpäiväinenkin oli mielestäni hyvätasoinen ottelu.

VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen ei luonnollisesti ollut tyytyväinen päivän esitykseen.

- Onnittelut Ilvekselle. He voittivat ansaitusti 2-1. Voitto tuli pitkälti heidän hyvän alkunsa myötä. Me emme olleet riittävän hyviä siinä alussa. Ilves prässäsi korkealta, emmekä oikein olleet mukana. Se oli heiltä hyvää tekemistä ja he onnistuivat vielä tekemään momentuminsa aikana kaksi maalia.

- Vaikka olemme pelanneet viime aikoina hyviä pelejä ja alla on hyvä harjoitusviikko, niin olimme tänään vähän passiivisia. Ei ollut tarkoituskaan prässätä ylhäältä, mutta olimme liian passiivisia ja se heijastui myös pallolliseen peliin. Menetimme liian usein palloja liian helposti, mitä ei ole viime aikoina tapahtunut. Ratkaisut olivat välillä vähän pakotettujakin ja liike oli vähäistä. Olikohan 27 minuuttia pelattu ennenkö saimme ensimmäisen hyvän hyökkäyksen ja sitä kautta vähän otetta ja maalin. Toinen puoliaika oli ihan hyvä, mutta se ei riittänyt, kun ylämäki oli liian korkea kiivettäväksi tänään, Vuorinen tuumi.

VPS pelaa seuraavaksi lauantaina Kemissä. Seuraava kotipeli on viikon päästä lauantaina 29.9. Kuopion Palloseuraa vastaan.

VPS tänään: Volotinen - Ojamaa, Lahti, David, Ciss - Strandvall (85' Alanko), Voutilainen, Lähde (46' Vahtera), Hakola, Gueye - Morrissey (75' Caé)

Penkillä: Meerits, Gatambiye, Jama, Laatikainen. 

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Vaasan Palloseura hakee myyntineuvottelijaa
Kaksi ottelua Kolmosta jäljellä - VPS J Akatemiall...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2022 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio