Raportti: IFK taisteli tasapelin Vaasasta

untitled-3

Vaasan Palloseura pelasi 1-1 -tasapelin IFK Mariehamnin kanssa perjantaina Elisa Stadionilla. Ottelun ainoaksi jääneen VPS-osuman iski SähköWaasan kummipelaaja Joonas Vahtera.

Ottelu alkoi suht räväkästi ja molemmissa päädyissä nähtiin pari hyvää kulman jälkitilannetta jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Näistä tulosta ei kuitenkaan tai edes aivan vaarallisimpia mahdollisia maalipaikkoja syntynyt kumpaankaan suuntaan.

Reippaan 10 minuutin pelin jälkeen Steven Morrissey purjehti boksin sisään liukkaasti ja pelasi pallon maalille tavoitellen Douglas Caéta. Brassikärki ei kuitenkaan yltänyt ohjaamaan palloa maaliin.

Viisi minuuttia myöhemmin sama kaksikko oli jälleen asialla, mutta syöttö karkasi toistamiseen. Seuraava matala keskitys Juha Hakolan jalasta 20 minuutin kohdalla löysi kuitenkin tiensä Joonas Vahteran jalkaan ja Vepsu siirtyi hienolla pitkällä hyökkäyksellä 1-0 -johtoon.

Taas muutama minuutti myöhemmin Vepsu sai maalipaikan, kun Morrissey pääsi puskemaan Aubrey Davidin keskityksestä. Voima jäi kuitenkin hieman vajaaksi ja IFK-vahti Levchenko nappasi pallon hyppysiinsä.

Hakola pääsi keskittämään matalan pallon puolen tunnin kohdalla laidalta, mutta Levchenko oli jälleen käsineen välissä.

Jakson loppupuolella IFK onnistui kuitenkin suhteellisen yllättäen tasoittamaan ottelun. Robin Sidin saksipotkuyritys päätyi kuin varkain Aleksei Kangaskolkan päähän takatolpalle ja pallo kaivettiin Vepsun verkosta.

Jos ensimmäisellä puolikkaalla Vepsu dominoi peliä, niin toisella jaksolla IFK onnistui puolustamaan aavistuksen parani ja Raidan liike hieman ehkä hiipui. IFK:n ainoat maalipaikat syntyivät toki edelleen kaukolaukauksilla eritoten Dylan Murnanen toimesta, mutta nämä yritykset eivät tuottaneet tulosta.

Vepsun parhaat paikat syntyivät ennen ottelun loppua erikoistilanteista. Hakolan pari vapaapotkuyritystä suuntautuivat kuitenkin hieman yli maalin.

Kymmenisen minuuttia ennen loppua Kangaskolkka lensi ulos toisen keltaisen kortin siivittämänä. Sen jälkeen VPS alkoi latoa palloja enemmän boksiin ja Morrissey saikin pian laukaisupaikan. Tasapaino horjui kuitenkin viime hetkillä ja Levchenko torjui helposti.

Lopussa kentälle vaihdettu Ibrahima Gueye pääsi hätyyttelemään pari kertaa kääntölaukauksillaan, mutta pallo päätyi joko ohi maalin tai IFK-vahdin hyppysiin. Aivan lopussa Morrissey pääsi vielä nikkaamaan Gueyen keskityksestä, mutta ei onnistunut painamaan palloon kunnon voimaa taakse. Näin pisteet jaettiin maalein 1-1.

- Olemme tyytyväisiä pisteeseen etenkin, kun jouduimme lopussa alivoimalle. Tulimme peliin hyvin, mutta ensimmäisellä puoliajalla meillä oli vähän ongelmia puolustamisessa. VPS pääsi muutaman kerran pelaamaan vaarallisesti linjan taakse. VPS oli vaarallisimmillaan juuri avausjaksolla. Saimme kuitenkin luotua maalin ja saimme siitä voimaa, IFK-luotsi Peter Lundberg kommentoi ottelun jälkeen ja jatkoi:

- Toisella puoliajalla meillä oli puolustuksessa parempi kontrolli ja pelissä oli vähemmän maalipaikkoja. Pääsimme pallon kanssakin vähän paremmin peliin mukaan, vaikka VPS piti sitä toki paljon enemmän. He hallitsivat kuitenkin palloa kauempana meidän maalistamme. Muutama tilanne meidän olisi pitänyt pelata hieman fiksummin, että olisimme saaneet vaarallisempia tilanteenvaihtoja aikaiseksi.

VPS-käskijä Petri Vuorinen puolestaan oli ottelun jälkeen tyytymätön pisteeseen.

- Turhautunut olo. Harjoittelemme hyvin ja käymme asioita läpi. Pelasimme hyvän ensimmäisen puoliajan ja olisimme voineet tehdä enemmänkin kuin yhden maalin. Omassa boksissa nähtiin kuitenkin tilanne, joka on toistunut aiemminkin tällä kaudella. Liian passiivisesti puolustimme ja seurasimme palloa, kun vastustajan vaarallisin pelaaja seisoo ihan yksin meidän maalin edessä. Liian helposti syntyi se tilanne, mistä vastustaja sai maalin, Vuorinen analysoi jatkaen:

- Toinen jakso oli tasaisempi ja lopussa me otimme riskejä. Meille kolme pistettä olisi ollut tärkeämpi kuin yksi ja siksi tapahtui tiettyjä asioita ottelun lopussa, kun yritimme riskilläkin tehdä toisen osuman. Emme onnistuneet siinä ja se turhauttaa.

Seuraavan kerran VPS pelaa viikon päästä perjantaina vieraskentällä. Tuolloin VPS matkustaa FC Lahden vieraaksi Kisapuistoon. Ottelu alkaa 31.8. kello 18:30. 

Seuraava kotiottelu on vasta 17.9. Liput syyskuun peleihin tulevat myyntiin ensi viikon aikana.

VPS tänään: Volotinen - Voutilainen, Lahti, Auvinen, David - Vahtera (63' Alanko), Jama, Laatikainen (84' Ciss), Morrissey, Hakola - Caé (72' Gueye)

Penkillä: Meerits, Strandvall, Lähde, Kalermo.

Artikkelikuva: Harri Bragge. 

Vepsu etsii viestinnän osaajaa!
VPS J Akatemia palasi voittojen tielle - Ciss pela...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio