Raportti: IFK Mariehamn kaatoi VPS:n

Raportti

IFK Mariehamn – VPS 1-0 (1-0)

1' Isaksson 1-0

Vaasan Palloseura ja IFK Mariehamn kohtasivat sunnuntai-iltana Maarianhaminassa. VPS lähti otteluun hakemaan kauden avausvoittoaan ja samalla revanssia vaasalaiset Suomen Cupin välierässä kaataneesta IFK:sta. Ottelusta muodostui kova taistelu raskaissa olosuhteissa.

Huonoin mahdollinen alku

VPS oli valmistautunut Wiklöf Holding Arenan pelialustaan harjoittelemalla Palosaarella. Kova sade oli kuitenkin tehnyt olosuhteista vielä haastavammat, koska märällä kentällä juokseminen oli raskasta ja pallo liikkui hitaasti maata pitkin. Ottelun alku oli vaasalaisille huonoin mahdollinen. Pelikellossa ei ollut vielä edes minuuttia, kun kotijoukkue lähti hyökkäykseen VPS:n harhasyötön jälkeen. Robin Sid onnistui pelaamaan pallon Keaton Isakssonille, jonka laukaus pienestä kulmasta yllätti Martin Kompallan ja kotijoukkue siirtyi ottelussa heti johtoon.

Vepsulla oli vaikeuksia toipua nopeasta takaiskumaalista ja kotijoukkue hallitsi peliä. VPS pääsi kuitenkin hiljalleen peliin kiinni ja onnistui luomaan yhä pidempiä hyökkäyksiä. VPS:n ensimmäinen todellinen mahdollisuus tasoittaa peli syntyi, kun ottelua oli pelattu hieman yli 20 minuuttia. Martti Haukiojan vasemman jalan keskitys löysi Steven Morrisseyn, mutta jamaikalaisen pusku suuntautui niukasti ohi Oskari Forsmanin vartioiman IFK-maalin. Pian tämän jälkeen Morrissey syötti Alain Ebwellen läpiajoon. Ebwelle yritti sijoittaa pallon maata pitkin takakulmaan, mutta Forsman onnistui torjunnassaan. Seuraavaksi Morrissey pääsi laukomaan läheltä, mutta IFK-vahti oli jälleen pallon tiellä.

Peli aaltoili päästä päähän ensimmäisen jakson loppupuoliskolla. Kotijoukkueen Sid pääsi laukomaan läheltä, mutta Jonas Häkkinen oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja blokkasi Sidin laukauksen. Daniel Sjölund vapautti Hampus Lönnin vielä läpiajoon hieman ennen puoliaikaa. Ruotsalaisen laukaus meni kuitenkin reilusti yli Kompallan vartioiman maalin. Puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa lukemin 1-0.

VPS aloitti toisen jakson hyvin. Joukkue vaikutti aggressiivisemmalta ja pelaajat tulivat kaksinkamppailuihin voimalla. Aktiivinen peli ei kuitenkaan tuottanut maalipaikkoja toisen puoliajan alussa, ja kotijoukkue onnistui laskemaan pelin tempoa. Peliä oli pelattu 58 minuuttia, kun Ebwelle pääsi murtautumaan IFK:n rangaistusalueelle. Kamerunilainen löysi syötöllään Momodou Sarrin, mutta kotijoukkueen Rick Ketting onnistui taklauksessaan ja Sarr ei päässyt laukomaan. Molemmat joukkueet vaikuttivat hiljalleen väsyvän raskaissa olosuhteissa.

Vaihdosta kentälle tullut Samu Alanko toi Vepsun peliin kaivattua energiaa, mutta viimeiset syötöt eivät löytäneet omia pelaajia. IFK Mariehamn pelasi johtoasemassa vahvasti, kuten se oli tehnyt jo Vaasassa aiemmin tällä kaudella. "Grönvitt" piti palloa ja VPS joutui juoksemaan pelivälineen perässä. Vepsun varsinainen loppukiri alkoi vasta ottelun viimeisillä minuuteilla. Joukkue sai muutamia erikoistilanteita, jotka aiheuttivat ongelmia kotijoukkueen puolustukselle. Tasoitus oli erittäin lähellä 89. peliminuutilla, kun Eero-Matti Auvinen laukoi rangaistusalueen rajalta volleysta kovan vedon kohti takayläkulmaa. Hyvän pelin IFK-maalilla pelannut Forsman venyi kuitenkin komeaan torjuntaan ja pelasti kotijoukkueen viime hetken takaiskumaalilta. Lopulta ottelun kreikkalainen päätuomari vihelsi pilliinsä viimeisen kerran ja VPS lähti kotimatkalle ilman pisteitä.

Päävalmentaja Petri Vuorinen harmitteli ottelun huonoa alkua ja hukattuja maalipaikkoja. 

- He aloittivat kuin salamaniskusta. Päästimme maalin jo 46 sekunnin jälkeen. Sen jälkeen kesti hieman aikaa päästä otteluun mukaan. Pelin edetessä pääsimme kuitenkin boksiin paremmin ja paremmin. Meillä oli hyviä paikkoja, joissa pelaajamme pääsivät maalivahdin kanssa nokikkain, mutta emme hyödyntäneet niitä mahdollisuuksia. 

- Toisellakin puoliajalla meillä oli joitakin hyviä jaksoja, mutta kun maalinteko on vaikeaa, niin se on vaikeaa. Emme pelanneet huonoa ottelua muuten. Kyse oli pienistä marginaaleista, Vuorinen päätti.

VPS: Kompalla – Haukioja, Auvinen, Lahti, Häkkinen, Ojamaa – Voutilainen (81' Laatikainen), Strandvall – Ebwelle (68' Alanko), Sarr, Morrissey

Kuva: Harri Bragge

HANKI LIPPUSI KUPS-OTTELUUN

Raportti: Akatemialle tappio sateisella Elisalla
Ennakko: VPS lähtee hakemaan revanssia Maarianhami...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio