Raportti: FC Hongan ja Vepsun kohtaaminen päättyi pistejakoon

Raportti

FC Honka-VPS 1-1 (1-1)

14' Salin 1-0

32' Sarr 1-1

VPS kohtasi FC Hongan lauantai-iltapäivällä Tapiolan urheilupuistossa. Sarjan keskikastissa majailevaa FC Honkaa pidettiin monien toimesta ennakkosuosikkina otteluun lähdettäessä. VPS lähti hakemaan ottelusta kauden avausvoittoaan viiden peräkkäisen tasapelin jälkeen. Vepsu osoitti jälleen olevansa joukkue, jota on äärimmäisen vaikea voittaa.

Vauhdikas peli vaikeissa olosuhteissa

Tapiolan urheilupuiston luonnonnurmi oli erittäin huonossa kunnossa ja heti ensiminuuteista alkaen oli selvää, että pelialusta tulisi vaikuttamaan kenttätapahtumiin suuresti. VPS aloitti pelin kuitenkin hyvin ja onnistui pitämään palloa hienosti, vaikka epätasainen nurmi asetti pelaajille lisähaasteita. 10 minuutin kohdalla Jerry Voutilainen pelasi Steven Morrisseyn hyvään paikkaan, mutta jamaikalaisen veto blokattiin. Pelikellossa oli 14 minuuttia, kun kenttä teki tepposet VPS:lle. Eero-Matti Auvinen syötti pallon Martin Kompallalle. Saksalainen oli valmistautunut ottamaan pallon haltuunsa, mutta peliväline pomppasi VPS-maalivahdin jalan yli. Pallo tippui suoraan FC Hongan Martin Salinille, joka sai pistää pallon tyhjään maaliin.

Epäonnekkaan takaiskumaalin jälkeen Vepsulla oli vaikeuksia päästä takaisin peliin kiinni. Honka hallitsi peliä ja loi muutamia vaarallisia tilanteita. Kompallalle ei kuitenkaan ollut jäänyt traumoja avausmaalista ja saksalainen torjui kotijoukkueen yritykset varmasti. Puolentunnin pelin jälkeen VPS näytti taas vaarallisuutensa nopeissa hyökkäyksissä. Morrissey sai pallon VPS:n kenttäpuoliskolla ja lähetti Momodou Sarrin läpiajoon komealla pystysyötöllä. Sarr oli nokikkain Hongan maalivahdin, Tim Murrayn, kanssa ja tsippasi pallon kohti takakulmaa. Sarrin laukaus meni ohi maalista, mutta tilanteeseen noussut Jerry Voutilainen ehti palloon ensimmäisenä ja käänsi pelivälineen takaisin maalille. Laukaustaan hyvin seurannut Sarr ehti tilanteeseen ennen puolustajia ja ohjasi pallon maaliin reidellään.

VPS koki harmittavan takaiskun pian tasoitusmaalinsa jälkeen, kun Voutilainen jouduttiin vaihtamaan kentältä loukkaantumisen takia. Kotijoukkue sai vielä ensimmäinen puoliajan viimeisillä hetkillä kaksi mahdollisuutta siirtyä ottelussa johtoon, mutta Kompalla teki kaksi tärkeää torjuntaa ja puoliajalle lähdettiin 1-1 -tasatilanteessa.

Molemmat joukkueet suosivat melko suoraviivaista peliä ensimmäisellä jaksolla ja myös toinen puoliaika alkoi vauhdikkaasti. FC Hongan Borjas Martin pääsi testaamaan Kompallan torjuntavirettä heti toisen jakson alussa, mutta VPS-vahti hoiti tilanteen jälleen varmasti. Kotijoukkue onnistui luomaan painetta VPS-maalille toisella jaksolla, mutta vaasalaiset olivat silti lähempänä johtomaalin tekemistä. Peliä oli pelattu 66 minuuttia, kun VPS sai kulmapotkun. Sebastian Strandvall lähetti etutolpalle kovan keskityksen ja pallo kimposi lopulta tolpan ja Murrayn käden kautta maaliviivalle. Honka-puolustaja onnistui kuitenkin kuin ihmeen kaupalla puskemaan pallon pois maaliviivalta ja kotijoukkue säästyi takaiskuosumalta.

Alain Richard Ebwelle pääsi tekemään ottelussa Veikkausliigadebyyttinsä. Vaihdosta kentälle tullut kamerunilainen väläytteli osaamistaan 82. minuutin kohdalla, kun hän ohitti Honka-puolustajan ja pääsi laukomaan pienestä kulmasta. Murray torjui laukauksen, joka jäi VPS:n viimeiseksi hyväksi maalintekotilanteeksi. Kotijoukkue pääsi vielä ottelun lopussa yrittämään maalintekoa hyvistä paikoista, mutta useita tärkeitä torjuntoja tehnyt Kompalla hoiti tilanteet ja ottelu päättyi lukemiin 1-1.

"Uskomatonta, että pelaamme näin paljon tasapelejä"

Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan kuudes perättäinen tasapeli on lähes käsittämätöntä. VPS on pelannut tällä viikolla kaksi tasapeliä kahta mestaruustaistoon povattua joukkuetta vastaan.

- Se on uskomatonta, että pelaamme näin paljon tasapelejä. Meillä on ollut kova viikko, olemme pelanneet HJK:ta ja Honkaa vastaan. Molempien ennakoitiin taistelevan mestaruudesta, mutta olemme pystyneet kamppailemaan heidän kanssaan. Toki saimme kaksi tasuria, mutta emme hävinneet kummallekaan, Vuorinen kommentoi Honka-ottelun jälkeen.

VPS piti palloa mallikkaasti ottelun kymmenen ensimmäisen minuutin aikana, mutta Honka sai virtaa avausmaalistaan.

- Aloitimme mielestäni ottelun todella hyvin. Pääsimme suht lähelle ihan rauhallisella tekemisellä, mutta Honka pääsi maalinsa jälkeen peliin paremmin mukaan ja meillä kesti jonkin aikaa ennen kuin pääsimme takaisin peliin kiinni. Teimme kuitenkin maalin hyvästä hyökkäyksestä ja pääsimme puoliajalle 1-1 -tilanteessa, kertoi Vuorinen.

Honka hallitsi toisella puoliajalla pitkiä jaksoja ja VPS joutui valumaan yhä matalammalle. Vuorinen ei ollut tyytyväinen joukkueen toisen puoliajan esitykseen.

- Toisella puoliajalla Honka otti mielestäni homman haltuun. He painoivat meitä syvemmälle pitkillä hyökkäyksillä ja siinä jäimme vähän altavastaajiksi. Selviydyimme toki Hongan pitkistä hallintajaksoista, mutta se ei ollut hyvä. Siinä meillä on parantamisen varaa jatkoa ajatellen.

Olosuhteet Tapiolan urheilupuistossa olivat erittäin haastavat. Huonolaatuisen pelialustan lisäksi vaikeuksia aiheuttivat viereiseltä kentältä kuuluneet vihellykset.

- Viereisellä kentällä vihellettiin toisessa ottelussa ja se kuului meidän peliimme. Se ei ole hyvä asia Veikkausliigaottelussa. Kentän taso ei täytä vaatimuksia tällä hetkellä. Nyt on 2019 ja pelaamme Veikkausliigaa. Ei tämä ole pelin etu. Ja tämä ei liity päästämäämme maaliin vaan peliin ihan yleisesti, VPS-luotsi pohti.

Joukkueen katse kääntyy seuraavaksi torstaina pelattavaan Suomen Cupin välierään. IFK Mariehamnia vastaan pelattava ottelu on tähänastisen kauden tärkein.

- Torstain ottelu ei tule päättymään tasan. Olemme väsyneitä näihin tasureihin. Sanoin kopissa muutaman sanan, siitä mitä kohti olemme menossa. Kovat pelit jatkuvat jo torstaina, Vuorinen sanoi.

Hanki huippuedulliset liput Cupin välierään TÄÄLTÄ

VPS: Kompalla – Haukioja, Auvinen, Lahti, Ojamaa – Häkkinen, Voutilainen (36' Gatambiye), Strandvall – Alanko (64' Ebwelle), Morrissey, Sarr

Artikkelikuva: Harri Bragge

Raportti: Akatemia taipui Herculekselle
Ennakko: VPS kohtaa FC Hongan lauantaina vierasken...