Raportti: HJK nousi voittoon toisella jaksolla

rapsa-1-1

Vaasan Palloseura koki kotitappion Helsingin Jalkapalloklubille, kun sinivalkoiset hakivat 2-1 -voiton Hietalahden Elisa Stadionilta. Vepsun maalin iski Sebastian Strandvall.

VPS-HJK 1-2 (1-0)
18' Strandvall 1-0
54' Vertainen 1-1
65' Klauss 1-2 rp.

Ottelu alkoi HJK:n hallinnassa, mutta VPS onnistui puolustamaan hyvin. Klubi sai ensimmäisen kaukolaukauksen 12 minuutin pelin jälkeen, mutta sekin jäi kovin heppoiseksi. Pelin edetessä VPS onnistui pääsemään vaarallisiin vastaiskuihin.

Pelin 18. minuutilla Sebastian Strandvall ja Douglas Caé malttoivat HJK-puolustuksen sekoilun jälkeen pelata pallon rauhallisesti ensiksi mainitulle, joka latasi Vepsun 1-0 -johtoon.

Viisi minuuttia myöhemmin Strandvall oli läpiajossa ja yritti hassuttaa HJK-vahti Markus Uusitaloa siinä kuitenkaan onnistumatta.

HJK sai jakson lopulla vielä muutaman vaarallisen paikan, muttei onnistunut punnertamaan niistä palloa verkkoon. Jakson erikoisin tilanne tuli, kun Elhadji Ciss pamautti HJK:n brassikärki Klaussia jaloille keltaisen kortin arvoisesti. Jälkipuinti kesti nelisen minuuttia ja joukkueet saivat aikaiseksi melkoisen kuhinan kentälle. Nokkapokan ja sanaharkan jälkeen Filip Valencic ampui vapaapotkun paristakympistä hienoisesti yli maalin.

Toisella jaksolla HJK rymisteli vahvasti heti alkuun ja Valencicilla oli paikka jo aivan ensimmäisillä minuuteilla. Volotinen liimasi pallon kuitenkin käsiinsä.

Kun yhdeksän minuuttia oli täynnä toista jaksoa, HJK:n nuori Eetu Vertainen onnistui lataamaan kulmapotkun suoraan maaliin. Volotinen jäi pelaajasuman taakse pahemman kerran ollen voimaton.

Vain kymmenen minuuttia tästä ja tuomari vihelsi HJK:lle rankkarin. Pilkulta Klauss ei erehtynyt, vaan vei Klubin ensi kertaa ottelussa johtoon. Helsinkiläiset eivät enää johdostaan luopuneet, joten kolme pistettä matkasi Klubin mukaan.

- Kohdattiin taas matala blokki. Annettiin yksi eteen ja työ vaikeutui entisestään. Vepsulla oli toki jokunen hyvä paikka vastaiskuista tehdä toinenkin, mutta muuten se oli sitä "jaagaamista" kun yritimme päästä boksiin. Pääsimme muutamille paikoille ekalla jaksolla, mutta toisella ehkä vähän enemmän, HJK:n luotsi Mika Lehkosuo kommentoi pelin jälkeen.

Ero HJK:n edelliseen peliin oli Lehkosuon mukaan se, että joukkue oli määrätietoisempi ja malttoi hakea ne muutamat hyvät maalipaikat ja tilanteet.

- Joskus maalit tulevat vähän erikoisella tavalla, kuten tänään kulmasta suoraan, mutta oli siinä muitakin tilanteita, joista niitä olisi voinut tulla, "Bana" kommentoi.

Pelin jälkeen HJK:n kopissa oli iloisia kasvoja.

- Tässä ammatissa parhaita asioita on nähdä oma joukkue hymyssä suin pelin jälkeen, kun siihen on aihetta. Parin voitottoman pelin jälkeen tämä teki hyvää.

VPS-käskijä Petri Vuorinen harmitteli menetettyä johtoa, sillä joukkue taisteli uhrautuvasti läpi pelin. Se suoritti sovittua pelisuunnitelmaa päävalmentajan mielestä hyvin.

- Ei voi olla kuin kiitollinen pelaajille siitä, miten he noudattivat kollektiivisesti pelisuunnitelmaa, joka tähän peliin oli valittu. Harmittaa pelaajien puolsta. HJK:n oikeasti hyvät tilanteet olivat aika vähäisiä kun katsoo mistä laukaukset ja tilanteet vastustajalle tulivat. Tapa, jolla maalit tulivat kertoo siitä, että tänään pelaajat olisivat työstään ansainneet vähän enemmän, Vuorinen kommentoi.

Harmillista oli myös parin hyvän paikan hukkaaminen avausjaksolla 1-0 -tilanteessa.

- Ainakin "Seba" (Strandvall) oli kertaalleen yksin läpi kun johdimme. Tällaisissa peleissä, kun valitaan tällainen suunnitelma, niin nuo tilanteet voivat kehkeytyä aika ratkaiseviksi, kun emme saa välttämättä paikkoja niin montaa, Vuorinen sanaili.

Seuraavaksi VPS kohtaa torstaina 3.5. kotikentällä PS Kemin. Ottelu alkaa kello 18:30.

OSTA LIPUT PS KEMI -OTTELUUN TÄSTÄ

VPS tänään: Volotinen - McQueen, Auvinen, Lahti, Ciss, Engström - Strandvall (73' Güner), Laatikainen, Jama, Hakola (73' Gueye) - Caé.

Penkillä: Meerits, Ojamaa, Kalermo, Gatambiye, Sarr.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Ennakko: Fyysinen PS Kemi vieraaksi - "Erilainen v...
Ennakko: Hallitseva mestari Hietalahteen visiitill...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio