Raportti: HJK kellisti Vepsun cupissa – ”Parempi meni jatkoon”

HJK kellisti raitapaidat

Vaasan Palloseura hävisi sunnuntaina HJK:lle lukemin 4-1. Ottelun ainoan VPS-osuman iski Douglas Caé ottelun 88. peliminuutilla.

HJK-VPS 4-1 (0-0)
65' O'Shaughnessy 1-0
69' Mosa 2-0
86' Klauss 3-0
88' Caé 3-1
90' Mensah 4-1

Ottelun avausjakson HJK aloitti terävästi ja pääsi murtautumaan pari kertaa hyvin ja nopeasti VPS:n puolustuksen sisään. Luodut tilanteet eivät kuitenkaan hurjan hyviin maalipaikkoihin päättyneet. Sen jälkeen VPS sai puolustuspelinsä hyvään kuosiin ja onnistui pitämään Klubin oikeastaan koko jakson poissa maalipaikoilta.

Jos puolustus piti, niin hyökkäyspelaaminen vastaavasti oli melko olematonta. Vastaiskujen paikkoja VPS sai, mutta niissä hätäiltiin turhankin paljon. Heikot valinnat pallollisena aiheuttivat pallonmenetyksiä ja sen, että HJK hallitsi pelivälinettä, vaikka VPS matalassa blokissa onnistuikin varsinaiset vaaran paikat puolustamaan isänniltä pois.

Toisella jaksolla tilanne jatkui saman tyyppisenä vielä tovin, mutta lopulta 65. peliminuutilla tulleesta erikoistilanteista alkoi Vepsun kannalta vaikea jakso pelissä, jonka Veikkausliigan ennakkosuosikki käytti rajusti hyväksi.

Juha Pirisen kulman iski 65. minuutilla maaliin Daniel O'Shaughnessy ja Raidan ahdinko sai jatkoa Mosan mainiosta laukauksesta neljä minuuttia myöhemmin, joka painui Marko Meeritsin käsien kautta taka-alakulmaan.

Pelin 86. minuutilla HJK:n tuore brassikärki Klauss pääsi viimeistelemään vuorenvarmasti 3-0 -lukemat. Pari minuuttia myöhemmin Juha Hakolan keskitys löysi Douglas Caén boksin sisältä ja brassi nikkasi Suomen Cupin kahdeksannen osumansa. Douglasin maali oli kuitenkin vain laiha lohtu, sillä Evans Mensah niittasi varmasti loppulukemat 4-1, kun aika oli lähestulkoon täysi.

– Onnittelut HJK:lle voitosta. Numerot olivat selvä ja parempi meni jatkoon, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Pettynyt päävalmentaja näki asioita, jotka pelissä antoivat uskoa tulevaa ajatellen.

– Pelisuunnitelma puolustussuuntaan piti hyvinkin pitkään ottelussa. HJK:lla ei ollut avausjaksolla laukauksia maalia päin juuri ollenkaan, eivätkä he päässeet viimeistelemään. Se näytti pitkään sellaiselta nolla-nolla -peliltä, Vuorinen kommentoi.

– Heti toisen jakson alussa heillä oli laukaus ylärimaan 16. alueen ulkopuolelta ja oikeastaan maaliin saakka HJK:n tilanteet tulivat kauempaa. Pelaajat tekivät varmasti sen mitä pitikin, sillä HJK ei tuntunut vaaralliselta. Siihen asti peli oli stabiilin näköistä.

2-0 -osuman jälkeen pelin luonne muuttui siinäkin mielessä, että VPS vaihtoi pelijärjestelmää ja joutui avaamaan pakkaansa enemmän.

– Siinä tuli sen jälkeen muutamia tilanteita ja mentiin päästä päähän.

Vuorinen painotti, ettei kolmen maalin tappion ja hukatun cupin jatkopaikan jälkeen voi olla missään nimessä tyytyväinen. Eritoten pallollinen pelaaminen oli pääluotsin mukaan liian heikolla tasolla.

– Ne muutamat hyökkäykset, mitä ensimmäisellä jaksollakin saimme, olisi pitänyt pystyä pelaamaan ja päättämään paremmin. Lauoimme kaukaa ja hätäilimme hyökkäyksiin lähdöissä. Vastaiskut olisi pitänyt viedä paremmin maaliin saakka.

– Hyökkäyspelaaminen ei ollut meidän näköistä. Markosta (Meerits) lähtien pelin avaaminen oli heikkoa ja vastaavasti toppareiden tuen pitää olla parempaa, kun maalivahdilla on pallo. Kentällä ei voi piiloutua. Meillä olisi kyllä ollut tilat ja mahdollisuudet tulla kontrolloidusti omista ulos sunnuntain pelissä, Vuorinen kommentoi.

Vaikka Caén cupin kahdeksas maali olikin positiivinen asia siinä mielessä, ettei kahdessa edellisessä pelissä VPS ole maalinteossa onnistunut, oli se itse pelille laiha lohtu.

– Hyvä, että kuparinen saatiin rikki. Se tuli liian myöhään, eikä tämän pelin osalta siinä mielessä lohduttanut yhtään, mutta varmasti tärkeä onnistuminen kuitenkin.

VPS pelaa ennen Veikkausliigan alkua vielä ainakin kaksi harjoituspeliä. Ensi viikonloppuna se matkustaa Sundsvalliin ja 30.3. Jaro saapuu Elisa Stadionille. Ottelu pelataan kello 14:00. Sundsvall-kamppailun alkamisaika ilmoitetaan myöhemmin tällä viikolla.

– Näissäkin peleissä tullaan varmaan jakamaan peliaikaa vielä monille pelaajille, vaikka valmistaudutaankin viimeiset viikot jo täysillä Veikkausliigan alkuun, Vuorinen painotti.

VPS: Meerits – Ojamaa, David, Lahti, Engström – Laatikainen (64′ Jama), Voutilainen, Güner (82′ Gueye) – Hakola, Morrissey – Caé

Penkillä: Volotinen (MV), Auvinen, Strandvall, Gatambiye.

VPS valitsi kapteenistonsa
Ennakko: VPS kohtaa Klubin: ”Enää ei ole toisia ma...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio