Raportti: Helpottava avausvoitto MYPAa vastaan

20200711-VPS---MyPa-0854 Kuva: Samppa Toivonen

Edeltävän viikon säät olivat olleet koleita ja sateisia. Mutta kun kauan odotettu ottelupäivä viimein koitti, pilvet saattoivat vain poistua tieltä kun Hietalahden aurinko tuli tervehtimään Vepsulaisia kauniilla hymyllään.

Vepsun Ykkösen kausi oli viikkoa takaperin avattu vieraissa EIF:ää vastaan. Lukemat jäivät tasalukemiin 0-0, joten nyt toisessa ottelussa oli aika hakea avausvoittoa kotona MYPAlta. Pienellä budjetilla koottu vastustaja oli ottelun altavastaaja, mutta kuten niukka tappio AC Oulua vastaan jo näytti, ei MYPA:kaan aikonut tässä sarjassa ruveta täysin löylytettäväksi.

Ottelu alkoi MYPA:n yllättävän vahvalla painostuksella. Vaikka kunnon maalipaikkoja ei vielä syntynyt, tuli VPS:n omalle maalille silti pientä vilskettä. 10. minuutin kulmapotkusta saivat vieraat puskunkin aikaan, mutta maalivahti Leislahti oli hyvin sijoittunut ja hoiti tämän tilanteen vaivatta. 15 minuutin kohdalla MYPAn painostus sai jatkoa, kun Gatambiye menetti pallon keskialueella, mutta kaukolaukaus suuntautui taas ohi.

17. minuutilla Vepsukin pääsi ensi kertaa maalipaikalle, kun Puron hyvä keskitys tavoitti takatolpalta Alangon, mutta pusku niukasti yli. Jakson edetessä VPS sai pikkuhiljaa otetta pelistä. 30 minuutin paikkeilla Puro pääsi myöhemmin ampumaan 20 metristä, ja jakson lopulla syntyi vielä parempi maalipaikka kun Sarr pelasi takatolpalta pallon maaliviivaa pitkin. Strandvall ei aivan ylettynyt siirtämään palloa tyhjiin.

Heti toisen jakson alussa VPS pääsi maalipaikkaan, kun Alangolle tuli hyvä vetopaikka Strandvallin sivuvaparisyötöstä. Blokattua vetoa kummempaa ei siitä silti syntynyt, ja kohta pelin suunta kääntyi. Ensimmäisen jakson kaltaisesti MYPA aloitti silti vahvasti, ja otti pelistä hienoisen otteen, saaden muutamia maalipaikan tynkiäkin. Maaliin asti pallo ei silti vieläkään päätynyt. Vepsun maalilta moneen kertaan räväkästi vastaan tullut Rasmus Leislahti oli hyvässä vireessä ja hoiti monet tilanteet vaivatta.

60 minuutin kohdilla VPS sai pelin takaisin haltuun, ja palloa alettiin viedä hyökkäyspään kulmapotkuiksi useampaankin otteeseen. Viimein 71. minuutilla tällainen tilanne tuotti tulosta. Strandvallin sisäänpäin ilkeästi kiertänyt kulmapotku meni läpi koko joukosta pelaajia ja kimposi vaaralliseen paikkaan. Takatolpan kettu Samu Alanko oli hereillä ja tälläsi pallon voimalla verkon perukoille.

Aluksi VPS ei näyttänyt tyytyvän 1-0 -tilanteeseen, vaan paine jatkui vielä minuutteja maalin jälkeenkin. Kohti ottelun loppua MYPA alkoi taas pelotella VPS-maalia. 88 minuutilla vieraiden Ahmed Said Ahmed pääsi puskemaan kulmapotkusta vapaasti, osuakseen vain ylärimaan. Vielä 90 minuutin jälkeen nähtiin kenties MYPA:n vaarallisin tilanne. Omassa boksissa VPS-pelaajat blokkasivat MYPA-laukauksen toisensa perään, ja lopulta pallo päätyi maalin taakse. Viimeinen laukaus hyvästä paikasta oli juuri suuntautunut ohi maalin.

Lopun lisäaikaa VPS sai viivytettyä pois pelikellosta, ja näin Vepsu otti Ykkösen kauden avausvoittonsa lukemin 1-0. Kausi jatkuu heti ensi viikon keskiviikkona 15.7. kotipelillä MuSaa vastaan.