Raportti: Harmittavat osumat käänsivät pelin KuPSille

kupsiiiiiiii

Vaasan Palloseura hävisi kotikentällään Kuopion Palloseuralle tiistai-iltana lukemin 0-2.

VPS-KuPS 0-2 (0-1)
43' Niskanen 0-1
56' Karjalainen 0-2 rp.

VPS aloitti ottelun hyvin sillä jo neljännellä minuutilla Eero-Matti Auvinen pääsi puskemaan vaarallisesti kulman jälkitilanteesta. KuPS-vahti Miika Töyräs kuitenkin onnistui venyttämään torjunnan.

Muutama minuutti myöhemmin Ats Purje pääsi laukomaan lähietäisyydeltä. Marko Meerits nappasi kuitenkin mainion jalkatorjunnan.

Kolme minuuttia myöhemmin Jesper Engström löysi keskityksellään Jerry Voutilaisen, joka ajautui kuitenkin pieneen kulmaan ja laukaus jäi heppoiseksi. Pari minuuttia myöhemmin Engström kajautti itse kaukolaukauksen, johon Töyräs venyi kuitenkin upeasti tielle.

Avausjakso näytti jo VPS:n kannalta hyvältä, sillä Raita hallitsi pelivälinettä varsin mallikkaasti. Jakson loppupuolella KuPS pääsi kuitenkin VPS:n heikkojen pelitilannevalintojen avittamana hyökkäämään ja Ilmari Niskanen pääsi niittaamaan vieraiden 0-1 -johdon.

Tauon jälkeen peli alkoi tasaisissa merkeissä ja oli elkeitä siitä, että VPS lähtee virittelemään kiriään. Toisin kuitenkin kävi, sillä käsivirheestä harmittomassa tilanteessa tuomittiin KuPSille rangaistuspotku kymmenisen minuuttia tauon jälkeen. Pilkulta maalipörssin kärkinimi Rasmus Karjalainen pamautti pallon voimalla ohi Meeritsin ja viimeisteli jo kauden yhdeksännen osumansa.

VPS pääsi vielä muutama minuutti myöhemmin vetopaikkaan, mutta Berkant Günerin laukaus suuntautui suoraan kohti Töyrästä. Tämän jälkeen KuPS nappasi hallinnan, eikä VPS enää onnistunut kirimään johtoa. Edes vaihdot eivät merkittävästi onnistuneet piristämään Vepsun peliä, vaikka kentälle tuotiin hyökkääviä pelaajia.

- Ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Meillä oli ongelmia VPS:n vasemman puolen puolustamisen kanssa. Toinen jakso oli meiltä hyvä, kun teimme riittävät korjaukset. Olimme kärsivällisiä niin pallollisena kuin pallottomana. Jaksoimme tukkia VPS:n etenemistä, mihin emme oikein ensimmäisellä jaksolla pystyneet, KuPS-luotsi Jani Honkavaara kommentoi ottelun jälkeen.

Honkavaaran mukaan kentältä löytyi tänään monta keltapaitaista onnistujaa.

- Hyvä kokonaisuus ja ensimmäinen nollapeli, joten pakko on olla tyytyväinen. Kentällä oli tänään monta hyvää suorittajaa, muun muassa puolustuslinja kokonaisuudessaan. Samalla rosterilla on painettu tässä ja hyvin jalka nousee vieläkin. Koitetaan selvitä maajoukkuetaukoon asti ja katsotaan sitten, missä ollaan, Honkavaara puntaroi.

VPS-pääkäskijä Petri Vuorisen fiilikset olivat luonnollisesti päinvastaiset.

- Onnittelut KuPSille voitosta. Harmittaa, miten ottelu meni tilanteiden suhteen. Harmittaa miten päästimme maalit tällaisessa huippukamppailussa, jossa oli kaksi hyvää joukkuetta vastakkain. Hallittiin ensimmäistä jaksoa ja pääsimme useasti hallitusti vieraiden boksiin jo avausminuuteista lähtien. Toinen jakso oli ihan hyvä rankkuun asti, Vuorinen sanaili.

Rangaistuspotkun jälkeen kiri pääluotsinkin mukaan lopahti.

- Emme jaksaneet sen jälkeen enää niin hyvin ja KuPSin paras jakso oli 2-0 -johtoasemassa. He suorittivat siinä vaiheessa todella hyvin. Me teimme valtavasti töitä, että saisimme pallon takaisin ja se vei voimia. Harmittaa meidän ja yleisön ja kaikkien kannalta. Yleisö oli tänään hyvin mukana. Olisi toivonut, että lopputulos olisi ollut erilainen, Vuorinen manasi.

VPS pelaa seuraavaksi lauantaina vieraissa FC Lahtea vastaan. Seuraava kotipeli on 1.6, kun Vaasaan saapuu paikallisvastustaja SJK! Osta liput Pohjanmaan derbyyn jo nyt!

OSTA LIPUT DERBYYN TÄSTÄ

VPS tänään: Meerits - McQueen, Lahti, Auvinen, Engström - Strandvall (74' Privitera), Jama (82' Gatambiye), Laatikainen, Voutilainen (60' Gueye), Güner - Caé.

Penkillä: Volotinen, Ojamaa, David. (Lähde tippui kokoonpanosta alkulämmittelyjen jälkeen)

Artikkelikuva: Harri Bragge.Tiedote: Heinäkuun VPS – FC Lahti -ottelu siirtyy ...
Ennakko: Veikkausliigan vaarallisin hyökkäyskalust...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio