Raportti: Hallinnasta huolimatta tasapeli Hongan kanssa

vepsu11111

Vaasan Palloseura pelasi tänään Elisa Stadionilla 1-1 -tasapelin Esport Hongan kanssa. Vepsun maalin iski Österberg Groupin kummipelaaja Sebastian Strandvall.

VPS-Honka 1-1 (0-1)
11' Hervas rp. 0-1
78' Strandvall 1-1

VPS hallitsi ottelua alusta asti, mutta Honka pystyi aiheuttamaan nopeilla hyökkäyksillä ensimmäisen kymmenen minuutin aikana pieniä ongelmia Vepsulle. Ensin viiden minuutin kohdalla Nimely pääsi ampumaan, mutta laukaus suuntautui reippaasti ohi. Sen jälkeen Hervas ampui vaparin vaarallisesta paikasta niukasti yli maalin ja lopulta vei Hongan 11. peliminuutilla johtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi tulleesta rankkarista.

VPS otti maalin jälkeen pelin toden teolla haltuunsa ja rakensikin etenkin parinkymmenen minuutin pelin jälkeen muun muassa Douglas Caélle ja Juho Lähteelle omat tontit maalintekoon. Myöhemmin jakson aikana muun muassa Strandvall hätyytteli Honka-vahti Tim Murrayta, mutta tämä onnistui torjumaan.

Kertaalleen Honka pääsi Vepsun kovan paineistuksen aikana aivan huippupaikkaan, kun hyökkääjä Nimely karkasi läpiajoon. Marko Meerits pelasti kuitenkin jalallaan upeasti.

Toisella jaksolla VPS jatkoi siitä mihin se ensimmäisellä jäi. Se pakotti Hongan puolustamaan alhaalta ja loi tilanteita pikkuhiljaa enemmän ja enemmän. Tunnin pelin jälkeen VPS sai pallon jo lähes maaliviivalle, mutta Hongan puolustus onnistui kuin onnistuikin putsaamaan tilanteen. Vain hetki myöhemmin Caé sai avopaikan, mutta viimeistely ontui pahemman kerran.

Pelin 78. minuutilla hurjaa kautta pelaava Strandvall ampui upeasti kauden viidennellä osumallaan Vepsun tasoituksen. Kaunis vapaapotku upposi takakulmaan vastustamattomasti.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Ibrahima Gueye pääsi vielä virittämään laukauksensa kaukaa, mutta Murray venyi pallon tielle. Pisteet jaettiin näin maalein 1-1.

Hongan päävalmentaja Vesa Vasara harmitteli etenkin sitä, että joukkue ei onnistunut tänään pitämään sovitusta ottelusuunnitelmasta kiinni.

- Emme saaneet toteutettua pelisuunnitelmaamme niin kuin halusimme. Olimme ongelmissa Vepsun pitkissä hyökkäyksissä vähän liikaa, vaikka oli meilläkin se pari-kolme hyvää maalipaikkaa myös. VPS pystyi kuitenkin tuottamaan meille ongelmia koko ajan, Vasara kommentoi.

- Joskus vieraspelit ovat tällaisia jalkapallossa. Joskus niistä saa kolme pistettä, mutta tänään oli tyytyminen yhteen. Näissä peleissä korostuvat puoluspään tärkeät alueet ja erikoistilanteet molempiin päihin. Meillä oli pari hyvää kulmaa, joista olisi voinut tehdä. Kaikki silti varmasti ymmärtävät, että tänään otettiin aika lailla maksimi irti siitä, mitä oli otettavissa. Sen eteen tehtiin myös iso määrä töitä. Siinä mielessä voi olla ylpeä joukkueesta, vaikka peli etenikin Vaasan ehdoilla, Vasara jatkoi.

VPS-käskijä Petri Vuorinen piti siitä, millaista peliä VPS esitti, muttei tietenkään siitä, että täysi pistepotti jäi saamatta.

- Otimme homman haltuun alusta saakka. Ekalla jaksolla tullut maali oli sellainen, että noita sattuu peleissä. Jatkoimme rankkarin jälkeen kuitenkin hyvin ja koko ajan pääsimme lähemmäs ja lähemmäs Hongan maalia. Meillä oli muutama läheltä piti -tilanne jo ensimmäisellä jaksolla.

- Pitää olla ylpeä siitä miten pelasimme. Honka on hallinnut pelejään tällä kaudella monesti. Tänään painoimme heidät kotikentällämme syvälle ja loimme paikkoja riittävästi voittaaksemme. Siitä pitää joukkuettaa kiittää.

- Kiitos myös yleisölle, joka oli saapunut paikalle aurinkoiseen Hietalahteen ja näki Vaasan Palloseuralta hyvän jalkapallo-ottelun. Kiitos kannustuksesta ja taputuksesta. Näin sen pitää ollakin, että yleisö on tällä tavalla mukana. Tätä me haluamme, että vaasalaiset seisovat yhdessä kun tänne tulee joukkue vierailulle. Tänään tuli paljon tukea yleisöstä, Vuorinen analysoi ottelua.

VPS pelaa seuraavan kerran vieraskentällä perjantaina Ilvestä vastaan. Sen jälkeen Raita kohtaa kotonaan KuPSin ensi viikon tiistaina.

OSTA LIPUT SEURAAVAAN KOTIOTTELUUN TÄSTÄ.

VPS tänään: Meerits - McQueen, David, Lahti, Ciss (46' Auvinen), Engström - Strandvall, Lähde (69' Gueye), Laatikainen (89' Jama) - Hakola, Caé

Penkillä: Volotinen, Ojamaa, Güner, Gatambiye.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Ennakko: VPS Tammelaan ilvesjahtiin
Ennakko: Toinen sarjanousija vieraaksi - äidit ilm...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio