Raportti: Caen hattutemppu mykisti PKKU:n – ”Varmasti hyvä hänelle”

Cae-maali

Vaasan Palloseura voitti tänään PKKU:n Suomen Cupin lohkovaiheessa lukemin 5-0. Douglas Cae takoi hattutempun toisella jaksolla. Avausjakson maalit iskivät Steven Morrissey ja Juha Hakola.

PKKU-VPS 0-5 (0-2)
12′ Morrissey 0-1
13′ Hakola 0-2
52′ Cae 0-3
60′ Cae 0-4
88′ Cae 0-5

Alku oli VPS:lta hieman nihkeä, mutta kymmenen peliminuutin jälkeen alkoi tapahtua. Kun pelikello lähetyi 12 minuuttia, pääsi Steven Morrissey maalaamaan PKKU-puolustuksen sorruttua virheisiin Vepsun prässin alla. Heti seuraavalla minuutilla Sebastian Strandvall syötti Juha Hakolan maalintekoon kauniin hyökkäyksen päätteeksi.

Loppujakson aikana VPS hallitsi peliä, mutta myös PKKU sai omat mahdollisuutensa nopeista hyökkäyksistä. Kertaalleen Eero-Matti Auvinen joutui putsaamaan pallon väljemmille vesille lähes maaliviivalta.

Toisen jakson alkupuolella brassihyökkääjä Douglas Cae onnistui maalinteossa 52. peliminuutilla. Vain kahdeksan minuuttia myöhemmin Morrissey pelasi Caen laidalta läpi ja brasilialainen viimeisteli illan toisensa.

Tunnin pelin jälkeen myös Juho Lähteellä oli huippupaikka ja Hakola sai pallon maaliinkin saakka, mutta Lähde epäonnistui viimeistelyssä ja Hakola rikkoi tilanteessa maalivahtia, minkä vuoksi maali hylättiin.

VPS hallitsi suvereenisti toista jaksoa ja onnistui vielä ottelun lopussa kertaalleen kurittamaan Kakkosta pelaavaa isäntäjoukkuetta. Tuore sopimuspelaaja Aatu Kujanpää nosti laadukkaan vaparin ja Cae viimeisteli päällä hattutemppunsa.

– Hyvä, että voitimme ja pidimme nollan. Douglas (Cae) teki kolme maalia, mikä on varmasti tosi hyvä juttu hänelle ja auttaa häntä pääsemään paremmin mukaan. Tietyssä mielessä olen iloinen pelaajien puolesta, sillä kyllä tänään onnistujiakin löytyi, päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi pelin jälkeen.

Vaan eipä pääluotsi pelkästään positiivista palautetta jaellut.

– Valmentajana en ole toisaalta tyytyväinen. Meidän pitää pystyä pelaamaan paremmalla tasolla ja mitata tekemistämme oman tasomme mukaan. Aika paljon on vielä asioiden kanssa tekemistä. Se on tavallaan myös hyvä. Ainakin tietää miksi treenataan. Vaatimustaso pitää kuitenkin pitää korkealla, Vuorinen painotti.

Vepsun puolustuspelissä oli pääkäskijän mukaan ongelmia avausjaksolla.

– PKKU pääsi muutaman kerran juoksemaan läpi ja pääsi vastaiskuihin liian helposti. Tasapaino ei ollut kunnossa. Puolustuslinjassa on vielä tekemistä pitkien syöttöjen ja alueiden puolustamisen kanssa. Tänään oli vaikeaa välillä linjan takana olevan alueen puolustamisessa.

Pitää toki muistaa sekin, että tänään puolustuslinjassa pelasi kolme viime kaudesta uutta pelaajaa. Lisäksi Jesper Engström oli linjasta ainoa, jolla on reippaammin esimerkiksi Veikkausliiga-kokemusta.

– Kyllä nuo asiat tulee ottaa huomioon. Meillä on paljon uusia ja nuoria pelaajia verraten viime vuoteen. Vielä pitää harjoitella ja käydä asioita läpi.

Vuorinen nosti tänään tavoistaan poiketen erään yksilön esille.

– Harvoin mainitsen ketään pelaajia erikseen, mutta mielestäni Omar (Jama) näytti tänään omaa potentiaaliaan.

Lisäksi alueen nuorukaisten otteet lämmittivät mieltä. Fabrice Gatambiye tahkosi puoli tuntia ja Aatu Kujanpää noin vartin verran lopusta.

– On se tietenkin hyvä, että meidän alueemme pelaajia nähdään kentällä. "Fabun" (Gatambiye) kohdalla vielä eritoten se, että hän on oma kasvatti. Hän suoritti ihan hyvin tänään keskikentällä.

Seuraavaksi vastus kovenee taas pari pykälää, kun KPV saapuu vieraaksi Fennialle lauantaina 10.2. klo 17:45.

– Pitää katsoa miten ensi viikko menee. Tässä vaiheessa emme ote riskejä pelaajien suhteen, jos näyttää, että joku palautuu heikommin tai jollain on vaivoja. He eivät silloin pelaa. Tilanne on kuitenkin hyvä. Poissaoloja ei ole.

– Päinvastoin, kaikki ovat mukana ja käytettävissä ja "Jonttu" (Vahtera) palaa ensi viikonloppuna kokoonpanoon. Berkantin (Güner) pelilupa saataneen myös ja lisäksi tulossa on yksi uusi pelaaja ensi viikolla.

Valintatilanne KPV-peliin tulee olemaan mielenkiintoinen.

– Pelaajat antavat tällä hetkellä haasteita valmennukselle pelipaikkojen ja kokoonpanon valinnan suhteen positiivisessa mielessä, Vuorinen totesi.

KPV on vastustajana hyvin erilainen ryhmä kuin nuori PKKU.

– Todella fyysinen joukkue tulee vastaan. Heillä on toppareiden keskipituuskin melkein kaksi metriä. Aika erilainen haaste taas, mutta hyvä niin.

VPS tänään: Meerits – Ojamaa, Kalermo, Auvinen, Engström – Morrissey, Laatikainen (60′ Gatambiye), Jama, Strandvall (60′ Lähde), Hakola (78′ Kujanpää) – Cae.

Penkillä: Volotinen (MV), Lahti, Voutilainen.

Artikkelikuva: Harri Bragge.

Analyytikko Picchioni nauttinut VPS:n työympäristö...
VPS sopimukseen Aatu Kujanpään kanssa – on kokoonp...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2019 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio