Raportti: Akatemialle tappio sateisella Elisalla

FCV-raportti

VPS J Akatemian kakkosen kausi jatkui eilen kauden neljännellä ottelulla, kun FC Vaajakoski saapui Elisa Stadionille.

Ottelu alkoi lievässä vaajakoskelaishallinnassa, mutta kovin vaarallisia tilanteita ei syntynyt kumpaankaan päähän. Neljännellä minuutilla Jesse Kankaanpää pääsi laukomaan vasemmalta laidalta boksin rajalta, mutta kulma oli pieni ja FCV:n maalivahti torjui hyvän laukauksen kulmapotkuksi. Vieraat pääsivät kokeilemaan paremmista kulmista kaukolaukauksiaan kolme kertaa ensimmäiseen 30 minuuttiin, mutta kaikki yritykset suuntautuivat ohi ja yli Karl-Filip Erikssonin vartioiman Vepsu-maalin.

Toisen jakson aluksi Akatemia pääsi peliin paremmin mukaan. Kotijoukkue ahdisteli ensi kerran FCV-maalia, kun oikean laidan murtautuminen onnistui ja keskitys suuntautui maalin eteen, mutta vastaanottamassa ollut Tobias Björkqvist ei hyvässä maalipaikassaan päässyt aivan puskun alle. Jakson edetessä Akatemia piti palloa, mutta FCV pääsi paremmille maalipaikoille. Vaajakoskelaiset hakivat syötöillään erityisesti vasemmalla laidalla tikannutta Peetu Lintistä. Minuutilla 59 Lintinen pääsi viimein livahtamaan vaasalaispuolustukselta ja iskemään ensimmäisen maalinsa.

Toisen maalinsa FCV iski 70. minuutilla. Maalintekijänä oli taas Peetu Lintinen lähes samasta paikasta kuin ensimmäisessäkin maalissa. Tällä kertaa hän laukoi etukulmasta kovan kudin verkkoon. Vierailijoiden Niko Lohi pääsi 75. minuutilla nokikkain maalivahti Erikssonin kanssa, mutta tällä kertaa "Fille" vei pitemmän korren ja säästi Akatemian useammilta takaiskuilta. Lisäajalla VPS pääsi vielä maalipaikalle, kun Jesse Kankaanpään vapaapotku 30 metristä tavoitti Rasmus Häggbackin pään, mutta pusku suuntautui ohi maalin.

Päävalmentaja Andre Lourenço ei ollut ottelun jälkeen kovinkaan iloinen.

- En ole tyytyväinen otteluun. Se ei johdu niinkään tappiosta, vaan siitä, että emme tehneet niitä asioita, mitä harjoittelimme viikon aikana. Tappiota on vaikea selittää, sillä se johtuu enemmän henkisestä puolesta kuin teknisestä tai taktisesta osaamattomuudesta. Meidän pitää tehdä harjoittelemiamme asioita paremmin. Jos häviämme, niin häviämme, jos voitamme niin voitamme. Otamme liikaa paineita tuloksista ja voittamisesta, vaikka tärkeintä on se, miten kehitymme ja suoriudumme joukkueena, Lourenço painottaa.

- Olen ehkä tehnyt virheitä, kun olen tehnyt pieniä muutoksia pelijärjestelmäämme tappioiden jälkeen. Tärkeintä olisi nyt saada oma peli kulkemaan välittämättä siitä, mitä vastustaja tekee.

VPS J Akatemian kausi jatkuu torstaina Iisalmessa PK-37:n vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan 9.6. RoPS/2:ta vastaan kello 18:30.

VPS J Akatemia: Eriksson – Dabrowski, Pullola, Lo Giudice, Björkqvist (71' Irumva) – Häggback, Lehtonen (46' Mäkilä), Polvilampi, Suokko – Kankaanpää, Kulmala (46' Lehtimäki)