Raportti: Akatemialle tappio Kokkolassa

GBK-raportti

VPS Akatemia pelasi kautensa kolmannen Kakkosen ottelunsa Kokkolassa. Isäntä GBK voitti Akatemian lopulta lukemin 6-0.

Vaasalaisten ottelu lähti käyntiin mollivoittoisissa merkeissä jo heti ensi minuuteilla, kun rajaheiton jatkotilanne päätyi takatolpalla odottaneelle Miika Hohenthalille, joka viimeisteli 1-0 -maalinsa takanurkkaan ohi VPS-maalivahti Erikssonin. Sama mies oli asialla myös 10 minuuttia myöhemmin, kun GBK:n pitkä pallo hyökkäykseen avasi tilaa VPS-puolustuksen oikeasta reunasta, eikä Hohenthal erehtynyt tälläkään kertaa.

Vielä pitkän aikaa toista jaksoa Akatemia piti lukemat kahdessa nollassa, mutta minuutilla 69 pitkä syöttö keskikentältä osui pystyyn juosseen Benjamin Storbackan jalkaan, jonka varma viimeistely ratkaisi pelin. Veteraanihyökkääjä David Carlsson ampui vaparista kokkolalaisten neljännen maalin minuutilla 83. Fyysinen kokkolalaisjoukkue ei lopettanut prässäämistä tähänkään, vaan lukemat repsahtivat rumiksi viime minuuttien aikana, kun nuori ja väsynyt vaasalaisryhmä sortui pahoihin pallonmenetyksiin omalla puolustusalueella.

Akatemian päävalmentaja Andre Lourenço oli ottelun jälkeen apealla mielellä.

- Kaikki mikä saattoi mennä pieleen, meni pieleen heti alusta alkaen. Päästimme ensimmäisen maalin nopeasti, ja toinen maali oli juuri sellainen, mistä olen varoitellut koko viikon. Ensimmäisen puoliajan loppu sujui vähän paremmin, mutta pelasimme liian lyhyttä, koska liikkeessämme oli edelleen parantamisen varaa. Emme hakeneet riittävästi tilaa linjojen takaa. Liike parani toisella puoliajan alkupuolella hieman. Saimme pari paikantynkää, mutta niiden jälkeen pelimme meni taas liian lyhyeksi. Sitten he saivat kolmannen maalin, ja viimeisellä 15 minuutilla vain lopetimme pelaamisen. Tulos on nöyryyttävä, ehkä sen olisi pitänyt olla vain 3-0 tai 4-0 heille, Lourenço tuskailee.

- Kun pelaamme parempia joukkueita vastaan, meidän on ehdottomasti pystyttävä rikkomaan linjoja ja liikkumaan enemmän. En tarkoita, että meidän pitäisi siirtyä vain potkimaan pitkiä palloja toppareilta hyökkääjille. Tarkoitan, että jos meillä ei ole liikettä, niin emme saa tilaakaan. Emme me voi aina pelata niin kuin lystäämme, jos emme tee mitään sen eteen. Meidän pitää kunnioittaa peliä, portugalilainen painottaa. 

Akatemian seuraava kotiottelu on Elisa Stadionilla 26.5. FC Vaajakoskea vastaan. Sisäänpääsy peleihin on toukokuun ajan ilmaista.

VPS J Akatemia: Eriksson – Dabrowski, Pullola, Lo Giudice, Salmi – Häggbäck (63' Mäkilä) Lehtonen, Muurimäki (41' Polvilampi), Suokko – Kankaanpää, Lehtimäki (75' Björkqvist) 

Raportti: VPS taipui kauden toiseen tappioonsa
Ennakko: VPS ja RoPS kohtaavat maanantaina Hietala...

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2020 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio