Raportti: Akatemialle niukka tappio Pietarsaaressa

JBK-raportti

JBK - VPS J Akatemia 2-1 (0-1)

4' Sarr 0-1

57' Inalien 1-1

76' Ihalainen 2-1

Jakobstads Bollklubb isännöi maanantaina VPS J Akatemiaa sen Kakkosen kauden kuudennessa ottelussa. Ottelu oli kauden ensimmäinen, jossa Akatemia sai useita vahvistuksia edustusjoukkueesta. Siinä missä muu edustus oli maajoukkueiden mukana tai lomailemassa, tulivat Momodou Sarr ja Fabrice Gatambiye vierailevina tähtinä Akatemian mukaan Pietarsaaren vierasreissulle. Akatemian päävalmentaja Andre Lourenço kokee, että joukkueelle heistä oli suuri apu.

- Totta kai he tuovat laatua, johtajuutta ja kokemusta kentälle. Se auttaa meitä voittamaan pelejä.

Sarr myös aloitti ottelun vahvasti ja ampui Akatemian johtoon neljännellä minuutilla, kun JBK:n puolustus lopetti pelaamisen luultuaan "Mudun" olevan paitsiossa. VPS J Akatemia prässäsi alussa vahvasti ja JBK pääsi ensimmäisellä jaksolla vain puolikkaille maalipaikoille. Johto piti siis tällä kertaa myös tauolle asti.

Kaikki näytti hyvältä vaasalaisten kannalta, mutta enemmän laitoja hyödyntämään alkanut JBK käänsi ottelun toisella jaksolla. Seinäsyöttöpelin avulla murtautumaan päässyt Wilterlynd Inalien tasoitti ottelun 57. minuutilla laukauksella takanurkkaan. Sen jälkeen minuutilla 74 pääsi JBK hyvään maalipaikkaan, mutta VPS-veskari Mika Kaarre torjui yrityksen kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta pietarsaarelaisten Jusa Ihalainen pääsi kuitenkin irtopalloon ja viimeisteli voittomaalin takanurkkaan. Ottelu päättyi näihin lukemiin 2-1.

JBK:n päävalmentaja Jonas Sandlin ei pitänyt Akatemian otteista. Hän kommentoi ottelun jälkeen vierasjoukkueen olleen "tyypillinen vaasalaisjoukkue", jolla "ei ollut omaa peliä ja keskittyi vain rikkomaan ja valittamaan". Akatemian päävalmentaja Lourenço yllättyi kommenteista.

- Luulin, että hän on hyvä valmentaja ja hyvä tyyppi. Minä en ole valittanut heidän pelityylistään. Pelasimme molemmat samanlaista peliä. Sanoin hänelle kohteliaasti ottelun jälkeen, että tulos 2-1 oli ansaittu, vaikka kun ottelun maalipaikat lasketaan tarkemmin, ne menivät oikeastaan tasan. Oikeastaan se oli heidän joukkueensa, joka pelasi likaisemmin ja valitti tuomarille enemmän. Jos meidän joukkueemme oli likainen, mitä se tekee heidän joukkueestaan? En oikein ymmärrä, Lourenço naurahtaa.

Päävalmentaja uskoo muutamista tappioista huolimatta, että hänen joukkueensa kuuluu tälle sarjatasolle.

- Pelimme paranee ottelu ottelulta. Työskentelemme paljon ja treenaamme kovaa. Totta kai askel Kolmosesta Kakkoseen oli suuri haaste, tiesimme ettei kaudesta tule helppoa. Luotan poikiin, ja meidän pitää vain sinnikkäästi jatkaa työn tekemistä, Lourenço päättää.

VPS J Akatemian kausi jatkuu kotiottelulla RoPS/2:ta vastaan sunnuntaina 9.6. Elisa Stadionilla.

VPS J Akatemia: Kaarre – Björkqvist, Pullola, Lo Giudice, Dabrowski – Irumva (62' Mäkilä), Gatambiye – Ahola, Lehtimäki (80' Suokko), Kankaanpää – Sarr (84' Lehtonen) 

Kuva: Harri Bragge

HANKI KAUSIKORTTI AKATEMIAN OTTELUIHIN TÄÄLTÄ

Raportti: Akatemialle karu kotitappio
Tim Sparv vieraili junioreiden futisleirillä
Image

Rantamaantie 6, 65100 Vaasa

puh. (06) 318 2970

toimisto (at) vepsu.fi

Toimiston aukioloajat: Ma-Pe klo. 10-12 ja 14-16

Image
© 2024 Vaasan Palloseura. | Powered by: RStudio